Αυτός ο Ολυμπιακός Β. θα φέρει ξανά τον κόσμο στο γήπεδο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, πριν από το παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου, πως η νίκη είναι αδιαπραγμάτευτη στο ματς με τους Κερκυραίους. Κι ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 3-1 και παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

 

Βλέποντας κάποιος το παιχνίδι διέκρινε καθαρά τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Αυτό, βέβαια, ήταν γνωστό και πριν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα που έπαιζε άνετα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αστέρα να κάνει προσπάθεια να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, στο πρώτο ημίχρονο.
Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης δημιούργησαν και έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Το άγχος της πρεμιέρας τους επηρέασε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αν κρίνουμε από τα τελειώματα των φάσεων στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε με υπομονή τη μπάλα, τόσο από τα άκρα (με Δωματά, Ναστέφκσι), όσο και από τον άξονα (με Οικονόμου και Σταύρου) και έφερε σε δύσκολη θέση την άμυνα του Αστέρα.
Το γκολ έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου, όμως όσο δεν έμπαινε, τόσο το άγχος μεγάλωνε και στην κερκίδα υπήρχε ανησυχία. Χρειάστηκαν να περάσουν 48 λεπτά για να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι στημένες φάσεις είναι αυτές που πολλές φορές «ξεκλειδώνουν» τις κλειστές άμυνες και αλλάζουν τη ροή ενός αγώνα. Αυτό συνέβη και στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα. Από την εκτέλεση κόρνερ του Σταύρου, ο προωθημένος Τέλλος άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ. Δεν ήταν μια τυχαία φάση, αλλά μια φάση που δουλεύτηκε πολλές φορές στην προπόνηση και η οποία βγήκε στον αγώνα.
Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τον Ολυμπιακό. Πέτυχε και δεύτερο γκολ γρήγορα, στο 52′ με τον Αναστασίου, με τον 26χρονο επιθετικό να δικαιώνει απόλυτα τον προπονητή του, που τον έριξε στο παιχνίδι στο 46′. Ήταν στη σωστή θέση, στον κατάλληλο χρόνο και με κεφαλιά «κλείδωσε» τη νίκη για τους «ερυθρόλευκους». Δυνατός επιθετικός, με καλά πατήματα, γνώστης της κατηγορίας, έδειξε πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Στον Αναστασίου πιστώνεται και η μπαλιά στον Φλίγκο, με τον τελευταίο να σημειώνει στο 80′ το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Νωρίτερα, στο 77′ ο Μάμαλος είχε καταφέρει προς στιγμήν να μειώσει το σκορ για τους φιλοξενούμενος. Ένα γκολ που στενοχώρησε τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, όπως ο ίδιος τόνισε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Μια στιγμή αδράνειας της άμυνας ήταν αρκετή για να σκοράρει ο Αστέρας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός διαφοροποίησε το σύστημα παιχνιδιού, παίζοντας με δύο επιθετικούς και τον Σταύρου να παίζει στη δεξιά πλευρά, με την ομάδα να αγωνίζεται με διάταξη 4-4-2. Μετά το 2-0 οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν άνετα το παιχνίδι και θα μπορούσαν αν ήθελαν να πιέσουν περισσότερο την αντίπαλη άμυνα να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Ο «άσφαιρος» Ολυμπιακός του πρώτου μέρους σημείωσε τρία γκολ στην επανάληψη και έδειξε πως είναι μια ομάδα με ποιότητα σε όλες της τις γραμμές. Είναι βέβαιο, πως παιχνίδι με παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα ανεβαίνει και θα έχει ακόμη καλύτερη απόδοση. Ο χρόνος κυλά υπέρ αυτής της ομάδας.
Όσο για τον κόσμο του Ολυμπιακού, έδωσε δυναμικό «παρών» στο Πανθεσσαλικό, στήριξε την ομάδα, χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές και έφυγε ευχαριστημένος από το γήπεδο με το θέαμα που είδε. Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού θα φέρουν ξανά τους φιλάθλους στο γήπεδο. Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό και στον Ολυμπιακό περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο στη συνέχεια.
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο γήπεδο, σε επίσημο παιχνίδι, μετά από οκτώ μήνες. Αυτή η ομάδα γεννήθηκε ξανά και «χτίστηκε» από το μηδέν, σε γερές βάσεις, για να επιστρέψει άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έχει όλες τις δυνατότητες και τις προοπτικές να το πετύχει…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις