Ο Διαγόρας Σεβαστής το ντέρμπι της Πιερίας

Ο Διαγόρας επικράτησε στο πιερικό ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και τον Διαγόρα Σεβαστής,  με τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Ο αγώνας ξεκίνησε νευρικά και για τις δύο ομάδες, με τον φιλοξενούμενο Διαγόρα να καταφέρνει να προηγηθεί στην νωρίς, μόλις στο 2′ και το νεανικό σύνολο των γηπεδούχο να είναι νευρικό στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στην συνέχεια ο Αχιλλέας πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν ανώτερος, χωρίς όμως να καταφέρει να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Σαμανίδης από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Μυλωνάς με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαρρή με τη «βοήθεια» και του αμυντικού στον οποίο βρήκε η μπάλα και άλλαξε πορεία νικώντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μία καλή ευκαιρία στο 17′ όταν ο Βούλγαρης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην συνέχεια ο Αχιλλέας πήρε τα ηνία και στο 25′ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Ψύρρας έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου κι αφού διένυσε αρκετά μέτρα ανενόχλητος, έδωσε στον Νάκα που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Βασιλειάδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Μανίκας πήρε το ριμπάουντ, αλλά σούταρε πάνω σε σώμα αμυντικού.

Στο 33′ νέα καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους και πάλι από στημένη μπάλα. Ο Νάκας, από πλάγια δεξιά θέση έξω από την περιοχή, εκτέλεσε απ’ ευθεία φάουλ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις Διαγόρας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 40′ να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Δεμηρτζόγλου σημάδεχε το δοκάρι των γηπεδούχων.
Στο 62′ ο Μπενίσκος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά, με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο 65′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Τερζής έσπρωξε και έριξε κάτω τον Μανίκα στο ύψος της μικρής περιοχής. Στην συνέχεια ο πιο έμπειρος Διαγόρας διαχειρίστηκε το παιχνίδι και δεν επέτρεψε στον Αχιλλέα, παρ’ όλη την υπεροχή του να δημιουργήσει κάποια φάση και να απειλήσει με την ισοφάριση.

Στο 82′ ο Δεμηρτζόγλου, έδιωξε τη μπάλα με το χέρι, μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων, με το διατητή να μην υποδεικνύει την παράβαση.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Μελιτζανίδης με βοηθούς τους Γιάντση και Κελεσίδη, της Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Σαρρής, Βούλγαρης (67′ Λαζαρίδης), Δερμίσης, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος, Παγωνιδης, Ψύρρας, Δημηνάς, Καμπερίδης (64′ Ζωβλήκας), Νάκας, Μανίκας.
Διαγόρας Σεβαστής (Κώστας Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Τάχος, Λαγδάρης, Δημητρίου, Τερζής, Καρατζάογλου, Δεμηρτζόγλου (88′ Βασίλιεβιτις), Τσαγκαράκης, Μπενίσκος (62′ λ.τ. Τσιώμης), Μυλωνάς (80′ Καράμπελας), Σαμανίδης.

katerinisport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις