Σφακιανάκης: Διαφάνεια και μετακινήσεις

Έπειτα από οκτώ χρόνια άλλαξε η σκυτάλη στη διοργανώτρια αρχή και στην προεδρία ο Στέλιος Σφακιανάκης διαδέχτηκε τον Σπύρο Καλογιάννη. Μοναδικός υποψήφιος ο άλλοτε ΓΓΑ εκλέχθηκε ομόφωνα και λίγο αργότερα τόνισε ότι θα προσπαθήσει να ρίξει ένα σπόρο που είναι σίγουρο ότι θα καρπίσει και θα βοηθήσει…

…να σταματήσει η… κατρακύλα.
Ο Σφακιανάκης μεταξύ άλλων στις προγραμματικές του δηλώσεις έκανε λόγο για καθεστώς διαφάνειας, ενώ σημείωσε ότι η διοργανώτρια (δύο υπάλληλοι) θα έρχεται σε επαφές με εκπροσώπους συνδέσμων φιλάθλων πριν από αγώνες, έτσι ώστε να γίνεται αίτημα προς την Πολιτεία και την αστυνομία για κοινή συνύπαρξη στο γήπεδο.
Το flnews παρουσιάζει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο Σφακιανάκης:
-Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Football League. Αξιολόγηση του προσωπικού και αξιοποίησή του ανάλογα με τις ειδικές γνώσεις σε κάθε τομέα
-Οικονομική ποδοσφαιρική διαύγεια
-Σχέσεις με ΕΠΟ – Super League
-Επιτροπή προμηθειών για προμήθειες άνω των 2.000 ευρώ
-Συγκρότηση 5μελους εκτελεστικής επιτροπής
-Ανοικτές στα ΜΜΕ συνελεύσεις και Διοικητικά Συμβούλια
-Σύνδεση online με φορείς του ποδοσφαίρου
-Αναβάθμιση του τμήματος marketing. Επαφές με κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως τράπεζες, ΟΠΑΠ, ή άλλες για χορηγίες και αύξηση εσόδων
-Βία (μετακίνηση φιλάθλων) και προτάσεις σύμφωνα με τη μελέτη του Γιάννη Πανούση
-Ετήσια πάγια χορηγία σε ίδρυμα
-Ανανέωση παρατηρητών
-Τροποποίηση του καταστατικού
Νωρίτερα ο νέος πρόεδρος της Football League συγκέντρωσε το υπαλληλικό προσωπικό και προανήγγειλε αλλαγές, όπως ενίσχυση του τμήματος marketing, δημιουργία διεύθυνσης coaching και εφαρμογή διαφάνειας στο λογιστήριο. «Το λογιστήριο μέχρι τώρα ήταν κλειστό, για να μην πω πολύ. Αυτό αλλάζει. Εφαρμόζεται ένα σύστημα διαφάνειας. Αν το λογιστήριο δίνει χαριστικά σε μία ΠΑΕ 5.000 ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα θα ενημερώνονται σχετικά όλες οι ΠΑΕ με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα».
Μεταξύ άλλων είπε στους υπαλλήλους: «Ο μισθός σας δεν θα καθυστερήσει ούτε μία ημέρα. Αν υπολείπεται από τον μισθό σας ένα ποσό, θα πληρώνεστε και οι υψηλόμισθοι θα υπολείπονται για να μην καθυστερείτε. Με τα πρώτα έσοδα για ένα εύλογο διάστημα θα παραμείνουν αυτά τα λεφτά στον μισθό. Δεν θα πειράξω τους μισθούς, αλλά θα απολύσω άτομα που λείπουν αδικαιολόγητα εκτός υπηρεσίας χωρίς να είσαι εις γνώση μου. Ένα άτομο θα είναι διοικητικός διευθυντής. Αυτό θα παρακολουθεί την εφαρμογή του ωραρίου, της προσέλευσης, των αδειών. Σας δίνω το δικαίωμα σε όποιο προσωπικό πρόβλημα και θα ικανοποιώ το αίτημά σας.
Σκέφτηκα να αλλάξω τη δομή της υπηρεσίας, να την κάνω πιο ευέλικτη και λειτουργική. Ένα σύστημα που θα με συγκινούσε είναι ο κάθε ένας να είναι ένας διατάκτης. Για το κάθε θέμα θα φτάνει σε μένα η υπογραφή, να μην μου φέρνετε επάνω θέματα. Ο εκάστοτε μεγαλομέτοχος θα απευθυνθεί σε μένα μόνο αν υπάρχει ένα μεγάλο θεσμικό πρόβλημα.
Οι παρατηρητές θα αλλάξουν σχεδόν όλοι. Όπως πιθανόν θα ζητήσω να μου φέρει το λογιστήριο ποιοι είναι σε διάφορες επιτροπές εκτός ΕΠΑΕ. Μειώσεις δεν θα γίνουν. Η Ένωση θα συνεχίσει. Εγώ ήρθα με μία διαβεβαίωση. Δεν ήρθα τυχαία. Ήρθα και με την αντίληψη ότι έχει προβλήματα η ΕΠΑΕ και με την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει μορφή. Και πρώτοι θα αλλάξετε εσείς με την καλή έννοια. Θα μιλάτε ευπρεπώς και κοσμίως μήπως συνεφέρουμε τους προέδρους. Πρέπει να εξελιχθείτε τεχνολογικά. Θα αξιοποιήσω τη μόρφωση που έχετε. Θα ήθελα, τέλος, όσοι έχετε άποψη να μου υποβάλλετε κάποιες προτάσεις για την αναδιάρθρωση της κατηγορίας».

«Νέοι όροι με δυναμισμό»
Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ο Σφακιανάκης: «Η παρουσία μου στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με την επιθυμία μου να δημιουργήσω ένα ερέθισμα προκειμένου να ανατάξω το ποδόσφαιρο από αυτή την κατρακύλα στην οποία βρίσκεται. Το ποδόσφαιρο πράγματι λοιδορείται, βάλλεται και υπόκειται σε μια διαδικασία πτώσης δυστυχώς για πολλά χρόνια. Όμως, η επιθυμία μου και για αυτό κατέθεσα υποψηφιότητα, και ευχαριστώ που με τίμησαν με τη ψήφο τους ομόφωνα οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ είναι να ρίξω ένα σπόρο προκειμένου ότι είναι σίγουρο ότι θα καρπίσει.
Δεν θέλω η Ένωση Β’ Εθνικής να είναι μια λίγκα, η οποία βάλλεται, προσβάλλεται και προς τα έξω φαίνεται ότι είναι σε μια πτωτική πορεία. Θέλω αυτό να αναστραφεί, να αναστρέψουμε τους όρους και με καινούργιους όρους και δυναμισμό με καινούργια προοπτική, με σύγχρονη αντίληψη και ρεύματα να πορευτούμε στο ποδόσφαιρο προκειμένου να διαμορφώσουμε μια εικόνα, που δεν θα είναι μόνο ελκυστική, αλλά θα παρέχει τα εχέγγυα προκειμένου να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα.
Θέλουμε οι αποφάσεις που θα παίρνουμε εδώ να αντιχτυπούν στο πνεύμα και στη λογική των φιλάθλων και των παραγόντων να ενισχύσουν τη βούληση και τις απόψεις και στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Δηλαδή να μεταφέρονται πρωτοβουλιακά από την Ένωση μας και στα υπόλοιπα θεσμικά και στα ανώτερα όργανα του ποδοσφαίρου, όπως είναι η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα».
Πηγή: flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις