«Καθάρισε» με Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ

Τρίποντο με…. υπογραφή Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν το σημερινό για ον ΠΑΟΚ. O Σέρβος επιθετικός με ένα απίθανο γκολ στο 75′, χάρισε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο που φέρνει τον Δικέφαλο σε θέση ισχύος για την κατάκτηση της 1ης θέσης στα πλέι οφ. Καθοριστική στιγμή του παιχνιδιού η αποβολή του Μασούντ στο 69′.

Ο ΠΑΟΚ που είχε ως στόχο του την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ (σ.σ. εκρεμμεί η απόφαση για το παιχνίδι στη Λεωφόρο που διεκόπη), υποδέχτηκε τον Πανιώνιο που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ήρθε στη Θεσσαλονίκη ευρισκόμενος στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς, εξ’ αρχής γνώριζαν πως η νίκη ήταν αυτοσκοπός προκειμένου να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρωτιά που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο έπειτα από την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ ο Πανιώνιος έπαιζε για δύο αποτελέσματα, καθώς και η ισοπαλία ήταν θετική για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Μέτριο θέαμα, ελάχιστες φάσεις

Το παιχνίδι με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα, ήταν κακό στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή για να πετύχουν κάποιο γκολ. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την καθολική υπεροχή, χωρίς όμως να την μετουσιώσει σε φάσεις, με τον Πανιώνιο να δίνει βαρύτητα στα μετόπισθεν, έχοντας ως στόχο τακτικά να «χτυπήσει’» στην αντεπίθεση. Παρόλα αυτά, η μοναδική ευκαιρία για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ήρθε από ένα μακρινό σουτ του Μανώλη Σιώπη (30’) το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Παναγιώτη Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ που φόρτωσε τις δύο πτερυγές του «άγγιξε» το γκολ στο 42’ όταν ο Κλάους με ωραία κίνηση και πάσα βρήκε τον Μάτος με τον Βραζιάνο την κατάλληλη στιγμή να περνάει την μπάλα στον Μπίσεσβαρ που αν και από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη με το πλασέ του να περνάει άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Δικέφαλος, είχε μία ακόμα καλή στιγμή όμως η κεφαλιά του Κάμπος πέρας άουτ.

Δοκάρι ο Πέλκας

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος έτσι άρχισε το δεύτερο με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι με τον Πέλκα στο 53’ στην πολύ όμορφη εκτέλεση του φάουλ με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στη συμβολή των δοκών.

Αλλαξαν οι ισορροπίες

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εκ νέου με τον Βλάνταν Ιβιτς να αποσύρει στο 62’ τον Κλάους,  βάζοντας στη θέση του τον Πρίγιοβιτς. Επτά λεπτά αργότερα άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα με τον Μασούντ να αποβάλλετε (σωστά) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για είκοσι περίπου λεπτά.

ΓΚΟΛΑΡΑ Πρίγιοβιτς!

Εξι μόλις λεπτά μετά την αποβολή του Μασούντ και δώδεκα μετά την είσοδο του Πρίγιοβιτς στο παιχνίδι, ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε ένα απίθανο γκολ, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα ο Λέο Μάτος με σέντρα βρήκε τον 28χρονο επιθετικό και αυτός υποδέχτηκε την μπάλα με το δεξί πόδι στον αέρα την πέρασε πάνω από τον Βλάχο και πριν αυτή σκάσει με το άλλο πόδι το αριστερό “εκτέλεσε” τον Γιαννιώτη.

Στο 79′ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-0 με του Κάμπος και Μπίσεσβαρ να συνεργάζονται με τον Ολλανδό με ένα… χάδι στην μπάλα να την φέρνει μπροστά του, όμως το πλασέ του έβγαλε νικητή τον Γιαννιώτη. Ο Πανιώνιος που έβλεπε τον Δικέφαλο να του δημιουργεί πολλά ρήγματα στην άμυνά του από την αποβολή του Μασούντ και έπειτα, βρήκε τρόπο να φτιάξει κι αυτό τη δική του φάση όμως το σουτ του Ρισβάνη πέρασε άουτ.

Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τους πέντε βαθμούς (σ.σ. εκρεμμεί η απόφαση για το παιχνίδι της Λεωφόρου) με τον Πανιώνιο να παραμένει στους τέσσερις. 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (46’ Κίτσιου), Μάτος, Πούγγουρας Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος (87′ Κουλούρης), Αθανασιάδης (62’ Πρίγιοβιτς).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (46’ Ταπόκο), Μασούρας, Μασούντ, Καθάριος (66’ Σαββίδης), Μπεν (85′ Βουκελάτος).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: O Μασούντ. Ο Ιρανός βρέθηκε σε κακή ημέρα, ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για τον ίδιο, καθώς με την αποβολή του άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, ενώ και η αντίδρασή του στη συνέχεια δεν αρμόζει σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Ποιος άλλος; Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Τι κι αν δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, ο Σέρβος επιθετικός πέρασε στο γήπεδο στο 62′ και στο 75′ με ένα απίθανο σε εκτέλεση γκολ, χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο της νίκης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στόχος επετεύχθη για τον ΠΑΟΚ που αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε με την “χρυσή” αλλαγή του Βλάνταν Ιβιτς, τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο και να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ.

Ο…ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Καλή η διαιτησία του Βάτσιου και τον βοηθών του. Ο Ελληνας διαιτητής πήρε τις σωστές αποφάσεις, έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα. Σωστή η αποφασή του να αποβάλλει τον Μασούντ.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Ο Βλάνταν Ιβιτς έχοντας να διαχειριστεί τις πολλές απουσίες, δεν είχε και πολλά περιθώρια και παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, αφήνοντας στον πάγκο τον Πρίγιοβιτς με τον Κλάους να παίρνει τη θέση ου στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν διαφοροποίησε καθόλου τα δικά του πλάνα. Παρέταξε την ομάδα του με το… κλασσικό για όλη τη σεζόν 4-2-3-1 με τον Μπεν να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις