“Φρένο” της ΕΠΟ στις περισσότερες προτάσεις της Σούπερ Λιγκ

Αρνητική εμφανίζεται η ΕΠΟ στις περισσότερες από τις προτάσεις που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Super League αναφορικά με τη βελτίωση του πρωταθλήματος, οι οποίες ακόμη δεν έχουν συζητηθεί από τις ομάδες.

Όπως διεμήνυσαν στον συνεταιρισμό στην πρόσφατη συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ, δεν μπορεί να “περάσει” η δημοσιοποίηση των βαθμών των διαιτητών, αλλά και των ποινών τους, επικαλούμενη τη συνθήκη διαιτησίας που έχει υπογραφεί με την UEFA. Η Λίγκα είχε προτείνει να ζητηθεί ειδική άδεια από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Αναφορικά με την εκλογή της ΚΕΔ, ούτε αυτό το μέτρο φαίνεται να περνάει. Η Λίγκα προτείνει την εκλογή τριμελής κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο πρόεδρος και ένα μέλος από τα οποία θα εκλέγονται από τις ΠΑΕ.
Αντίθετα, θετικό είναι το έδαφος σε ό,τι αφορά την αυξημένη εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις γενικές συνελεύσεις. Η Super League είχε προτείνει από μια ψήφο που έχει κάθε ΠΑΕ, να αυξηθούν σε τέσσερις, η κάθε Ένωση να έχει από δυο ψήφους αντί για τρεις, η Super League, η Football League, ο ΠΣΑΠ και η ομοσπονδία προπονητών από μια.
Η ΕΠΟ και η FIFA εμφανίζονται θετικές για αυξημένη εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά όχι με τον αριθμό που προτείνει η Λιγκα. Οι προτάσεις αυτές ήταν να συζητηθούν σήμερα (10/2) σε Δ.Σ. και τελικά θα γίνει μέχρι τέλους του μήνα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις