Σε πρώτο πλάνο η μετατροπή του ΟΑΚΑ σε ποδοσφαιρική αρένα


Μοιράσου το άρθρο

Αναγκαία προϋπόθεση για το PAO Foundation είναι η συστέγαση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού σε μία… πράσινη πολιτεία στο ΟΑΚΑ ή στο Γουδή.
Αυτή τη στιγμή όμως δεδομένα υπάρχουν μόνο για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη» στο πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

υπάρχει η απόφαση για την πραγματοποίηση μελέτης που αφορά την μετατροπή του ΟΑΚΑ σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, κάτι που μπορεί να συμβεί με την αφαίρεση του στίβου και την «βύθιση» του αγωνιστικού χώρου.
Μάλιστα, για το συγκεκριμένο πρότζεκτ φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ήδη ξένη εταιρεία-κολοσσός η οποία έχει κατασκευάσει μερικά από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γήπεδα στον κόσμο.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δείχνει θετική στο συγκεκριμένο εγχείρημα, ωστόσο οι συζητήσεις θα προχωρήσουν αφού πρώτα γίνει το deal μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Γιάννη Αλαφούζου.
Όσο για την μετατροπή του ΟΑΚΑ σε… Παναθηναϊκή Πολιτεία βασικός επενδυτής θα είναι το PAO Foundation μέσω του κόσμου του Παναθηναϊκού. Στα τρία χρόνια που θα διαρκέσει η ανάπλαση των εγκαταστάσεων θα χρειαστούν 100 εκ. ευρώ, με τον σύλλογο στη συνέχεια να έχει τον δικό του χώρο που θα του προσφέρει έσοδα και θα μπορεί να παίξει τον ρόλο του μόνιμου μετόχου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις