Στην UEFA το μπαλάκι για το… μπάχαλο με τα πλέι οφ η ΕΠΟ

Στην UEFA ρίχνει η ΕΠΟ την ευθύνη για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τα πλέι οφ. Πρόκειται για την αλλαγή στον κανονισμό αδειοδότησης σύμφωνα με την οποία οι αγώνες κατάταξης θα ξεκινήσουν κανονικά στις 10/5 και στην συνέχεια θα εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων, μέχρι τις 31 Μαϊου που πρέπει να δηλωθούν οι εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη.

Αν τυχόν, μία ΠΑΕ δεν πάρει άδεια, τότε θα την αντικαταστήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η αμέσως επόμενη ομάδα στην βαθμολογία, εφόσον φυσικά έχει αδειοδοτηθεί και αυτή.
“Τον Νοέμβριο του 2016 η UEFA και συγκεκριμένα το CFCB επέβαλε στην ΕΠΟ πρόστιμο 50.000 ευρώ λόγω της εσφαλμένης χορήγησης αδείας συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις 2016-17 στην ΠΑΕ Πανιώνιος.
Επιπρόσθετα υποχρέωσε την ΕΠΟ να προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές στο κανονισμό αδειοδότησης μεταξύ των οποίων ήταν και η κάτωθι. «Να τροποποιηθεί η τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις αδειοδότησης πρέπει να γίνει πριν από τα play offs της Super League».
Η Super League από την πλευρά της, επικαλείται την προκήρυξη του πρωταθλήματος που αναφέρει ότι… «Δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες Κατάταξης θα έχουν μόνο Π.Α.Ε. που θα έχουν λάβει άδεια Ε.Π.Ο. αγωνιστικής περιόδου 2017–18, δυνάμει τελεσίδικης απόφασης των οικείων δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης ΕΠΟ”.
Και μπροστά σε αυτό το μπάχαλο, αναμένουμε εξελίξεις…