Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου η τεράστια Εθνική πόλο

H εθνική ομάδα πόλο των ανδρών… καρδιοχτύπησε, αλλά τελικά επιβλήθηκε με 10-9 του Μαυροβούνιου και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στην Ιαπωνία-Ιταλία ή Σερβία ο αντίπαλος στην τετράδα.

Είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία! Είναι η συνέπεια μιας εθνικής ομάδας που καταφέρνει πάντα να είναι ανταγωνιστική, να στέκεται παραδοσιακά στο υψηλότερο επίπεδο και να χαρίζει στιγμές επιτυχίας στον ελληνικό αθλητισμό.

 

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, με κορυφαίο τον Ντίνο Γενηδουνιά, έκαναν το… καθήκον τους και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, ξεπέρασαν και το εμπόδιο του Μαυροβούνιο και βλέπουν βάθρο. Θα παίξουν στα ημιτελικά κόντρα στην Ιταλία ή στην Σερβία (αναμετρώνται στις 10:30 ώρα Ελλάδας) και ονειρεύονται το μετάλλιο. Πέρυσι στη Βουδαπέστη είχαν κατακτήσει το χάλκινο.

H Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 χάρη στα γκολ του Γενηδουνιά, ενώ είχε και διπλό δοκάρι σε σουτ του Γενηδουνιά και του Αργυρόπουλου. Εξαιρετικός ήταν ο τερματοφύλακας Ζερδεβάς στο πρώτο οκτάλεπτο με καίριες επεμβάσεις στον παίκτη παραπάνω για το Μαυροβούνιο, που σκόραρε με τον Ουκρόπινα για το 2-1.

Με γκολ άρχισε το δεύτερο οκτάλεπτο για την Ελλάδα με τον Κάκαρη να… χορεύει τον αντίπαλό του, να κάνει το σουτ, τον Τεσάνοβιτς να αποκρούσει, τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και τον Έλληνα φουνταριστό να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει για το 3-1. Ο Αβέρκα απάντησε κάνοντας το 3-2 για τους Μαυροβούνιους στον παραπάνω και ο Γενηδουνιάς έκανε το 4-2 με σουτ από την περιφέρεια. O Mάτκοβιτς μείωσε σε 4-3 για να βάλει ξανά τη διαφορά στα δύο γκολ (5-3) ο Γκιουβέτσης με γκολ στον παραπάνω και κατόπιν στα τρία τέρματα και πάλι ο φανταστικός Γενηδουνιάς, που ήταν σε μεγάλη μέρα. Ο Ράντοβιτς έκανε κατόπιν το 6-4, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεύτερο οκτάλεπτο.

Ο Πόμπαντιτς με σουτ από το εξάμετρο μείωσε στο γκολ (6-5) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Γενηδουνιάς ευστόχησε σε πέναλτι κάνοντας το 7-5 και ο Ράντοβιτς στη συνέχεια το 7-6 (2:22 για τη λήξη του οκταλέπτου) με τον Παπαναστασίου να έχει αποβληθεί με τρεις ποινές σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Ακολούθησαν κακές επιθετικές επιλογές από τους Έλληνες διεθνείς και ήρθε η ισοφάριση από τους Μαυροβούνιους με τον Ουκρόπινα να σκοράρει από τα έξι μέτρα.

O Aργυρόπουλος ευστόχησε σε πέναλτι, στην αρχή του τέταρτου οκτάλεπτου, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην Ελλάδα (8-7), οι Μαυροβούνιοι απάντησαν αμέσως με τον Ράντοβιτς (8-8), ο Αργυρόπουλος και πάλι σκόραρε για το 9-8 στον παίκτη παραπάνω και ο Σπάιτς ισοφάρισε σε 9-9 από τη θέση του φουνταριστού.

Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα ο Ζερδεβάς έκανε μεγάλη διπλή απόκρουση στον λιγότερο και ήρθε το απίθανο γκολ του Σκουμπάκη στα 56 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στην Ελλάδα. Το 10-9 έμεινε ως το τέλος, η Ελλάδα πήρε τη σπουδαία πρόκριση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις