Ο Πύρασος το ντέρμπι κορυφής, στον πόντο από ΓΣΑ… (+ photos)

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής που έγινε στη Αγχίαλο, ο γηπεδούχος Πύρασος επικράτησε του ΓΣ Αλμυρού με 2-0, υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τους ήττα για το φετινό πρωτάθλημα και μείωσαν την απόσταση από την κορυφή, όπου εξακολουθούν να παραμένουν οι Αλμυριώτες, στον ένα πόντο…

Το πολύ δυνατό παιχνίδι σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, τα δυο γκολ σε διάστημα 5 λεπτών, αλλά και ο βαρύς τραυματισμός στο γόνατο του Γιάννη Ατζούρη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τα βασικά στοιχεία που σκιαγράφησαν την εικόνα της αναμέτρησης. Ιδιαίτερη πινελιά έδωσε η παρουσία φίλων κι από τις δυο ομάδες, οι οποίοι στο σύνολό τους ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Πολύ σημαντικό ότι δεν υπήρξε κανένα παρατράγουδο, παρά την ένταση και τη σημασία της αναμέτρησης.

Τέλος, το σημείο κλειδί που έκρινε την αναμέτρηση ήταν ότι οι γηπεδούχοι ήθελαν περισσότερο τη νίκη, σε συνδυασμό με το ότι γνώριζαν τις ιδιομορφίες του κακού αγωνιστικού χώρου και είχαν προσαρμόσει το παιχνίδι τους πάνω σ’ αυτόν.
Στο ‘α ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με ελάχιστες καλές φάσεις, καθώς διεξήχθη σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο οποίος σε κάποια σημεία του ήταν γεμάτος λάσπη και σίγουρα επηρέαζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου και γενικότερα η αναμέτρηση πήγε στη δύναμη. Μοιραία οι καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν από μηδαμινές ως ελάχιστες.

Στο πρώτο μέρος, μοναδική ευκαιρία που ξεχώρισε σημειώθηκε στο 45′ όταν ο Αντζούρης σε τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Χαλάτση. Από την άλλη πλευρά δυο περιπτώσεις οφ- σάιντ που υποδείχθηκαν σε βάρος του Κοντοβά ήταν αυτές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ από τους φιλοξενούμενους, αλλά ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών, κυρίως από τους πολυπληθείς οπαδούς των φιλοξενούμενων που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Το 1-0 σημειώθηκε στο 50′ μετά από σέντρα του Σιώμου από δεξιά και σουτ στην κίνηση του Σφάκα που κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με το άψογο τελείωμα του δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα Χαλάτση.
Στο 53′ μεγάλη ευκαιρία για το ΓΣ Αλμυρού με τον Κοντοβά να γίνεται αποδέκτης μπαλιάς στα δεξιά, αυτός πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα του Πυράσου, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πάνω από το σώμα του Τσιλίγκου έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στον ουρανό των διχτυών της εστίας των γηπεδούχων.

 

Το δεύτερο γκολ που σημειώθηκε στο 55′ ξεκίνησε επίσης με προσπάθεια από δεξιά και γέμισμα στο ύψος του πέναλτι. Εκεί έγινε προσπάθεια από πολλούς ποδοσφαιριστές να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Χαλάτση να αποκρούει αρχικά πριν η μπάλα καταλήξει και πάλι στο Σιώμο, που με κοντινό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το 2-0.


 Στο 73′ ο τερματοφύλακας του Αλμυρού απέκρουσε σουτ από καλή θέση του Χατζητρακόσια και στην εξέλιξη της φάσης συγκρούστηκε γόνατο με γόνατο με τον Αντζούρη που τραυματίστηκε σοβαρά. Στον ποδοσφαιριστή του Πυράσου δόθηκαν οι α’ βοήθειες, δέθηκε πρόχειρα το γόνατό του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.


 Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν έγινε κάτι εξαιρετικό, παρά μόνο κάποιες μικροευκαιρίες καθώς χάθηκε αρκετός χρόνος και από μικροτραυματισμούς που σημειώθηκαν.

 


ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Ρουκάς, Γιοβάνης, Μαλισσόβας, Κοτζαθανάσης, Τανάγιας, Μπασδάνης, Αντζούρης (77′ Μπούτλας), Σιώμος (62′ Βαν ντε Γουίχε), Κατής (62′ Χατζητρακόσιας), Σφάκας.
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Δημουλάς (79′ Νασιακόπουλος), Νικηφοράκης (58′ Αραμπατζής), Πλαβός, Κυριάκος, Θωμαΐδης, Κρανάς, Κωτσιαρίδης, Μακανίκας, Π. Βούλγαρης (55′ Ν. Βούλγαρης), Κοντοβάς. κυρίως για τους γηπεδούχους, σπάζοντας το ρυθμό.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις