«Παιδική χαρά Σκίμπε»

Έχοντας τον Μάνταλο στα άκρα και το τραγικό δίδυμο Σάμαρη-Μανιάτη στα χαφ, με έναν Μήτρογλου “περίπτερο” σε απογητευτική κατάσταση να περιμένει, και άλλο εξτρέμ από την άλλη πλευρά τον Σταφυλίδη, ήταν μια προπονητική γελοία κατάσταση.

Από το ημίχρονο έπρεπε να έχει βάλει τον Καρέλη στη μία πλευρά και τον Γιαννιώτα στην άλλη, και να έχει περάσει εσωτερικά τον Μάνταλο στον άξονα. Τυχερός ήταν ο Γερμανός που βρέθηκε ο Τζαβέλλας από το πουθενά στο τέλος και με ένα εκπληκτικό σουτ, άριστη τεχνική στο πώς γύρισε το σώμα του και το πόδι του, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα.

Εγώ είδα έναν προπονητή παιδική χαρά, με τις επιλογές που έκανε σε πρόσωπα και θέσεις, ήταν αδύνατο αυτή η ομάδα να παίξει μπάλα.

Πάμε τώρα σε άλλα θέματα για τα οποία με ρωτάει ο Σινάνογλου. Ποιον προπονητή θα έπρεπε να πάρει ο Παναθηναϊκός μεταξύ Ουζουνίδη, Δώνη, Σίλβα. Μακράν Σίλβα. Ούτε συζήτηση.

Τι αλλαγές χρειάζεται στην 11άδα ο Παναθηναϊκός. Έχει έναν καλό στόπερ τον Μολέδο, οι άλλοι όμως γύρω του δεν τον βοηθάνε. Όλοι αυτοί που έχει ο Παναθηναϊκός και βάζει δίπλα στον Μολέδο, δεν ανταποκρίνονται. Θέλει έναν καλό στόπερ δίπλα του. Και έναν καλό τερματοφύλακα. Διότι ο Στιλ είναι για δεύτερος, κάνει λάθη και είναι κοντός για τα ψηλά.

Ο Λεντέσμα περπατάει, παίζει ποδόσφαιρο παλαίμαχο. Θέλει έναν χάφαρο ο Παναθηναϊκός και να κρατήσει τους άλλους για τρεχάλα. Και έναν καλό κυνηγό.

Ο Στραματσόνι πάντως δεν ξυπνάει. Όταν δεν έχεις τον Μπεργκ, και παίζεις 5-3-2, βάλε αγοράκι μου δίπλα στον Ιμπάρμπο τον Γουακάσο! Είναι γρήγορος και διεμβολιστής, είναι ντριμπλέρ, εκεί κοντά στην περιοχή πρέπει να κάνει τις ντρίμπλες, και όχι πίσω, διότι πίσω άμα του πάρουν τη μπάλα γίνεται πηγή κινδύνων για την άμυνά του.

Κάποτε είχα παραλάβει τον Καστίγιο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, και του έκανα ιδιαίτερα. Έπαιρνε την μπάλα και του άρεσε να κοπανάει τις ντρίμπλες στο ύψος της σέντρας. Πού πας παιδάκι μου του έλεγα, τι να τις κάνεις τις ντρίμπλες τόσο μακριά, εσύ πρέπει να γίνεις κυνηγός, να πας κοντά στο τέρμα, εκεί θα τους ταλαιπωρείς, εκεί θα είσαι απειλή για γκολ ή για πέναλτι. Στην περιοχή. Και έκανε μεταγραφή 15 εκ. ευρώ έτσι.

Άλλο θέμα τώρα. Πώς σχολιάζω την αποχώρηση του Αθανασιάδη από τον ΠΑΟΚ. Επιτέλους το κατάλαβε ο Σαββίδης. Εδώ και δύο χρόνια τους το λέω. Με Αθανασιάδη δε θα δείτε προκοπή. Αν θέλετε να κάνετε ομάδα, δώστε τον. Είναι αργός και δεν ξέρει μπάλα. Πρέπει να πληρώσετε έναν γρήγορο κυνηγό που να είναι και διεμβολιστής. Θα τον πληρώσεις. Να πλαισιώσεις τους γρήγορους ακραίους που έχεις με έναν τέτοιο φορ, να γίνει θεαματικός ο ΠΑΟΚ, να ξεσηκώσει το λαό του. Ο Κλάους καθυστερεί το παιχνίδι της ομάδας. Ο Μπεργκ στα καλά του ήταν πιο γρήγορος από τον Αθανασιάδη και ήξερε πολύ περισσότερη μπάλα.

Για τον Σιώπη τώρα, αν αξίζει. Για ποια ομάδα; Για Ολυμπιακό; Είναι μικρών δυνατοτήτων. Πολύ κοντός παίκτης, έχεις ήδη έναν πολύ κοντό τον Μάρτινς, ο οποίος όμως ξέρει μεγάλη μπάλα. Σε καμία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης δε θα δεις να παίρνουν δυο κοντούς αμυντικούς χαφ, θα μπαίνουν στα δίχτυα οι αντίπαλοι. Για άλλη ελληνική ομάδα θα μπορούσε να βοηθήσει ο Σιώπης. Όχι τον Ολυμπιακό ο οποίος είναι ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους σε έμψυχο υλικό με δύο 11άδες.

Για Ανασαριφάρντ. Θέλω να τον δω καλύτερα, να τον προσέξω καλά για να εκφέρω γνώμη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ με τον Μοράις. Μέχρι τώρα δεν πείθει αυτός ο προπονητής. Διότι χάλασε μια άμυνα και πάει να φτιάξει την επίθεση. Πώς όμως. Δεν έχει μεγάλους παίκτες η ΑΕΚ. Οι παίκτες που έχει με αυτόν τον προπονητή, ο οποίος χαλάει την άμυνα για να φτιάξει την επίθεση, δε ταιριάζουν, έτσι όπως θέλει να παίζει με αυτό το υλικό δεν ταιριάζει. Θα τρώει δύο για να βάζει τρία; Με τι παίκτες. Και δεν τον βλέπω να δένει τις τρεις γραμμές.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις