Τα συν και τα πλην του Ολυμπιακού Β. στο φιλικό με την Αναγέννηση

Στη φιλική νίκη του Ολυμπιακού Βόλου με 2-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας ο Παναγιώτης Τζαναβάρας είχε την ευκαιρία να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα, όσον αφορά την πορεία της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων». Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, ιδιαίτερα στα πρώτα 20 λεπτά, κι αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι…

…τα πόδια των παικτών είναι βαριά από την προετοιμασία, δεν υπάρχει ακόμη φρεσκάδα (και είναι λογικό), ενώ υπάρχει μεγάλη κούραση.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις, ενώ δεν μπόρεσαν να βγάλουν αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους. Ανασταλτικά, ωστόσο, τα πήγαν καλά, καθώς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, από την Αναγέννηση.
Ο Ολυμπιακός λειτούργησε καλύτερα, όταν ο Τζαναβάρας άλλαξε το σχήμα σε 4-3-3, μετά τον τραυματισμό του Ναστέφσκι, με τον Σταύρου να περνά στην αριστερή πλευρά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος και παρά τις αλλαγές που έγιναν, είχε αρκετές συνδυασμένες ενέργειες, πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Δήμο Κόκα και ήταν πιο κινητικός και δραστήριος.
Στην ομάδα υπάρχουν παίκτες που όντως κάνουν τη διαφορά. Ο Γιάννης Δωματάς από την αρχή των φιλικών είναι εξαιρετικός και με την Αναγέννηση πραγματοποίησε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση. Ο Σταύρου είναι ένας ποδοσφαιριστής «εργαλείο», ο οποίος παίζει με την ίδια ευχέρεια σε όποια θέση κι αν τον χρησιμοποιήσει ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Ο Φαμπρίτσιο Πότσι ήταν στα χαμένα στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου βελτίωσε την εικόνα του. Ο Ντα Κόστα είχε καλές, αλλά και κακές στιγμές στο παιχνίδι του. Βέβαια, από τα πόδια του Πορτογάλου έγιναν όλες οι καλές φάσεις για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Όταν, ωστόσο, αποχώρησε από το παιχνίδι στο β’ μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλοί και χωρίς την παρουσία του ηγέτη τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Η ομάδα θα πρέπει να δουλέψει πολύ, προκειμένου να αποκτήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια, η οποία θα έρθει μέσα από τα φιλικά παιχνίδια.
Στα θετικά επίσης, το γεγονός ότι η ομάδα κράτησε το μηδέν στην άμυνα, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να δουλεύει πολύ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.
Πάντως, όπως τόνισε και ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν θα έχει καμία σχέση με τα φιλικά, καθώς η ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει αντιπάλους που θα κλείνονται πίσω, θα παίζουν σκληρά και πολλές φορές αντιαθλητικά και θα πρέπει να βρίσκει τρόπους να τις κερδίζει.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις