Βερελής: «Μπορούμε τους τρεις βαθμούς με τη Νίκη»

Συνέντευξη εφ ολης της ύλης παραχώρησε στο artagoal.gr ο Δημήτρης Βερελής λίγο πριν το κρίσιμο για την Αμβρακία Κωστακιών παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Ο 26 κίπερ της Αμβρακίας τόνισε πως η Νίκη έχει τα δικά της προβλήματα και ως ομάδα θα προσπαθήσουν για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά:

 

– Δημήτρη καλησπέρα, κι ευχαριστούμε που δέχτηκες να τα πούμε.
– Εγώ σας ευχαριστώ.

– Κατ’ αρχάς, ποιος είναι ο Δημήτρης Βαρέλης, για τον κόσμο που δε γνωρίζει;
– Γεννήθηκα το Δεκέμβρη του 1990, και έφτασα 15 χρονών για να ασχοληθώ ενεργά με το άθλημα, αγωνιζόμενος στην Κυράτσα στα 15 μου χρόνια στη Β’ κατηγορία, Στη συνέχεια μεταπήδησα στον ΑΟ Άρτας, όπου και έμεινα για 3 χρόνια, ανεβαίνοντας 2 φορές στην Α’ κατηγορία και έχοντας και μια πτώση στη Β’. Την επόμενη σεζόν βρέθηκα δανεικός στο Ναυπακτιακό Αστέρα, με τον οποίο και κερδίσαμε την άνοδο από τη Δ’ Εθνική στη Γ’. Αγωνίστηκα για ακόμη μια χρονιά δανεικός, αυτή τη φορά στον Τριταϊκό στη Δ’ Εθνική στην Πάτρα, πριν μεταγραφώ στον Αετό Διασέλλου στο Α’ τοπικό, κερδίζοντας την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Η επόμενη σεζόν με βρήκε στη Φιλοθέη στη Δ’ Εθνική, και η τελευταία μου στάση πριν την Αμβρακία Κωστακιών, όπου και αγωνίζομαι την τελευταία τριετία, ήταν ο Εθνικός Φιλιππιάδας στη Γ’ Εθνική.

– Ποιοι ήταν αυτοί που σε πίστεψαν ανά τα χρόνια, και έφτασες σήμερα εδώ που βρίσκεσαι;
– Μεγάλο μερίδιο έχει ο Νίκος Πλιάτσικας, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που με ώθησε να ασχοληθώ ενεργά με το χώρο, Στη συνέχεια συνάντησα αρκετούς ανθρώπους, από τους οποίους πήρα πράγματα, όπως ο Γιώργος Χρήστου στη Ναύπακτο και ο Ανδρέας Τσάκωνας στην Πάτρα. Από την Άρτα, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο Σπύρο Πήλιο, που φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη φετινή μου χρονιά, όπως και στο δύο προπονητές μου Δημήτρη Μπαλάφα και Δημήτρη Νταλάκα.

– Η θέση του τερματοφύλακα είναι μια θέση που χρειάζεται ειδικά διαχείριση, μιας και εύκολα γίνεσαι από κορυφαίος ενός αγώνα, μοιραίος;
– Πιστεύω πως πρόκειται μακράν, για την πιο δύσκολη θέση στο άθλημα. Απαιτείται σκληρότερη προπόνηση, και σταθερά καλή ψυχολογία, να μη σε παίρνει δηλαδή από κάτω σε ένα λάθος που μπορεί να κάνεις. Ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες ο κόσμος είναι καχύποπτος, και το παραμικρό ανθρώπινο λάθος αμέσως το παρεξηγεί, δεν πρέπει να επιτρέπεις σε τίποτα να ρίχνει την ψυχολογία σου. Γι’ αυτό, χρειάζεται να έχεις δίπλα σου και τα κατάλληλα άτομα, να σε καθοδηγήσουν, καθώς και εσύ ο ίδιος πρέπει να “το έχεις”. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει τερματοφύλακας. Τέλος, θα ήθελα να πω πως επειδή η θέση είναι δύσκολη, τα νέα παιδιά που ασχολούνται με αυτή, να μην απογοητεύονται, να δουλεύουν σωστά, και θα βρουν την ευκαιρία που αξίζουν.

Η φετινή εξαιρετική χρονιά που διάγεις, σου ανοίγει την όρεξη για κάτι καλύτερο ή έχουν εκπληρωθεί οι φιλοδοξίες σου;
– Σίγουρα κάθε αθλητής θέλει το καλύτερο για την καριέρα του. Βέβαια έχω και τη δουλειά μου εδώ στην πόλη, όμως ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο για ένα άλμα στην καριέρα σου. Ξέρω πω μου λείπουν 5-10 πόντοι ύψος (γέλια), όμως δουλεύοντας καθημερινά σκληρά τα στοιχεία μου και βελτιώνοντας τις ατέλειές μου, δεν θα έλεγα όχι στην προοπτική για κάτι παραπάνω. Πάνω απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας.

– Είχες καθόλου τραυματισμούς μέχρι σήμερα;
Δόξα τω Θεώ, δεν έχω πάθει ούτε τράβηγμα. Φροντίζω να μην αφήνομαι ούτε τα καλοκαίρια, δουλεύω σοβαρά όλο το χρόνο και σε συνδυασμό με την καλή εξωγηπεδική ζωή, με έχουν βοηθήσει ώστε να αποφύγω τραυματισμούς.

– Η πορεία της Αμβρακίας θα μπορούσε να είναι καλύτερη με λίγη τύχη ή εμπειρία στην κατηγορία; Είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές με πέρσι που ανεβήκατε αήττητοι;
– Για να βρίσκεται η ομάδα σε αυτή τη δύσκολη θέση σίγουρα είναι άπειρη. Οι αντίπαλες ομάδες διαθέτουν πληθώρα παιχτών με παραστάσεις Β’ και Α’ Εθνικής και προφανώς η ψυχολογική προσέγγιση στα παιχνίδια αυτών των παιχτών είναι διαφορετική από ενός παιδιού που παίζει πρώτη φορά την κατηγορία. Εκτός αυτού, οι περισσότεροι από μας είμαστε επαγγελματίες, παιδιά που ζουν πρώτα για την δουλειά τους και δευτερευόντως για το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πάντως πως αν καταφέρουμε και κρατηθούμε στην κατηγορία, θα είμαστε πολύ καλύτεροι του χρόνου. Όσο για τη διαφορά επιπέδου, είναι πολύ μεγάλη, ειδικά στον όμιλό μας υπάρχουν ομάδες με πλούσια ιστορία και πολύ υψηλή ποιότητα ,σε αντίθεση με το τοπικό Πρωτάθλημα.

– Η διοίκηση και ο κόσμος της Αμβρακίας στάθηκαν στο πλάι όσο θα περιμένατε;
– Η διοίκηση κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί η χρονιά. Υπάρχουν 3-4 άτομα τα οποία θα βάλουν και από το υστέρημά τους για να καταφέρει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Όσο για τον κόσμο, περίμενα ότι φέτος σε μια ανώτερη κατηγορία, θα βρισκόταν με μεγαλύτερη ευκολία στο γήπεδο. Είναι διαφορετικό και για μας και για τον αντίπαλο να βλέπουμε 20 άτομα στην εξέδρα και διαφορετικό 200-300. Ωστόσο, ακόμα και τώρα περιμένουμε τον κόσμο πως στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, θα βρεθεί δίπλα μας να μας στηρίξει.

– Την πορεία της ΑΕ Καραϊσκάκης πώς τη βλέπεις;
– Η ΑΕ Καραϊσκάκης διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, και έχει όλα τα εχέγγυα να σταθεί και στη Β’ Εθνική. Πιστεύω πως αν ήταν λίγο πιο σοβαρή και τυχερή στην αρχή, θα το είχε καταφέρει ήδη. Εύχομαι πάντως να πετύχει την άνοδο, καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει μια ομάδα της πόλης σε αυτή την κατηγορία. Θα αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο της πόλης και τα νέα παιδιά θα μπορούν να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους ευκολότερα.

– Πιστεύεις πως το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό για την παραμονή ή υπάρχει δρόμος ακόμη;
– Για μας τα υπολειπόμενα 7 ματς είναι όλα τελικοί. Έχουμε δείξει και στα ματς με τη Λάρισα και το Βόλο πως παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και δε χάνουμε εύκολα, κοιτώντας στα μάτι όλους τους αντιπάλους. Έτσι και στο αυριανό παιχνίδι πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Και η ισοπαλία με μια τόσο ποιοτική ομάδα δεν είναι κακό αποτέλεσμα, όμως θεωρώ ότι μπορούμε να νικήσουμε. Και η Νίκη έχει τα προβλήματά της και μπορούμε να παλέψουμε το ματς και να το πάρουμε.

– Θεωρείς ότι η Άρτα μπορεί να υποστηρίξει 3 ομάδες σε παραπάνω κατηγορίες;
– Με τη μορφή που θα έχει του χρόνου το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ναι. Δε θα υπάρχουν μεγάλα ταξίδια για τις ομάδες και θα αποκτήσει το Πρωτάθλημα ένα πιο Περιφερειακό χαρακτήρα, όπως ήταν κάποτε η Δ’ Εθνική. Στην πόλη άλλωστε, υπάρχουν παίχτες με ποιότητα και το επίπεδο στις μικρές ηλικίες είναι πολύ καλό. Αυτό φάνηκε φέτος τόσο από την πορεία των Μικτών Παίδων και Νέων, όσο και από αυτή των παιδιών του ΓΕΛ Κομποτίου, τα οποία παιδιά θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ.

-Δημήτρη σε ευχαριστούμε και πάλι για το χρόνο σου.
– Εγώ σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση, εύχομαι να συνεχίσετε τη δουλειά που κάνετε. Είναι σοβαρή, και ο κόσμος που σας παρακολουθεί το καταλαβαίνει. Ελπίζω να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο για πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις