“Άναψε” μηχανές το Rally Αλμυρός 2017

Το Rally Αλμυρός 2017 βρίσκεται ήδη προ των πυλών με την Δευτέρα 29 Μαΐου να είναι η εναρκτήρια για την δήλωση συμμετοχών.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των αθλητών για την συμμετοχή τους στην γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Θεσσαλία με ούτε λίγο ούτε πολύ 20 και πλέον πληρώματα να έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν να τρέξουν στον αγώνα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΘ

Ο αγώνας διατηρεί τις ίδιες ειδικές με πέρσι με αλλά έχει προσθέσει χιλιόμετρα στο ενεργητικό του αφού από την οργανωτική επιτροπή προστέθηκε ένα ακόμα πέρασμα της ειδικής διαδρομής Νηές.

Η πρώτη ειδική του αγώνα είναι η ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι-Σούρπη μήκους 12,65 χιλιομέτρων που είναι στην ουσία τρεις ειδικές σε μία αφού τα πρώτα τέσσερα χιλιόμετρα αποτελούνται από γρήγορες μεν τεχνικές δε καμπές. Συνεχίζουμε με τα επόμενα τέσσερα χιλιόμετρα που είναι και τα πιο γρήγορα της ειδικής αφού πέρσι είδαμε σχεδόν όλα τα αγωνιστικά να φτάνουν την τελική τους ταχύτητα ενώ το τελευταίο κομμάτι είναι και το πλέον τεχνικό περιλαμβάνοντας ανηφόρα και κατηφόρα και όλα αυτά σε μόλις τέσσερα χιλιόμετρα. Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω το πέρασμα από το χωριό Πτελεός σε πλήρες αγωνιστικό ρυθμό και κάπως έτσι η ειδική έχει συμπεριληφθεί στις αγαπημένες των πληρωμάτων που συμμετείχαν πέρσι στον αγώνα.

Η δεύτερη ειδική του αγώνα είναι η ειδική διαδρομή Νηες μήκους μόλις 6,08 χιλιομέτρων.Μικρή στο μάτι μεγάλη στο τετράδιο σημειώσεων όμως αφού και αυτή αποτελείται από δύο ουσιαστικά τμήματα. Το πρώτο μισό της ειδικής είναι κατηφορικό και πατάει σε καλή άσφαλτο ενώ δοκιμάζει τα νεύρα και την αντοχή των φρένων αφού εκεί τα πληρώματα θα βρουν πολλά πατημένα κομμάτια που διακόπτονται από φουρκέτες των 180 μοιρών. Συνεχίζουμε με το ανηφορικό κομμάτι της ειδικής που θεωρείται πιο κλασσικό αναφορικά με τις ειδικές διαδρομές της Ελλάδας με κλασσικό ελληνικό οδόστρωμα στενό και πιο τεχνικό με σημεία που μετράει η δύναμη του κινητήρα και σημεία που μετράνε οι σημειώσεις. Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω τα 800 μέτρα περίπου που περνάνε παράλληλα με την παραλία με τους θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα με μαγιό το άλμα ακριβώς μπροστά στην παραλία την κυκλική διαδρομή με το Stopτης ειδικής να απέχει από το Σ.Ε.Χ. μόλις 250 μέτρα και εύκολα καταλαβαίνεις κανείς τον χαρακτηρισμό rollercoasterπου έχουν προσδώσει οι αγωνιζόμενοι.

Με τρία περάσματα από κάθε ειδική τα αγωνιστικά χιλιόμετρα ανεβαίνουν στα 56 με μόλις 96 να είναι τα χιλιόμετρα της απλής δίνοντας το χαρακτηρισμό του σφιχτού αγώνα σε ότι αφορά τις απλές διαδρομές.

Θεατές και αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν ένα πλήρες μενού αγωνιστικών περασμάτων την Κυριακή χωρίς να βαρεθούν όμως αφού σε κάθε πέρασμα τα πληρώματα θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό παλεύοντας για το καλύτερο ενώ ας μην ξεχνάμε πως το τρίτο πέρασμα της ειδικής Νηές βάσει προκήρυξης θα δώσει extraβαθμούς στα πληρώματα αφού θα είναι Power Stage.

Πέραν του αγωνιστικού κομματιού όμως ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας έχει φροντίσει να δώσει μια ατμόσφαιρα γιορτής σε όλο το Rally Αλμυρός 2017.

Από την Παρασκευή το βράδυ θα υπάρχουν εκδηλώσεις με την γιορτή που στήνεται στην κεντρική πλατεία των Αγίων Θεοδώρων για τους συμμετέχοντες στον αγώνα με δωρεάν φαγητό και το Σάββατο με την δωρεάν κρουαζιέρα στην Σκιάθο που προσφέρει ο Δήμος Αλμυρού .

Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 20:00 ενώ ο τερματισμός και των αθλητών η απονομή των επάθλων θα λάβει χώρα στην γραφική και παραθαλάσσια Αμαλιάπολη.

Στα συν του αγώνα είναι το μειωμένο κατά 70€ παράβολο,η παραθαλάσσια διαμονή όλων των συμμετεχόντων με μειωμένες τιμές και η εξασφαλισμένη προβολή χάρη στους χορηγούς επικοινωνίας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερθέντα το Rally Αλμυρός 2017 λόγω της γεωγραφικής του θέσης, της αλλαγής του από το κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας (που έγινε Νοτίου ενοποιώντας το με περσινό Πελοποννήσου) και της καλής εικόνας που αποκόμισαν οι αθλητές που συμμετείχαν πέρσι και το έχουν στο πρόγραμμά τους φέτος το ανάγει σε ένα πρόωρο τελικό κυπέλλου.

Το Rally Αλμυρός 2017 έρχεται το διήμερο 17-18 Ιουνίου. Εσύ θα λείπεις;

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις