Ξαναβρήκε τον… εαυτό της, 2-0 η ΑΕΚ τον Πλατανιά

Μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να βγάλει αντίδραση στο ματς με τον Πλατανιά, όχι μόνο για το γόητρο, αλλά και για το αυτονόητο, δηλαδή την παραμονή της εντός πεντάδας. Και το κατάφερε με σχετική ευκολία, αφού φαίνεται ότι τα… ερυθρόλευκα που φορά η ομάδα των Χανίων την… τσιτώνουν.

Με τον Βινίσιους να συνδυάζει την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ με ένα όμορφο γκολ και τον Χρήστο Αραβίδη να έρχεται από τον πάγκο για να σφραγίσει το «διπλό», οι Κιτρινόμαυροι πήραν με 2-0 την τρίτη τους νίκη απέναντι στους Κρητικούς φέτος, φτάνοντας συνολικά το 8-0 στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις στη σεζόν.

Βραζιλιάνικη… μπαλωθιά

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 3′. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε καλή ενέργεια από δεξιά, έβγαλε στον Γκάλο, εκείνος έκανε τη σέντρα, ο Αραούχο δεν μπόρεσε για λίγο να πάρει την κεφαλιά, η άμυνα δεν απομάκρυνε, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Πριντέτα. Στο 16′ ο Βινίσιους έκανε μια εξαιρετική ενέργεια από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Αϊντάρεβιτς έκανε το σουτ από καλή θέση στο δεύτερο δοκάρι, όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το τέρμα του Σωτηρίου.
Όμως, τρία λεπτά αργότερα η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με τον Βραζιλιάνο μπακ να αναλαμβάνει ρόλο εκτελεστή. Ο Βινίσιους έκανε διαγώνια κίνηση στην περιοχή, ο Αραούχο του έκανε την κάθετη μπαλιά και με ένα σουτ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σωτηρίου για το 1-0. Ο Πλατανιάς λίγο έλειψε να απαντήσει πολύ άμεσα, καθώς στο 21′ ο Ντεβέσα εκτέλεσε φάουλ, ο Μπάρκας έδιωξε πάνω στον Μπανανά, από την κόντρα η μπάλα πήρε ξανά πορεία προς το τέρμα του, αλλά απέκρουσε και σε δεύτερο χρόνο.

Ρυθμός και φάσεις…

Στο 25′ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε από το τείχος, αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μανούσος μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από δεξιά, αλλά ο Μπάρκας έπεσε σωστά στα πόδια του και καθάρισε τη φάση. Ο επιθετικός των Κρητικών έγινε πολύ πιο απειλητικός στο 31′ όταν κατέβασε μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και επιχείρησε το σουτ φάτσα με το τέρμα, αλλά ο Βράνιες έπεσε σωτήρια στα πόδια του. Στο 35′ ο Μουνάφο δοκίμασε ένα σουτ, όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 39′ ο Μάνταλος έπαιξε το «ένα – δύο» με τον Αραούχο, όμως λίγο πριν πλασάρει μέσα από την περιοχή ο Καρυπίδης έβαλε την κόντρα. Στην αμέσως επόμενη ο Μενδρινός έκανε μια καλή σέντρα από δεξιά, ο Μπανανά πήρε την κεφαλιά και ο Μπάρκας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 42′ ο Μάνταλος συνεργάστηκε ξανά με τον Αραούχο, ο Αργεντινός έκανε γύρισμα από αριστερά, ο Σωτηρίου έχασε τη μπάλα, αλλά ο Μάνταλος δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί.

Σοκ με Λαμρπόπουλο!

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιακουμάκης υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά, προσπάθησε να κάνει ένα πλασέ από το δεύτερο δοκάρι και ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα, όμως στην αρχή της φάσης ο Λαμπρόπουλος και ο Βράνιες είχαν μια σύγκρουση, με τον Έλληνα στόπερ να χτυπά σοβαρά και να ξεσπά σε κλάματα πριν αποχωρήσει από το ματς με φορείο (τη θέση του πήρε ο Γιόχανσον, παίζοντας αυτός ως λίμπερο).
Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με αρκετά φάουλ (κυρίως στη μεσαία γραμμή του γηπέδου), αλλά και πολλά λάθη από τις δύο ομάδες. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 65′ με τον Αραούχο να κάνει ένα ξαφνικό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

«Κεραυνός» από Αραβίδη…

Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά της με τον Χρήστο Αραβίδη, που είχε μπει στο ματς μόλις τέσσερα λεπτά πιο πριν ως αλλαγή. Ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική μακρινή μπαλιά στον Έλληνα επιθετικό και εκείνος με πολύ όμορφο αριστερό σουτ από δύσκολη θέση μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Σωτηρίου για το 2-0.
Στο 75′ ο Σιμόες δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε εύκολα. Ο Πλατανιάς απάντησε με ένα σουτ του Μανούσου στο 81′, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αποστολόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ, όμως ήταν κι αυτός άστοχος. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι παίκτες του Πλατανιά έκαναν ωραία ομαδική ενέργεια από δεξιά, αλλά το πλασέ του Σίγκνιεβιτς βρήκε σε σώματα. Στην εκπνοή ο Αραούχο βρήκε τον Αραβίδη στην περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς (Γίωργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (74′ Γουνδουλάκης), Πριντέτα (81′ Αποστολόπουλος), Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης (64′ Σιγκνιεβιτς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος (51′ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (63′ Αραβίδης), Μάνταλος (88′ Πατίτο), Αραούχο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις