Τον αγώνα Β. Σποράδων διοργανώνει ο ΙΟΒΑΘ


Μοιράσου το άρθρο

Για 26η χρονιά ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης (με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας) διοργανώνει τον αγώνα Βορείων Σποράδων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η πετυχημένη διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού…

…Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου.
Για ακόμα μια φορά η Σκόπελος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος αφού περισσότερα από 37 σκάφη από 14 ομίλους όλης της χώρας καθώς και ένα σκάφος με Βούλγαρους ιστιοπλόους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και θα ανοίξουν πανιά για τις Σποράδες.
Σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου τα διαγωνιζόμενα σκάφη θα αρχίσουν να καταφθάνουν στο λιμάνι της Σκοπέλου. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 30 Μαΐου, οι ιστιοπλόοι θα πάρουν εκκίνηση έξω από το λιμάνι της Σκοπέλου κι ο ενδιαφέρον αγώνας, αφού θα περάσει από την πόρτα της Στενής Βάλας θα ανέβει στην Πελέρισσα για να τερματίσει στη Στενή Βαλα της Αλοννήσου. Την Κυριακή τα σκάφη θα ξεκινήσουν από τη Στενή Βάλα θα περάσουν απ τις νήσους Αδέλφια και θα τερματίσουν στο λιμάνι της Σκοπέλου χαρίζοντας ένα πλούσιο θέαμα.
Με ιδιαίτερο ιστιοπλοϊκό ενδιαφέρον προβλέπεται να διεξαχθεί ο αγώνας, σύμφωνα με τα δελτία καιρού, ενώ οι αγωνιζόμενοι ιστιοπλόοι ελπίζουν να φουσκώσουν τα πανιά τους απολαμβάνοντας τις όμορφες διαδρομές των του αγώνα, με συναρπαστική ιστιοφορία.
Μετά τον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης από τον ΙΟΒΑΘ έξω από το δημοτικό καφενείο Σκοπέλου, ενώ θα ακολουθήσει και μία μικρή γιορτή προς τιμή του Βολιώτικου Ομίλου που τιμά τόσα χρόνια τις Σποράδες με την συγκεκριμένη διοργάνωση και των ιστιοπλόων που στηρίζουν τον αγώνα Βορείων Σποράδων για 26η χρονιά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις