Δεν ΝΙΚΗσε τον Κατσούλη

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το βολιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη τύχη να έχουν έναν διαστημικό Κατσούλη στο πρώτο μέρος, ο οποίος κατέβασε ρολά και κράτησε όρθια την ομάδα του. Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έπιασε πέναλτι στο 11’ και είπε «όχι» σε κάθε ευκαιρία που δημιούργησαν οι κυανόλευκοι ενώ στην επανάληψη η κούραση και των δύο ομάδων ήταν εμφανής με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι φάσεις που θα άνοιγαν τις αντίπαλες άμυνες.

4-2-3-1 για Ξηροφώτο και Καβακά

Με την ίδια διάταξη παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές στο βολιώτικο clasico. Ο Στέφανος Ξηροφώτος τοποθέτησε τον Νίκο Τζήμα στον «άσσο» τον Δημολιό στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Παπαδήμα στο δεξί, Παρασκευαΐδη και Ναουμίδη στο κέντρο της, τους Βέργο και Πετράκο στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, τον Τορεζάνι στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, τον Νικλητσιώτη στην αριστερή, τον Μέτσε ως επιτελικό χαφ και τον Κορέτα μοναδικό προωθημένο.

Ο Τίμος Καβακάς επέλεξε τον Κατσούλη στη θέση του τερματοφύλακα, τον Στουρνάρα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ιωαννίδη στο αριστερό, τους Τέλλο και Κωστόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Σταύρο και Πότσι σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, τον Δωματά στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, τον Αναστασίου στη δεξιά, τον Ντα Κόστα σε ρόλο οργανωτή και τον Φλίγκο στη θέση του σέντερ φορ.

Χαμένο πέναλτι για τη Νίκη

Μετά από ένα νευρικό πρώτο δεκάλεπτο με σκληρές μονομαχίες κυρίως στη μεσαία γραμμή, η Νίκη έφτασε μία ανάσα από το 1-0 κερδίζοντας πέναλτι στο 11’. Ο Παρασκευαΐδης πέρασε με άνεση τον Ιωαννίδη, ο οποίος για να τον ανακόψει αναγκάστηκε να υποπέσει σε παράβαση εντός περιοχής, με τον κ. Τζοβάρα χωρίς δισταγμό να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννης Κορέτα που επέλεξε την αριστερή γωνία της εστίας του Κατσούλη, με τον πορτιέρο όμως του Ολυμπιακού να πέφτει σωστά και να σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Η ψυχρολουσία της απώλειας του πέναλτι λειτούργησε ανασταλτικά για τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να βρουν την ευκαιρία να βγουν με περισσότερες αξιώσεις προς τα καρέ του Νίκου Τζήμα. Στο 19’ το σουτ του Ντα Κόστα πέρασε άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φλίγκος γύρισε συρτά παράλληλα στην εστία του Τζήμα, με τον τερματοφύλακα των κυανόλευκων να μπλοκάρει πριν η μπάλα φτάσει στον Αναστασίου που περίμενε σε θέση βολής.

Ο Κατσούλης κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό

Από το 20’ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Νίκη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθεί. Στο 24’ στη βαθιά μπαλιά του Παρασκευαΐδη ο Κορέτα έστρωσε στον Τορεζάνι, ο οποίος από θέση βολής σούταρε, με τον Κατσούλη να σώζει με τα πόδια. Στο 33’ οι κυανόλευκοι έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Κορέτα. Στην πρώτη ο επιθετικός της Νίκης σούταρε από το ένα μέτρο με τον Κατσούλη να αποκρούει με τα πόδια, στην επαναφορά και πάλι ο Κορέτα από πλάγια θέση σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού της εστίας του Ολυμπιακού.

Ισορροπημένο το 2ο μέρος

Ισορροπημένο ήταν το 2ο μέρος του αγώνα με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον τρόπο να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη φάση της επανάληψης ήταν για τον Ολυμπιακό όταν ο Αναστασίου στο 47’ βρήκε τον διάδρομο, σούταρε, με την μπάλα να φτάνει αδύναμα στα χέρια του Τζήμα. Τρία λεπτά αργότερα η Νίκη απείλησε σε μία ξαφνική αντεπίθεση, με τον Νικλητσιώτη να ανοίγει ωραία στον Παπαδήμα, από τα δεξιά ο αμυντικός των μπλε σέντραρε συρτά, όμως ούτε ο Κορέτα, ούτε ο Τορεζάνι μπόρεσαν να κάνουν την προβολή, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στα χέρια του Κατσούλη.

Στο 54’ η Νίκη ήταν και πάλι αυτή που απείλησε με τον Πετράκο να γεμίζει με εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Παρασκευαΐδης να ψάχνει με κεφαλιά κάποιον συμπαίκτη του, με τον Κατσούλη και πάλι να «καθαρίζει». Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός με τον Αναστασίου κατέγραψε ακόμη μία τελική, με τον επιθετικό των ερυθρολεύκων να υποχρεώνει σε δύσκολη απόκρουση τον Τζήμα στο σουτ που επιχείρησε. Στο 73’ ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει με σουτ, έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιώργο Νικλητσιώτη, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Στα τελευταία λεπτά ελάχιστες ήταν οι στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Σε μία από αυτές ο Φλίγκος προσπάθησε να πασάρει με το κεφάλι τον Αναστασίου χωρίς όμως επιτυχία καθώς οι αμυντικοί της Νίκης έδιωξαν μακριά.

Στα τρία λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε ο κ. Τζοβάρας, που να σημειώσουμε είχε μία άψογη διαιτησία, δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.

Κίτρινες: Μέτσε, Βέργος, Παρασκευαΐδης, Μαλακασιώτης, Πότσι, Σταύρου,Κωστόπουλος

Νίκη Βόλου: Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Πετράκος, Νικλητσιώτης, Βέργος, Κορέτα (83’ Μαλακασιώτης), Τορεζάνι (70’ Παπαγεωργίου), Μέτσε (77’ Τσιουρέλης)

Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος, Τέλλος, Στουρνάρας, Πότσι (66’ Κολημήτρας), Δωματάς, Αναστασίου (88’ Ζώνας), Φλίγκος, Ντα Κόστα (77’ Ευθυμιάδης), Σταύρου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις