Κολόζος: «Μπορούν δύο ψηφοδέλτια – Δεν θα ψηφίσουν νέα μέλη» (& ηχητικό)

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή CLASSICO με τους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο, φιλοξενήθηκε (τηλεφωνικά) ο αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης. Ο κ. Κολόζος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους έγινε η διακοπή ρεύματος στα γραφεία και το γήπεδο, ενώ διευκρίνισε για το τι θα ισχύσει διαδικαστικά τόσο στη εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της 29ης Μαρτίου, όσο και στις εκλογές της Ερασιτεχνικής στις 22 Απριλίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Στέλιου Κολόζου στον VOLOS 98.6 FM:

Για το καταστατικό και τι προβλέπει για τις επερχόμενες εκλογές

«Το καταστατικό θα τηρηθεί στις εκλογές. Είναι καλύτερο να γίνουν αυτά που είδαμε σε προηγούμενες εκλογές; Την ημέρα των εκλογών που ήρθαν καμιά 30αριά οδηγοί και άλλοι τόσοι συγγενείς, που γραφτήκαν και ψήφισαν; Αυτό είναι καλύτερο για το μέλλον του συλλόγου;»

Για το αν υπάρχει στο καταστατικό πρόβλεψη για διαγραφή μελών μετά από ένα τρίμηνο στο οποίο δεν κάλυψε τις οικονομικές του υποχρεώσεις

«Όντως το μέλος θα πρέπει να διαγράφεται. Όπως διαγράφονται και μέλη του Δ.Σ. όταν έχουν να πατήσουν κανέναν χρόνο στα διοικητικά συμβούλια. Όμως όλοι αυτοί κάνουν κριτική και έχουν προτάσεις»

Τι θα γίνει με τα μέλη που χρωστάνε αρκετό καιρό την συνδρομή τους στον Ερασιτέχνη

«Αυτό θα το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση (29/03). Αν το “καθαρίσουμε” το μητρώο αυτοί δεν μπορούν να ψηφίσουν. Είναι θέμα απόφασης της Γενικής Συνέλευσης».

Για το αν στη Γενική Συνέλευση μπορούν να παρθούν και άλλες αποφάσεις που αφορούν τις εκλογές

«Δεν πρόκειται να παρθεί απόφαση που θα λέει ελάτε τώρα όλοι να ψηφίσετε για το μέλλον της Νίκης. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

-Δηλαδή για τη διαγραφή ή μη των μη ενήμερων οικονομικά μελών μπορεί να πάρει απόφαση η Γ.Σ. αλλά όχι για το αν θα επιτραπεί να ψηφίσουν νέα μέλη;

«Δηλαδή τι απόφαση να πάρει η Γ.Σ.; Να έρθει ο καθένας και να μπορεί να ψηφίσει; Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θα ψηφίσουν τα 200-250 ενήμερα οικονομικά μέλη».

Για το αν το καταστατικό επιτρέπει τα δύο ή περισσότερα ψηφοδέλτια στις εκλογές και ποια είναι προσωπική του άποψη για το θέμα:

«Για μένα θα πρέπει να υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο και να διχάσουν, ας αποφασίσει ο κόσμος. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και καμία πρεμούρα. Το καταστατικό αναφέρει ότι μπορούν να υπάρχουν και δύο ψηφοδέλτια. Το σωστό όμως κατά την άποψή μου είναι να κατέβουν όλοι σε ένα ψηφοδέλτιο και να τεθούν στην κρίση των μελών και του κόσμου. Τα δύο ψηφοδέλτια θα είναι διχαστικά, γιατί είναι κρίμα να μην ενωθούν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν».

Για το αν υπάρχει αναλογική ποσόστωση από κάθε ψηφοδέλτιο στα μέλη του Δ.Σ. που θα εκλεγούν.

«Όχι. Το Δ.Σ. θα απαρτίζεται από τα μέλη του ενός ψηφοδελτίου. Οι άλλοι πάνε “σπίτι” τους».

Για την αναφορά του κ. Ξάνθη ότι στον Ερασιτέχνη πρέπει να είναι και άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά το Σύλλογο

«Καλό είναι να υπάρχουν εύρωστοι άνθρωποι, αλλά θα πρέπει, όταν ο σύλλογος είναι στα δύσκολα να μένουν εκεί κι όχι να είναι μόνο στις χαρές και στις επιτυχίες και έπειτα να φεύγουν και να τα παρατάνε. Εμείς μπορεί να μην έχουμε τα χρήματα κάποιων ανθρώπων, αλλά στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη Νίκη έχω βάλει πολύ παραπάνω. Τα τμήματα δε διοικούνται μόνο με λεφτά. Εγώ ως έφορος του τμήματος βόλεϊ με τέσσερα αγωνιστικά τμήματα, υπάρχουν σαββατοκύριακα που δεν βλέπω τα παιδιά μου».

Για τη διακοπή του ρεύματος στα γραφεία και στο γήπεδο

«Το θέμα δεν ήταν τα 159 ευρώ, το θέμα ήταν να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που δημιούργησαν το χρέος κι αυτοί που δεν πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους γιατί το ποσό έχει ξεφύγει. Μετά το τελευταίο Δ.Σ. θέλαμε να κοπεί το ρεύμα και δεν ντρέπομαι που το λέω. Πρέπει μερικοί άνθρωποι ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το ρεύμα θα αποκατασταθεί σήμερα αλλά περιμένουμε να δούμε ποιοι θα βάλουν το χέρι στη τσέπη. Έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το πράγμα. Περιμένουμε να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Από πέρσι η οφειλή είναι γύρω στα 4.000 ευρώ, για τα οποία υπάρχει δέσμευση ότι θα πληρωθούν από την περσινή διοίκηση και φέτος γύρω στα 7.500 ευρώ που περιμένουμε να αναλάβει ότι της αναλογεί η φετινή διοίκηση. Το συνολικό χρέος είναι περίπου 13.000. Έπρεπε να γίνει ένα ταρακούνημα, για να βάλουν κάποιοι τα χρήματα»

Για το γεγονός ότι δεν προκύπτει πλεόνασμα από 1000 και πλέον αθλητές ώστε να καλύπτονται κάποια έξοδα του Ερασιτέχνη

«Δεν μπορεί να υπάρξει πλεόνασμα. Είναι τόσα τα έξοδα κάθε τμήματος που δεν γίνεται. Ακόμη κι όταν υπάρχει ένα ποσό το κρατά το τμήμα για ανάγκες που προκύπτουν. Παράδειγμα αν στο τμήμα μου περισσέψουν 2000 ευρώ, τον Αύγουστο θα χρειαστώ 700 ευρώ για ανανεώσεις δελτίων για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Πρέπει στην αρχή της χρονιάς να έχω αθλητικό υλικό. Παράδειγμα η κάθε μπάλα στοιχίζει 70 ευρώ.

Για μένα το κάθε τμήμα πρέπει να έχει το ταμείο του, με τον έλεγχο του κεντρικού ταμείου. Γιατί αν υπάρχει κεντρικό ταμείο για όλα τα τμήματα, μπορεί κάποιο τμήμα που έχει άμεσες ανάγκες να απορροφήσει ένα ποσό και όταν θα έρθει η σειρά ενός άλλου τμήματος να πάρει χρήματα από το ταμείο να μην έχει».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις