Ο ΠΑΟΚ το κύπελλο στο Βόλο!

Με γκολ από θέση οφσάιντ, αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ μετά από δεκατέσσερα χρόνια στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν πριν από την καθιερωμένη έναρξη της αναμέτρησης. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν των «κιτρινόμαυρων» με 2-1 χάρη σε τέρματα των Μπίσεσβαρ (M.V.P. του τελικού) στο 24′ και Ενρίκε στο 81′. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Χριστοδουλόπουλο στο 26′.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Πώς παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ
Ο τεχνικός της ομάδας του ΠΑΟΚ, επέλεξε διάταξη 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Γλύκος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μάτος και το αριστερό ο Λέοβατς, ενώ οι Βαρέλα και Κρέσπο συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ανασταλτικός μέσος ήταν ο Κάνιας, μπροστά του στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Σάκχοφ και Τσίμιροτ και στις πτέρυγες ο Κάμπος (δεξιά) με τον Μπίσεσβαρ (αριστερά). Τέλος, σε θέση σέντερ φορ ξεκίνησε ο Πρίγιοβιτς.
Πώς παρατάχθηκε η ΑΕΚ
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ανέστης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γκάλο και το αριστερό ο Ντιντάκ, ενώ οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Σιμόες με τον Γιόχανσον, μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Μάνταλος και στις πτέρυγες ο Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) με τον Πατίτο (αριστερά). Τέλος, σε θέση σέντερ φορ ξεκίνησε ο Αραούχο.

Από ένα γκολ για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες, οι οποίες δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά από τις εστίες του Ανέστη και του Γλύκου, ενώ κατάφεραν να σημειώσουν και από ένα τέρμα. Ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να προηγηθεί στο 24′ με τον Μπίσεσβαρ, ενώ η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 26′ με τον Χριστοδουλόπουλο.
Δύο λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Γκάλο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δεν βρήκε στόχο. Στο 13′ ο Λέοβατς πραγματοποίησε τη σέντρα από αριστερά, αλλά την κεφαλιά του Σάκχοφ, εξουδετέρωσε ο Ανέστης, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.
Στο 24′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στον τελικό με τον Μπίσεσβαρ. Ο Κάμπος έβγαλε αρχικά τη σέντρα από δεξιά, με τον αριστερό μεσοεπιθετικό του «δικέφαλου» του Βορρά να πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όμως, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των τυπικά γηπεδούχων, ο Χριστοδουλόπουλος με μακρινό σουτ στο 26′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με την βοήθεια και του Γλύκου, καθώς η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο μακρινά σουτ για τους «κιτρινόμαυρους», το πρώτο από τον Χριστοδουλόπουλο στο 32′ και το δεύτερο από τον Αραούχο στο 33′, τα οποία αμφότερα κατέληξαν λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Τσιγκρίνσκι επιχείρησε με κεφαλιά μέσα από την καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ να πετύχει το γκολ, που θα χάριζε για πρώτη φορά στο παιχνίδι το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.
Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, η οποία σημειώθηκε στο 39′, το κοντινό σουτ του Μπίσεσβαρ, έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη. Έτσι, οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, χωρίς κάποια από τις δύο να έχει το προβάδισμα με το μέρος της.

Με γκολ οφσάιντ κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ
Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά επέβαλε το ρυθμό της, ενώ ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβαίνει αγωνιστικά μετά το 60′. Οι Θεσσαλονικείς με το γκολ του Ενρίκε στο 81′, που κακώς μέτρησε, διότι ήταν σε θέση οφσάιντ, κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι και να κατακτήσει τον τελικό.
Στο 46′ Πατίτο έγινε αρχικά κάτοχος της μπάλας, ενώ στη συνέχεια μέσα από την αντίπαλη περιοχή έπιασε το σουτ, το οποίο έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Γκάλο δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει επίσης άουτ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, με τον Πρίγιοβιτς να πιάνει το σουτ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ, όπως και τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν οι Γιόχανσον και Τσίμιροτ στο 61′ και 62′ αντίστοιχα.
Στο 65′ η σέντρα-σουτ που δοκίμασε ο Χριστοδουλόπουλος από δεξιά, έφυγε απελπιστικά άουτ, με τον Μανόλο Χιμένεθ, να προσπαθεί να τονώσει ψυχολογικά τον παίκτη του για να συνεχίσει την προσπάθεια. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά με τον Πρίγιοβιτς να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα απελπιστικά άουτ.
Στο 81′ ο Ενρίκε με κεφαλιά από θέση οφσάιντ, έπειτα από σέντρα του Λέοβατς «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι «ασπρόμαυροι» είχαν μία ακόμη μία ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ για να διευρύνουν το σκορ της νίκης τους, όμως του σουτ του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ, έφυγε λίγο άουτ. Επίσης, ο Τσιγκρίνσκι στο 94′ προσπάθησε να ισοφαρίσει για την ομάδα του, αλλά το σουτ που επιχείρησε από κοντά, έφυγε απελπιστικά άουτ.

Σκόρερ: 24′ Μπίσεσβαρ, 81′ Ενρίκε – 26′ Χριστοδουλόπουλος
Κίτρινες: 14′ Κάμπος, 94′ Γλύκος – 16′ Πατίτο, 80′ Σιμόες
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
Επιπρόσθετοι Βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Θάνος (Γρεβενών)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (86′ Μαλεζάς), Κάμπος (73′ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ (90′ Κίτσιου), Πρίγιοβιτς.
Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Ματθαίου, Πέλκας, Αθανασιάδης
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντιντάκ, Σιμόες (83′ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87′ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο (68′ Γαλανόπουλος), Αραούχο
Στον πάγκο: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Μπακασέτας, Τσέλιος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις