Βασιλειάδης: «Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι πολιτικό»


Μοιράσου το άρθρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο τονίζοντας  πως το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι πολιτικό αλλά δομικό και θεσμικό.

Τα σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε πως «το βλέπουμε με περισσότερη αισιοδοξία από ό,τι χθες».

Έγιναν, όπως συμπλήρωσε, οι απαραίτητες παρεμβάσεις, τα καταστατικά κείμενα εκσυγχρονίστηκαν, ενσωμάτωσαν μέσα τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών και τον ελληνικό νόμο. «Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για το γεγονός ότι ένα ελληνικό νομικό πρόσωπο διέπεται πλέον από τον ελληνικό νόμο, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο εδώ και 30 χρόνια. Επομένως έχουνε γίνει οι θεσμικές παρεμβάσεις, κομβικές- είναι η πρώτη φορά που οι παράγοντες δεν συμμετέχουν στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας- από κει και μετά έχουμε συνεχή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, νομίζω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και τώρα πλέον μένει στη νέα διοίκηση -και στη FIFA και την UEFA – να’ ρθουν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της αλλαγής σελίδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Χαρακτήρισε δε «λάθος» το να παίρνει πολιτικές διαστάσεις το ποδόσφαιρο, προσθέτοντας «όσοι προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η προσπάθειά τους μάλλον έπεσε στο κενό».

«Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι πολιτικό, είναι δομικό, είναι θεσμικό. Οι θεσμικές παρεμβάσεις γίνανε, τώρα μένει να είναι όλοι σοβαροί, να μην δηλητηριάζουν τον κόσμο και να προχωρήσουμε μπροστά. Αν γίνουν λάθη εδώ θα είμαστε, θα κρίνουμε, θα μιλήσουμε και ενδεχόμενα θα παρέμβουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή ας αφήσουμε την ιστορία να προχωρήσει».

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στον Ηρακλή, σημειώνοντας πως είναι ένα «σύμβολο», όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. «Πραγματικά η κατάσταση στην εταιρεία, στην ΠΑΕ Ηρακλής, είναι πάρα πολύ άσχημη αλλά εμείς εκεί που επικεντρωνόμαστε είναι στο ‘κύτταρο’ εκεί που επικεντρωνόμαστε είναι ο Ερασιτέχνης. Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ενδεχόμενα και κάποιες πρωτοβουλίες και νομοθετικές για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι σωματεία σαν τον Ερασιτέχνη που είναι πολλά στη χώρα που, από λάθη τραγικά και διοικητικά και πολιτικά, έχουν σωρεύσει χρέη, να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους να φύγουνε μπροστά και να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις