Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τους ομίλους τους, στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και ως εκ τούτου θα μπουν στο γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση της Δευτέρας (12/12), η οποία διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας στις 14:00.

Το γκρουπ των ισχυρών, από το οποίο θα προκύψουν οι αντίπαλοι των δύο ελληνικών ομάδων έχει ήδη σχηματιστεί με εξαίρεση τον πρώτο του έκτου ομίλου, που θα γίνει γνωστός την Παρασκευή το μεσημέρι. Και αυτό γιατί ο αγώνας της Σασσουόλο με την Γκενκ αναβλήθηκε λόγω ομίχλης και θα μετατέθηκε για την Παρασκευή στις 13:30. Εφόσον η βελγική ομάδα, στην οποία αγωνίζεται και ο Νίκος Καρέλης, δεν ηττηθεί στην Ιταλία τότε θα τερματίσει πρώτη και αυτόματα θα είναι μία από τις πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση περίπτωση, δηλαδή στο ενδεχόμενο ήττας της, τότε στους ισχυρούς πάει η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες 15 ομάδες στο γκρουπ των ισχυρών είναι γνωστές. Υπενθυμίζεται ότι τους «32» ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πέσει ξανά με τον ΑΠΟΕΛ και ο ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα. Επίσης ισχύει ο περιορισμός για κλήρωση μεταξύ ομάδων από την ίδια χώρα.
Αναλυτικά οι 15+1 ομάδες (με αστερίσκο αυτές που υποβιβάστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ) από τις οποίες θα βγουν οι αντίπαλοι των ελληνικών συλλόγων:
Φενερμπαχτσέ
ΑΠΟΕΛ
Σεντ Ετιέν
Ζενίτ
Ρόμα
Αγιαξ
Σαχτάρ
Σάλκε
Φιορεντίνα
Σπάρτα Πράγας
Οσμανλισπόρ
Κοπεγχάγη*
Λυών*
Τότεναμ*
Μπεσίκτας*
Μπιλμπάο ή Γκενκ

Οι ομάδες που αποτελούν το γκρουπ των ανίσχυρων:
Μάντσεστερ Γ.
Ολυμπιακός
Αντερλεχτ
Γάνδη
Κράσνονταρ
ΠΑΟΚ
Βιγιαρεάλ
Αλκμααρ
Αστρα
Ροστόφ*
Γκλάντμπαχ*
Λέγκια*
Λουντογκόρετς*
Θέλτα
Χάποελ Μπερ Σεβά
Μπιλμπάο ή Γκενκ
*** Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες για τη φάση των «32» είναι προγραμματισμένοι για τις 16 και τις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις