Το ευχαριστώ, η συγνώμη και η αφιέρωση του Γενικού Αρχηγού (video)

Ο Κώστας Σκοτεινιώτης ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το τμήμα με αφορμή την άνοδο της ομάδας πόλο της Νίκης, στην Α2 εθνική κατηγορία. Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας αφού ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για τη στήριξη και την προβολή όλη τη χρονιά που πέρασε, έκανε έναν απολογισμό για τα κατορθώματα του τμήματος, που μόνο λίγα δεν ήταν ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη από την οικογένειά του για τις ώρες που τον στερήθηκαν για χάρη του τμήματος πόλο της Νίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σκοτεινιώτη:

Πρώτος στόχος

«Πρώτος στόχος μας, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο, ήταν να καταφέρουμε να φέρουμε στο χώρο της πισίνας πολλά παιδιά. Με συντονισμένη προσπάθεια καταφέραμε να φέρουμε 100 παιδιά στα τμήματα των υποδομών μας, αριθμός που είναι ζηλευτός ακόμη και από μεγάλες ομάδες της Αθήνας».

Το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας

«Καταφέραμε να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας. Λάβαμε μέρος στο χριστουγεννιάτικο τουρνουά που διοργανώθηκε από όλες τις ομάδες υδατοσφαίρισης της περιοχής μας με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα για ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Επιπλέον συγκεντρώσαμε καπάκια που συλλέξαμε όλη τη χρονιά και τα δωρίσαμε στον Ιππόκαμπο με σκοπό να αγοραστεί ένα καρότσι για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα».

Το αγωνιστικό κομμάτι και οι επιτυχίες

«Στο αγωνιστικό κομμάτι θεωρείται η πιο επιτυχημένη χρονιά του τμήματος. Κατ’ αρχήν ανεβάσαμε 11 παιδιά στην αντρική ομάδα, από παίδες και εφήβους. Στείλαμε δύο αθλητές στις εθνικές ομάδες Παίδων και Εφήβων. Στα πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων, Μίνι Παίδων και Εφήβων η ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Κατακτήσαμε την 1η θέση στο πρώτο διεθνές τουρνουά HabaWabaπου έγινε στην Ελλάδα στην κατηγορία U9 ενώ συμμετείχε και η U11. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία καθώς σ’ αυτό το τουρνουά συμμετείχαν ομάδες του εξωτερικού καθώς και οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ελλάδας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα). Βέβαια, το κερασάκι της τούρτας ήταν η άνοδος της αντρικής ομάδας στην Α2 κατηγορία. Μία άνοδος που ήρθε από δικά μας παιδιά και αθλητές που πλέον συμπληρώνουν έξι χρόνια στην ομάδα».

Το βίντεο των δηλώσεων του Κώστα Σκοτεινιώτη:

Στη συνέχεια ο Κώστας Σκοτεινιώτης ευχαρίστησε τους χορηγούς της ομάδας και τα μέλη των Φίλων Υδατοσφαίρισης Νίκης Βόλου που βοήθησαν οικονομικά για να πετύχει το τμήμα όλους τους στόχους της. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσους μπορούν, είτε είναι φίλαθλοι του συλλόγου, είτε είναι γονείς αθλητών να γραφτούν στη λέσχη των Φίλων Υδατοσφαίρισης ώστε η τμήμα να είναι οικονομικά δυνατό και να παράγει ανάλογα αποτελέσματα.

Το κάλεσμα στον Ερασιτέχνη

«Όταν λέμε το τμήμα πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας, εννοώ πάνω απ’ όλα του Ερασιτέχνη. Έξι χρόνια κρατάμε ψηλά τη σημαία της Νίκης στο πανελλήνιο. Δεν μπορεί η ομάδα να στηρίζεται αποκλειστικά στις προσπάθειες του Τσαρνά, στις δικές μου και του Μπλάνα για να μαζέψουμε χρήματα. Θα πρέπει και ο Ερασιτέχνης να εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Θα πρέπει επιτέλους, μετά από έξι χρόνια να υπάρξει χρηματοδότηση από τον Ερασιτέχνη. Αν η ομάδα δεν κατέβαινε να παίξει, η δυσφήμιση για ποιον θα ήταν; Για τον Τσαρνά, για τον Μπλάνα ή για την Νίκη Βόλου;

Εγώ είμαι γενικός αρχηγός της ομάδας και όχι μέλος του Δ.Σ.. Δεν γίνεται να έχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες πριν την τελική φάση γιατί δεν είχαμε εξασφαλίσει την αποστολή της ομάδας στην Αθήνα. Δεν είναι μομφή προς κάποιο πρόσωπο. Είναι μομφή προς την λειτουργία και τη δομή με την οποία λειτουργεί ο Ερασιτέχνης. Ή θα αποφασίσουμε να πάμε όλοι μαζί ή η επόμενη μέρα ίσως να μην βρει και τη Νίκη να αγωνίζεται. Για άλλα πράγματα κλήθηκα να κάνω και άλλα κάνω».

Το ευχαριστώ του Κώστα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Δημήτρη Μπλάνα και Γιώργο Αδαμάσογλου, τους οποίους θεωρώ αδέρφια μου, έχουμε μεγαλώσει μαζί, καταβάλλουν πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπό πολύ αντίξοες συνθήκες για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και να ακούγεται η Νίκη. Φέτος κερδίσαμε ακόμη έναν άνθρωπο, στο όραμά μας και σ’ αυτό που πιστεύουμε κι αυτό που θέλουμε να παράγουμε ως έργο στην πισίνα, είναι ο Δημήτρης Κόφφας. Τον ευχαριστώ. Ήρθε να κάνει άλλα πράγματα και έκανε πολλά παραπάνω.

Επίσης από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Τσαρνά, γιατί χωρίς τον Κώστα δεν θα υπήρχε τμήμα πόλο. Πρέπει όλοι να το θυμόμαστε αυτό. Κι όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων δεν πρέπει να τον πατάμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πέτρο Μπλάνα, με τον οποίο ρίξαμε απίστευτους τσακωμούς όλη τη χρονιά, αλλά πάντα για το καλό της ομάδας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους δύο εξωδιοικητικούς εφόρους, τον Νίκο Βάτσιο και τον Κώστα Γκανάτσιο, οι οποίοι έχουν αφιερώσει απίστευτες ώρες και απίστευτη ενέργεια. Όποιος νομίζει πως μπορεί να αφιερώσει χρόνο γι’ αυτή την προσπάθεια, κάνω έκκληση να έρθει να μας βρει».

Τα συγχαρητήρια, η συγνώμη και η αφιέρωση

«Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο στους παίκτες και στους προπονητές. Όλοι οι άλλοι είμαστε διακοσμητικοί. Αυτοί προσπάθησαν όλοι τη χρονιά.

Κλείνοντας θα ήθελα να ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από την οικογένειά μου, από την γυναίκα μου και τα παιδιά μου που με στερήθηκαν 2-3 ώρες καθημερινά για να μπορώ να προσφέρω στο τμήμα πόλο της Νίκης. Αν μου επιτρέπεται να αφιερώσω κάπου αυτή την επιτυχία, την αφιερώνω στη γυναίκα μου Δέσποινα και στις δύο μου κόρες, την Ηλιάνα και την Έλενα»

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις