Βγήκε το πόρισμα και ανακοινώνεται

Το πόρισμα από πλευράς πυροσβεστικής τουλάχιστον είναι έτοιμο και βγήκε και όπως ενημερώθηκε σχετικά η οικογένεια Μπίκα κάνει λόγο για εμπρησμό και θα ανακοινωθεί άμεσα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν θα είναι επιβαρυντικό και θα έχει όλα τα στοιχεία του εμπρησμού.

Την Πέμπτη ο κ. Μπίκας αναμένει έναν εμπειρογνώμονα και έναν μηχανικό (σ.σ. άλλαξαν οι χρόνοι λόγω υποχρεώσεών τους). Ο πρώτος θα κάνει μία πιο επαρκή αποτίμηση των ζημιών και ο δεύτερος μία εκτίμηση της στατικότητας του κτιρίου. Ο εμπειρογνώμονας θα βγάλει μετά το δικό του τελικό πόρισμα για τις ζημιές και το κόστος. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τα ρούχα της οικογένειας Μπίκα κάηκαν.
Υπάρχουν φυσικά και εσωτερικές ζημιές και εξωτερικές. Ένα παράδειγμα είναι πως το δωμάτιο του γιου του κ. Μπίκα έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να φτιαχτεί ξανά.
Εκτός από το σπίτι του Γιώργου Μπίκα έχουν υποστεί ζημιές, άλλα πιο μεγάλες και άλλα πιο μικρές, ακόμα έξι σπίτια. Ένα εξ αυτών έχει καταστραφεί κατά το ήμισυ. Υπάρχουν επίσης κατεστραμμένες σκεπές 400 μέτρων σε 2 ορόφους. Όσο για τον Γιώργο Μπίκα μένει σε ένα σπίτι που του έχει παραχωρηθεί από έναν γείτονά του καθώς αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει ακόμα και 2 – 3 μήνες. Ίσως και παραπάνω.