Παίζει όλα τα ντέρμπι εκτός στον α’ γύρο ο Ολυμπιακός Βόλου

Αν ρίξουμε μια ματιά στην κλήρωση των αγώνων του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, θα δούμε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν θεωρητικά εύκολο ξεκίνημα τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αντιμετωπίζοντας ομάδες που εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουν. Παίζουν αρχικά με το νεοφώτιστο Αστέρα Πετριτή στο Βόλο, εν συνεχεία αντιμετωπίζουν…

…την επίσης νεοφώτιστη Ιστιαία στην Εύβοια και υποδέχονται τον Τηλυκράτη. Σ’ αυτά τα ματς ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το «τρία στα τρία», έτσι ώστε να πάει με άλλη ψυχολογία στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με την Πύδνα Κίτρους εκτός έδρας, πρώτο ντέρμπι στο πρωτάθλημα.
Ακολουθεί το ματς με την Αμβρακία Κωστακίων στο Βόλο, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς με Πιερικό και Απόλλωνα Λάρισας, στα μέσα του πρώτου γύρου.
Μετά το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς στο Πανθεσσαλικό, οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην Άρτα για το ντέρμπι με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον Διαγόρα Σεβαστής, πριν το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τη Νίκη στο «Π. Μαγουλάς».
Τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη σειρά τους Εθνικό Φιλιππιάδας (εντός), Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (εκτός), Ρήγα Φεραίο (εντός) και Θεσπρωτό (εντός έδρας), με το πρόγραμμα να είναι σαφώς πιο βατό.
Θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό Βόλου να κλείσει ο πρώτος γύρος και η ομάδα να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας κι αυτό γιατί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θα έχει παίξει όλα τα θεωρητικά ντέρμπι (με Πύδνα, με Απόλλωνα Λάρισας, με Α.Ε. Καραϊσκάκης και Νίκη) εντός έδρας.
Θα είναι μετά στο χέρι των παικτών του Ολυμπιακού να αξιοποιήσουν την έδρα τους στο δεύτερο γύρο και να είναι προσεκτικοί στα παιχνίδια εκτός έδρας με υποδεέστερους αντιπάλους, προκειμένου στο τέλος να πανηγυρίσουν την επάνοδο στη Football League.
Επίσης, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει άμεσα αν ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει ή όχι το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ποινή που έχει να κάνει με την αποχώρηση της ομάδας από το περσινό πρωτάθλημα της Football League.
Αν οι «ερυθρόλευκοι» αρχίσουν τη χρονιά με μείον βαθμούς, θα πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς θα κληθούνι να καλύψουν το χάντικαπ, ενώ το θέμα είναι και ψυχολογικό για την ομάδα, που θα κερδίζει και δεν παίρνει βαθμούς στην αρχή.
Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου χειρίζεται το θέμα, ελπίζοντας πως η ποινή δεν θα ισχύσει, όμως κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προδικάσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις