Μαντζανάς: Σεμνά και ταπεινά ο Απόλλων Λάρισας

Ο Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Λάρισας Παναγιώτης Μαντζανάς μίλησε στο Speaker.gr για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της ομάδας στη Football League. Πώς έφτασε η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες με τον ίδιο στο τιμόνι:

«Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν 3 χρόνια περίπου όταν ο Απόλλωνας ήταν στην Α1 τοπική κατηγορία Λάρισας, όπου πήραμε μια ομάδα και προσπαθήσαμε να οργανώσουμε όλα τα κομμάτια, όλο το παζλ για να μπορέσει να ανεβεί στο Α τοπικό. Με πολλή προσπάθεια και πολλή οργάνωση όντως καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα στην Α’ ερασιτεχνική. Από κει και πέρα με μια επιπλέον οργάνωση καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σ αυτή τη δύσκολη κατηγορία γιατί είχαμε αξιόλογους αντιπάλους και να περάσουμε από την Α κατηγορία στη Γ΄ Εθνική και μάλιστα αήττητοι και στα μπαράζ. Έτσι φτάσαμε στην περσινή χρονιά, 2016-2017 στην Γ Εθνική όπου υπήρχαν πολύ σοβαρές και σπουδαίες ομάδες με βαριά φανέλα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη Βόλου, ο Πιερικός, Καραϊσκάκη, η Πύδνα και όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Προσπαθήσαμε και μέσα από την οργάνωση, τη διάθεση και τη θέληση και καταφέραμε αυτό που για κάποιους ήταν ακατόρθωτο, να είμαστε εδώ πλέον και να συζητάμε για μια ΠΑΕ Απόλλων στη Football League».
Τι ήταν αυτό το κάτι παραπάνω που είχε ο Απόλλων σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο και τελικά τα κατάφερε: «Το παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες που έκανε τον Απόλλωνα να ξεχωρίζει είναι ότι υπήρχε μια σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα, οργάνωση και ήμασταν σεμνοί και ταπεινοί και προσπαθούσαμε κάθε Κυριακή για το καλύτερο, τίποτα παραπάνω, μόνο η σοβαρότητα της δουλειάς όλων των ανθρώπων που υπήρχαν στην ομάδα, από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες, ως το τέλος και αυτό συνετέλεσε ώστε να έχουμε επιτυχία σε αυτό που κάναμε».
Ποιος είναι ο στόχος της νέας χρονιάς: «Την προηγούμενη χρονιά ξεκινήσαμε και κάναμε μια προσπάθεια με πρώτο στόχο την οργάνωση, γιατί σε κάθε επίπεδο η οργάνωση θα πρέπει να είναι διαφορετική. Ο ένας και μεγάλος στόχος μας και αυτό που λέγαμε και στα παιδιά ήταν ότι θα πρέπει κάθε Κυριακή να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Στον ίδιο στόχο βαδίζουμε και φέτος, δηλαδή να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα και από κει και πέρα να προσπαθούμε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Οι παίκτες μας θα δίνουν το 100% τους, να «αδειάζουν» μέσα στο γήπεδο για να πετυχαίνουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Γι αυτό θα πασχίζουμε και φέτος, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε και αυτό θα κάνουμε».
Για την προσέλευση και υποστήριξη του κόσμου: «Όταν ξεκίνησα την προσπάθεια υπήρχε ένας Απόλλων Λάρισας καταπονημένος, δεν ήταν και στην καλύτερή του φάση, όμως με τη σοβαρότητα την οποία δείξαμε ο κόσμος ανταποκρίθηκε και αυτή τη στιγμή μας στηρίζει έμπρακτα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσέλευσή του, κάθε μέρα γίνεται και περισσότερος κ φέτος στη Football League που και τα παιχνίδια θα είναι καλύτερα και οι ομάδες θα είναι καλύτερες θα έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο».
Για την σχέση του Απόλλωνα με την ΑΕΛ: «Εδώ στη Λάρισα, όλος ο κόσμος, εμείς, μεγαλώσαμε μ αυτή την ομάδα ζούμε και αναπνέουμε μ’ αυτή την ομάδα, η ΑΕΛ είναι το παν, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τη στήριξή μας προς αυτή και υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και με την ομάδα και με τον κύριο Κούγια προσωπικά που στηρίζει κάθε προσπάθεια που γίνεται και εμείς φυσικά θέλουμε να πηγαίνει όλο και καλύτερα».