Λεουτσάκος: «Τραγική απόφαση»

Ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη όπου εμφανίστηκε απαισιόδοξος για να γίνει η σέντρα την προγραμματισμένη ημερομηνία, ενώ χαρακτήρισε ως τραγική την απόφαση για διεξαγωγή αγώνα μπαράζ ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και την ΑΕ Καραϊσκάκης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το μπαράζ ανόδου στην Football League: «Είναι μια απόφαση που εξεδόθη από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα κάτι συγκεκριμένο, την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε διαφορετική απόφαση. Η άποψη μου είναι ότι θεωρώ τραγική απόφαση την διεξαγωγή μπαράζ. Ο προηγούμενος ΚΑΠ έλεγε ότι απαγορευεται αγώνας μπαράζ πριν τις 15 Ιουλίου, τώρα βγήκε διαφορετική απόφαση. Ο Κανονισμός αναφέρει ότι έπρεπε να γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα. Είμαι έκπληκτος με την απόφαση αλλά δεν μπορεί να γίνει και κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της απόφασης. Η κατηγορία είναι «όμηρος» γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν έχουμε κλείσει χορηγίες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Για το αν μπορεί να παρέμβει η Football League: «Η Football League δεν έχει καμία ανάμειξη με αυτήν την διαδικασία. Δεν ξέρω αν προσφύγουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες και δεν βλέπω να ξεκινάει το πρωτάθλημα στις 25 Σεπτεμβρίου. Το βλέπω δύσκολο να ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβρη. Πως θα γίνει η σέντρα όταν δεν έχει κλείσει ο αριθμός των ομάδων; Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνει το μπαράζ ή αν θα γίνει κάποια παρέμβαση από ΠΑΕ της Football League.»

Για τον Ηρακλή: «Αφού δεν κατεβαίνει ο Ηρακλής, μπορεί η θέση του να αναπληρωθεί από κάποια άλλη; Το ποια θα είναι αυτή, το γνωρίζει η ΕΠΟ γιατί εκεί υπάγεται η Football League».

Για την φετινή οικονομική κατάσταση: «Oι πρόεδροι των ομάδων είναι ενήμεροι ότι οι ομάδες τους δεν θα πάρουν τα τρελά λεφτά. Πήραμε μια απόφαση για μείωση των ομάδων ώστε να γίνει μια πρώτη εξυγίανση, ήδη προχωρήσαμε σε μείωση προσωπικού. Η μοναδική χορηγία που έχουμε είναι εκείνη της ΕΡΤ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Football League είναι το οικονομικό γιατί ήδη δίνουμε αποζημιώσεις σε υπαλλήλους που έφυγαν».

Για το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε αποχωρήσεις. Μην ξεχνάτε πως οι ομάδες που αποχώρησαν, προήλθαν από την Σούπερ Λιγκ, φέτος πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάτι τέτοιο. Φέτος πολλές ομάδες δεν αδειοτήθηκαν άρα αυτό σημαίνει ότι έριξαν τα μπάτζετ τους».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ ειναι μεγάλο και ιστορικό σωματείο. Θεωρώ ότι η θέση του πρέπει να είναι στην Σούπερ Λιγκ. Εξήγησα στον κύριο Τσάλο το πως έχουν τα πράγματα, είναι ένας συνεργάσιμος άνθρωπος και εύχομαι ο ΟΦΗ να βρει τον δρόμο του»