Έσβησε το όνειρο για την Εθνική, ήττα 66-61 από την Κροατία

Έπειτα από 10 συνεχόμενες νίκες επί της Κροατίας (σ.σ. η τελευταία ήττα είχε καταγραφεί το 1995), η Εθνική ομάδα έχασε 66-61 στον πρώτο ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνου, την Παρασκευή (8/7), και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Το αντιπροσωπευτικό…

…συγκρότημα γύρισε διαφορά 24 πόντων, αλλά ήταν τραγικό στην τέταρτη περίοδο, με συνέπεια να εγκαταλείψει το όνειρο της συμμετοχής στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για την Εθνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο Φώτης Κατσικάρης άλλαξε νωρίς-νωρίς όλη την πεντάδα για να βρει λύσεις σε άμυνα και επίθεση.
Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν κάτω του μετρίου, με συνέπεια να επέλθει και κακό αμυντικό transition, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους Κροάτες να πάρουν πολλά σουτ αμαρκάριστοι και να ευστοχήσουν.
Απελπιστικό ήταν και το πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, αφού η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έφτασε τα πέντε ομαδικά φάουλ και είδε τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 24 πόντους.
Ένα σερί 6-0 συνέφερε την Εθνική, η οποία σταδιακά βελτίωσε την εικόνα της στην άμυνα, παρά το γεγονός ότι έστελνε από νωρίς τον αντίπαλο στις βολές, ενώ οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Στράτος Περπέρογλου σημείωσαν κρίσιμα καλάθια.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Κροατία να έχει χάσει τον ρυθμό της, να παίζει πιο αργά, σε πολλές περιπτώσεις να σουτάρει στο τέλος των 24” των επιθέσεών της και εν τέλει να προηγείται με μόλις 10 πόντους (44-34).
Με μπροστάρη τον Στράτο Περπέρογλου, η Εθνική «έτρεξε» επιμέρους σκορ 35-9 σε λιγότερο από 15 λεπτά και για πρώτη φορά πέρασε μπροστά (47-46), ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους αντιπάλους στο +3 (52-49).
Το μομέντουμ ανήκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ωστόσο ο Αντετοκούνμπο δεν βελτιώθηκε καθόλου στο επιθετικό σκέλος, με αποτέλεσμα οι, πιο ψύχραιμοι, Κροάτες να βάλουν κρίσιμα καλάθια στην τελευταία περίοδο.
Η υπερπροσπάθεια της Εθνικής πήγε στράφι εξαιτίας των… αμέτρητων άστοχων τριπόντων, των λανθασμένων επιλογών στην επίθεση και του άναρχου μπάσκετ προς το φινάλε.
Τα δεκάλεπτα: 13-31, 34-44, 49-52, 61-66.
ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 3, Μπουρούσης 8, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 9, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 13, Αντετοκούνμπο Γ. 9, Κουφός 4, Αντετοκούνμπο Θ. 5
ΚΡΟΑΤΙΑ (Αλεξάντερ Πέτροβιτς): Μπάμπιτς, Κρούσλιν, Στίπτσεβιτς, Σιμόν 11, Χεζόνια 6, Σάριτς 16, Ούκιτς 2, Πλάνινιτς 2, Μπιλάν 9, Σάκιτς, Αράποβιτς, Μπογκντάνοβιτς 20.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις