Τζήμας: «Να μην μιλάνε για εκκαθάριση όσοι δημιούργησαν χρέη»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή με τους Στέφανο Στεφάνου και Άκη Μπούκλα φιλοξενήθηκε ο Σάκης Τζήμας. Ο διοικητικός ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος της Νίκης, αναφέρθηκε στην εκκαθάριση, προτρέποντας όσους δημιούργησαν χρέη να μην μιλούν για το θέμα ενώ ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να απομακρύνει τρεις ποδοσφαιριστές λόγω συμπεριφορών που δεν μπορεί να ανεχτεί. Στο βιβλίο των μελών της Ερασιτεχνικής ο κ. Τζήμας έπεισε 600 νέα μέλη να κάνουν εγγραφή και είναι θέμα ημερών να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των μελών του.

Επίσης ο κ. Τζήμας ανακοίνωσε το πρόσωπο που θα αναλάβει το γραφείο Τύπου της ομάδας*

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Τζήμα στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM 89.5:

«Κατ’ αρχήν, γνωρίζοντας ότι ακούν και αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου θα ήθελα να ευχηθώ ότι καλύτερο στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ότι έχω πει μέχρι τώρα για την άλλη ομάδα της πόλης ήταν για να προστατέψω την δική μου ομάδα μου αλλά και τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Αναφορές σε χρέη δεν είναι καλό να γίνονται ενόψει αποφάσεων και για τους δύο συλλόγους. Επίσης εύχομαι σε όλες τις ομάδες του ομίλου να έχουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα, του οποίου η ολοκλήρωση πιστεύω πως θα μας βρει πρωταθλητές.

Είναι τιμή μου που είμαι σ’ αυτό το ραδιόφωνο και θα δικαιολογήσω γιατί επέλεξα αυτή τη συνέντευξη να την κάνω μέσω αυτής της συχνότητας».

«Άνθρωποι που δημιούργησαν χρέη να μην μιλούν για εκκαθάριση»

Καλό είναι άνθρωποι που δημιούργησαν χρέη να μην μιλούν για την εκκαθάριση. Εάν η υπόθεση έφτανε ενώπιον του δικαστηρίου, η πρώτη ερώτηση του δικαστή θα ήταν αν ο αιτών λειτουργεί την ομάδα χωρίς να της προσθέτει επιπλέον οικονομικά βάρη. Ξέρω πολύ καλά ποιος έτρεξε αυτή την υπόθεση και ποιοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη. Το ευχάριστο από αυτή την υπόθεση είναι πως η Νίκη Βόλου θα μπορεί αύριο να ιδρύσει μία ΠΑΕ χωρίς το βάρος των χρεών»

Για την κριτική που δέχεται

«Δεν με αγγίζει τι λένε κάποιοι για μένα. Εγώ ξέρω τις δυνάμεις μου και τι μπορώ να δημιουργήσω και να αφήσω προίκα στην ομάδα. Ο ένας για το καλό της Νίκης εξαφανίστηκε την πρώτη μέρα, ο άλλος τη δεύτερη μέρα κοκ. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου αλλά και όσους βοήθησαν στο θέμα της εκκαθάρισης. Πλέον βλέπουμε την άνοδο καθώς ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Αυτή η ομάδα και ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Πιστεύω πως έχω τη δύναμη και το πλάνο να φτάσω την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Δεν με ενδιαφέρουν τι λένε για μένα οι άνθρωποι που δεν έχουν να πάρουν ούτε ένα κάθισμα για την ομάδα. Για την υπόθεση της εκκαθάρισης χρειάστηκαν 1500 ευρώ και έτρεξαν να οικειοποιηθούν την επιτυχία δεκάδες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Στην ομάδα μέχρι τώρα έχουν πέσει 167.000 ευρώ, μαζί με τα έργα που γίνονται στα δύο γήπεδα. Ήδη έχουμε πληρώσει και παραγγείλει τον πλαστικό τάπητα του βοηθητικού».

mpouklas-tzimas

Για τον Λεωνίδα Μπίλη

«Εγώ με τον Μπίλη δεν είμαστε φίλοι όπως λένε κάποιοι. Εγώ είμαι ψυχρός επαγγελματίας. Η δουλειά του είναι με την έναρξη του πρωταθλήματος να μαζεύει τους βαθμούς. Μέχρι τώρα εγώ έχω χάσει δύο πρωταθλήματα. Το ένα ήταν από προπονητή και το ένα από ποδοσφαιριστές που δεν έκαναν αυτά που έπρεπε.

Του Λεωνίδα Μπίλη του τρέφω μεγάλη εκτίμηση. Έχει δουλέψει σ’ αυτή την ομάδα. Έχω δει την δουλειά του και ως αντίπαλος. Και πέρυσι αήττητος έφυγε από την ομάδα. Το περσινό πρωτάθλημα η ομάδα διοικητικά ναυάγησε. Θα μπορούσε η ομάδα να είναι κοντά στον Αιγινιακό μέχρι το τέλος».

Για το γήπεδο και τη δυσπιστία

«Κάποιοι άλλοι είναι τόσο άσχετοι που ειρωνεύονται για το γήπεδο που θέλουμε να φτιάξουμε. Μπορώ να σας πως κάποια πράγματα πως είναι ήδη ‘’κλειδωμένα’’. Περιμένω πως θα βοηθήσουν και θεσμικοί παράγοντες της πόλης. Η Νίκη είναι μία επιχείρηση που βοηθά την πόλη. Μία επιχείρηση που πληρώνει κανονικά και δίνει δουλειά σε δεκάδες ανθρώπους. Μία υγιής επιχείρηση. Περιμένουμε την ανάλογη αντιμετώπιση από τους τοπικούς άρχοντες».

«Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των χορηγών»

«Όταν έκανα επαφές με μεγάλες εταιρίες, έπεφτα σε τείχος καθώς υπήρχε κακό προηγούμενο. Φοβότανε να βοηθήσουν γιατί δεν ήξεραν αν αυτό που θα κάνουμε θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα ήταν ανταποδοτικό. Μέσα από δουλειά και έργα που κάναμε, πείσαμε αρκετούς να επενδύσουν στην ομάδα μας. Αργότερα θα προσελκύσουμε και πολύ μεγαλύτερους χορηγούς καθώς θα δουν πως ότι λέμε το κάνουμε πράξη. Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή με μεγάλες εταιρίες».

Για τα διαρκείας

«Τα διαρκείας έχουν εξαντληθεί. Ήδη έχουμε μπει στη διαδικασία να εκδώσουμε άλλα 100 εισιτήρια. Μπορεί κάποιοι να κατηγορούσαν τον τρόπο επικοινωνίας μου μέσω facebook όμως αποδείχθηκε πως λειτούργησε θετικά σε όλα τα επίπεδα.

Μέσα από το facebook έχω καταφέρει να πείσω 600 ανθρώπους να γίνουν μέλη της Ερασιτεχνικής. Σύντομα θα φανούν και στα επίσημα βιβλία της Ερασιτεχνικής. Δεν ξέρω πόσα μέλη είχε η Νίκη αλλά ξέρω πόσα θα είναι τα μέλη μετά. Δεν πτοούμαι από αυτά που γράφουν για μένα στο facebook. Για μένα είναι ένα εργαλείο»

Για τον οικονομικό απολογισμό που δεν έχει κλείσει

«Κάποιοι μπερδεύουν τη διοίκηση του Ερασιτέχνη με τις διοικούσες επιτροπές των τμημάτων. Θα πρέπει να θυμίσω πως ακόμη δεν έχει κλείσει ο οικονομικός απολογισμός της περσινής αγωνιστικής περιόδου ώστε να κλείσει και το τυπικό μέρος της συμφωνίας. Πιστεύω πως δεν θα περάσει και πάλι ο οικονομικός απολογισμός της περσινής σεζόν για το τμήμα ποδοσφαίρου. Χωρίς παραστατικά πως να περάσει; Εμένα δεν με απασχολεί. Εγώ δουλεύω διαφορετικά. Τα πάντα γίνονται με αποδείξεις. Αποδίδουμε κανονικά το ΦΠΑ και είναι όλα νοικοκυρεμένα. Με τον κ. Φάτση έχουμε άριστες σχέσεις, είναι αγωνιστής και εργάζεται όλη τη μέρα για τη Νίκη Βόλου. Προσωπικά δεσμεύομαι πως θα βοηθήσω όλα τα τμήματα. Υπάρχει η οικονομική δύναμη από το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για ενδεχόμενες μεταγραφές

«Πάντα υπάρχει περίπτωση να γίνουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ομάδας. Το τηλέφωνό μου κατακλύζεται από κλήσεις μάνατζερ που μου προτείνουν πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Μπορώ να σας ανακοινώσω πως έχω αποφασίσει τρεις ποδοσφαιριστές να μην συνεχίσουν με την ομάδα. Θα αντικατασταθούν από άλλους ακόμη καλύτερους».

Για την ενδεχόμενη αναβολή του πρωταθλήματος

«Εμάς μας βολεύει να αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος ώστε να κλείσουμε και κάποια δυνατά φιλικά. Θα κάνουμε και το γήπεδό μας ακόμη καλύτερο».

Για την μικρή Μπαρτσελόνα

«Κάποιοι γελούσαν όταν έλεγα ότι η Νίκη θα γίνει μία μικρή Μπαρτσελόνα. Προφανώς δεν κατάλαβαν ότι δεν εννοούσα το μέγεθος της Μπαρτσελόνα αλλά στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Θα το δείτε στην πράξη».

Για την έκπληξη στους μικρούς μαθητές

«Ένα φορτηγό γεμάτο γραφική ύλη θα δοθεί σε μαθητές, μία προσφορά δική μας προς όλα τα παιδιά. Η διανομή θα γίνεται από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσουμε».

Επιμέλεια – απομαγνητοφώνηση: Γιώργος Αποστολακόπουλος

*Για το πρόσωπο που ανέλαβε το γραφείο Τύπου θα υπάρξει ξεχωριστή ανάρτηση με τις δηλώσεις του Σάκη Τζήμα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις