Καπετάνος και Τζαβέλλας στη λίστα των ρώσων χάκερ με το σκάνδαλο ντόπινγκ

Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η λίστα που δημοσιοποίησαν ρώσοι χάκερ με ποδοσφαιριστές που φέρονται να είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτικούς σκοπούς στο Μουντιάλ του 2010, στα γήπεδα της Νότιας Αγρικής.

Ανάμεσα στα ονόματα είναι και οι Γιώργος Τζαβέλλας και Παντελής Καπετάνος. Ο πρώτος δεν ήταν τελικά στην αποστολή που ταξίδεψε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ενώ ο Καπετάνος συμμετείχε στον πρώτο αγώνα εναντίον της Νότιας Κορέας.
Η ουσία που φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ο Τζαβέλλας είναι η βηταμεθαζόνη που κατατάσσεται ως προς τη δραστικότητα της στα ισχυρά τοπικά καρτικοστεροειδή κι έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Το Celestone που αναφέρεται για τον Παντελή Καπετάνο, είναι σκεύασμα που έχει αυξημένη αντιφλεγμονώδη, αντιρευματική και αντιαλλεργική δράση.
Στη λίστα υπάρχουν επίσης κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι Κάρλος Τέβες, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ντιρκ Κάουτ, Γκάμπριελ Χάιντσε, Ντιέγκο Μιλίτο, Βάλτερ Σάμουελ, Μάριο Γκόμεζ, Βιντσέντζο Ιακουίντα, Μάριο Καμορανέζι και Κρίστιαν Τρες.
Oι χάκερ ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία, τα οποία θα βγάζουν σταδιακά στην επιφάνεια. Υπενθυμίζεται πως οι Fancy Bears είχαν αποκαλύψει το 2016 στοιχεία για συστηματικό ντόπινγκ Ρώσων αθλητών, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν μαζικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.