“Πρώτη” με όνειρα και φιλοδοξίες

Την πρώτη της προπόνηση για την αγωνιστική σεζόν 2016-17 πραγματοποιεί σήμερα (01/08) στις 19:00, η Νίκη Βόλου. Το «Π. Μαγουλάς» θα φορέσει τα γιορτινά του για να υποδεχθεί τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία, τους ποδοσφαιριστές και όλους τους συντελεστές αυτής της νέας προσπάθειας που αρχίζει με όνειρα και φιλοδοξίες.

Από την πρώτη μέρα που ο κ. Τζήμας ανέλαβε τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου, έχει ως πρώτο στόχο την ενότητα και την συσπείρωση όλων των δυνάμεων γύρω απ’ αυτή την νέα προσπάθεια. Μία επιλογή καθόλου τυχαία καθώς γνωρίζει πως όσες φορές η Νίκη πέτυχε τους στόχους της, υπήρχε ένας κοινός παρανομαστής: η ενότητα. Το πρώτο στοίχημα φαίνεται πως ο «Κατερινιός» το κερδίζει. Με επιμονή και υπομονή τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή. Γκρίνια και επιφυλακτικότητα μπορεί να υπάρχουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουν το μέγεθος του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Μάλιστα, τα «σημάδια» δείχνουν πως οδηγούνται προς πλήρη εξάλειψη.

Ο κόσμος βλέποντας τα έργα να γίνονται πράξεις, άρει τις επιφυλάξεις του κι έρχεται όλο και πιο κοντά σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια. Στόχος δεν είναι μόνο η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό και θα διεκδικήσει το εισιτήριο ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ. Το πλάνο που έχει σχεδιαστεί έχει ως βασικό στόχο το χτίσιμο μίας ομάδας που θα στηρίζεται σε γερά θεμέλια και θα αποπνέει αγωνιστική αλλά και οικονομική υγεία.

Πριν ακόμη ξεκινήσει η υλοποίηση του αγωνιστικού πλάνου, ο κ. Τζήμας φρόντισε να αρχίσει τις εργασίες αναβάθμισης του «Π. Μαγουλάς», ξεκινώντας από τους χώρους που φιλοξενούν το μέλλον αυτής της ομάδας. Ξεκινώντας από το Βοηθητικό γήπεδο, το οποίο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να μεταμορφωθεί σ’ ένα κόσμημα για τον Σύλλογο και σε έναν μαγνήτη μικρών παιδιών που ονειρεύονται να φορέσουν τη φανέλα της Νίκης.

Το αγωνιστικό πλάνο ακολουθείται κατά γράμμα. Δεν έχει αποκλίνει ούτε χιλιοστό από το αρχικό. Ποδοσφαιριστές που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια απαρτίζουν το φετινό ρόστερ. Δεν είναι μόνο ότι ηλικιακά η Νίκη θα διαθέτει μία από τις νεαρότερες ομάδες της κατηγορίας. Οι παίκτες που έχουν επιλεγεί, παρά την μικρή ηλικία τους, έχουν δώσει τις διαπιστεύσεις τους, τόσο στο πρωτάθλημα που θα αγωνιστούν φέτος, όσο και σε υψηλότερο επίπεδο. Η Νίκη επενδύει στην υπεραξία, γνωρίζοντας πως μόνο έτσι μπορεί μία ομάδα να σταθεί επαγγελματικά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Μαζί με τους 4-5 έμπειρους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα κράμα που θα ματώνει στον αγωνιστικό χώρο για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Σ’ αυτή την κατηγορία το θέαμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι οι τρεις βαθμοί, το πρωτάθλημα και η επιστροφή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα στις 19:00 οι φίλοι της Νίκης είναι βέβαιο πως θα στείλουν το μήνυμα σε κάθε αντίπαλο της κατηγορίας. Φίλαθλοι, παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση γίνονται ένα για να ολοκληρώσουν το έργο που άρχισε πέρυσι τέτοιο καιρό. Η Νίκη Βόλου δυνατή και ενωμένη σαν γροθιά είναι έτοιμη να επιστρέψει και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις