Επέστρεψε στην κορυφή η Λαμία

Στο ρετιρέ της βαθμολογίας επέστρεψε, έστω προσωρινά, η Λαμία και «ζέστανε» το… παγωμένο ΔΑΚ το απόγευμα του Σαββάτου (07/01). Η ήττα (1-0) στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο αποτέλεσε κακή παρένθεση και η ομάδα της Φθιώτιδας χάρη στη «χρυσή» αλλαγή του Μπάμπη Τεννέ, τον Αλέξανδρο Καραγιάννη έκαμψε την αντίσταση του Αγροτικού Αστέρα με 2-1.

Ο 23χρονος πέρασε στο ματς στο 46′ και με δύο γκολ στο 63′ και το 80′ οδήγησε τους «κυανόλευκους» στην επιστροφή στις νίκες και έσπρωξε τον ΠΑΣ στην επιστροφή στο ρετιρέ, με τον Απόλλωνα, βέβαια, να έχει παιχνίδι λιγότερο. Μία νίκη πέρα ως πέρα δίκαιη για τους γηπεδούχους, που είχαν την υπεροχή απέναντι στους «σταχυοφόρους», οι οποίοι δεν μπόρεσαν να «χτίσουν» σερί μετά τη σπουδαία νίκη σε βάρος του ΟΦΗ την περασμένη αγωνιστική.

Η Λαμία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και εκτός από την κατοχή της μπάλας (57% – 43%) είχε και περισσότερες τελικές (9 έναντι 2). Ωστόσο, ο Γουναρίδης ανησύχησε μόνο στην ευκαιρία του 30′, τη μεγαλύτερη που είχε η γηπεδούχος στο πρώτο 45λεπτο. Ο Μπλάζιτς έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Φερφελη, αυτός βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Αγροτικού Αστέρα, που απομάκρυνε τη μπάλα στο πλασέ. Από πλευράς «σταχυοφόρων», ο Γκέσιος είχε τις μόνες τελικές προσπάθειες. Στο 4′ αστόχησε σε κεφαλιά και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε σουτ που επιχείρησε, ο Κοτσώνης έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κυανόλευκοι» συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή, είχαν δύο καλές στιγμές με τους Καραγιάννη (46′), Κοτσώνη (49′), ενώ στο 56′ ζήτησαν αποβολή του Τεγούση με δεύτερη κίτρινη λόγω φάουλ στον Σπυρόπουλο. Ωστόσο, ο Κοσικίδης δεν τιμώρησε τον χαφ των «πράσινων».

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο νεοεισελθών Καραγιάννης στο 46′, το έπραξε στο 63′. Από γέμισμα που έγινε λίγο πιο κάτω από τη σέντρα, ο μεσοεπιθετικός της Λαμίας έφυγε από κανονική θέση και με πλασέ εντός της περιοχής νίκησε τον Γουναρίδη για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όμως ο Όμο που ήταν ακάλυπτος δεν επηρέαζε τη φάση. Το τρίποντο για τους γηπεδούχους «κλείδωσε» και πάλι ο Καραγιάννης στο 80′. Ο Ντουρμισάι επιχείρησε συρτό σουτ, ο Γουναρίδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα και ο 23χρονος που μπήκε στη φάση, την έστειλε στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας.

Η Λαμία κατέβασε ρυθμό μετά το 2-0, αλλά ο Αγροτικός Αστέρας μπήκε στο ματς στο φινάλε. Ο Τάι εκτέλεσε φάουλ και ο Γκέσιος με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας μείωσε. Ωστόσο, δεν είχε πλέον τον χρόνο για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα.

Σκόρερ: 63′, 80′ Καραγιάννης – 89′ Γκέσιος.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Όμο, Μπλάζιτς, Φερφελής (46′ Καραγιάννης), Βασιλόγιαννης (87′ Μπουλούλης), Ντουρμισάι, Βάντερσον (67′ Τζόκιτς).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. (Νίκος Νεντίδης): Γουναρίδης, Αργυρίου, Μπουζίκος, Κουκόλης, Βαφέας, Τεγούσης (81′ Γκότοβος), Χατζής, Τάι, Φιλίπε, Πάτο, Γκέσιος.

Διαιτητής: Κοσικίδης (Αθηνών)
Βοηθοί: Λυμπερόπουλος (Αθηνών), Βογιατζής (Καρδίτσας)

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις