Νότια Αφρική κατά FIFA

Η ομοσπονδία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε πως θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης της FIFA, η οποία διέταξε την επανάληψη του αγώνα κόντρα στη Σενεγάλη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, που είχε διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2016, μετά το δια βίου αποκλεισμό του διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο ότι ο Γκανέζος διαιτητής Γιόζεφ Λαμπτέι τιμωρήθηκε με ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα, όταν τον έκρινε ένοχο στην κατηγορία που του είχε απαγγελθεί πως επηρέασε παράνομα το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, το οποίο είχε λήξει με νίκη (2-1) των «μπαφάνα μπαφάνα» επί της Σενεγάλης.
Οι δύο ομάδες μετέχουν στον Δ΄ προκριματικό όμιλο (3ος γύρος) της αφρικανικής ζώνης, στον οποίο προπορεύονται η Μπουρκίνα Φάσο (1η) και το Πράσινο Ακρωτήριο, μετρώντας αμφότεροι από 6 βαθμούς. Η Σενεγάλη ακολουθεί με 5 και η Νότια Αφρική με 4, συμπεριλαμβανομένων των τριών που είχε κατακτήσει απέναντι στα «λιοντάρια της Τεράνγκα».