Πηδαδάκης: “Δεν θα κατηγορήσω άνθρωπο αν δεν έχω αποδείξεις”

Με την κατάθεση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, συνεχίστηκε την Τετάρτη (15/2) η δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, που είναι γνωστό και ως Koriopolis.

Όπως και οι προηγούμενοι μάρτυρες, έτσι και ο Κώστας Πηλαδάκης δεν ανέφερε κάτι επιβαρυντικό για κάποιον εκ των 84 κατηγορουμένων.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πηλαδάκης ανέφερε στο δικαστήριο:
«Δεν ασχολούμαι πλέον με το ελληνικό ποδόσφαιρο και ούτε θέλω να ασχολούμαι. Θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου, να κοιτάξω τα παιδιά μου, χωρίς να εμπλακώ ξανά με το ποδόσφαιρο. Μου κόστισε πολύ η ενασχόλησή μου, και ψυχικά και οικονομικά και με πήγε πίσω.
Είχαμε όντως μια αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό Βόλου, κακώς βέβαια. Όμως εγώ δεν θα κατηγορήσω άνθρωπο αν δεν έχω αποδείξεις. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον χωρίς αποδείξεις γιατί θα το έχω βάρος στη συνείδησή μου».
Ο κ. Κουτρούμπας, επιχειρηματίας του Βόλου και πρώην μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου, ρωτήθηκε για την υπόθεση με τον διαιτητή Δαλούκα στο Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 το 2010, όπου πρωτόδικα, ο Αχιλλέας Μπέος καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή για απόπειρα εκβιασμού.
Στην μαρτυρία του πάντως είπε πως δεν γνωρίζει αν ο Αχιλλέας Μπέος έχει δωροδοκήσει ή δωροδοκηθεί, ενώ υποστήριξε πως δεν ήταν τυχαία η εκλογή του σε Δήμαρχος του Βόλου, από τους πολίτες της πόλης καθώς πιστεύουν σε αυτόν!
Ο Αχιλλέας Μπέος ακούγοντας τον κ. Κουτρούμπα να μιλά με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν, παρενέβη λέγοντας: «Τώρα θα πάω και στη Βουλή! Δεν θα τους κάνω το χατίρι. Εγώ είμαι ειλικρινής, αληθινός και επειδή είμαι αληθινός βρίσκομαι σήμερα εδώ»!
Και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και μέλος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Μουλάς, υπερασπίστηκε τον Αχιλλέα Μπέο, υποστηρίζοντας πως στοχοποιήθηκε ως εξιλαστήριο θύμα.
«Ο Μπέος στοχοποιήθηκε από αυτούς που ήθελαν να κατευθύνουν τα πράγματα προς τα εκεί. Πέρναγαν τα οικονομικά μέτρα, καιγόταν η Αθήνα και βρήκαν εξιλαστήρια θύματα για να στρέψουν τον κόσμο προς τα εκεί. Υπήρξε πολιτική παρέμβαση. Οι διάλογοι στην δικογραφία είναι καφενειακοί. Γιατί δεν είναι εδώ και ο Μαρινάκης, ο Πατέρας, ο Κούγιας κλπ;», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μουλάς.
Η δίκη για το Koriopolis συνεχίζεται την Πέμπτη (16/2), όπου έχουν κληθεί μεταξύ άλλων ως μάρτυρες ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις