Πέμπτη θέση στην Ευρώπη κατέλαβαν Κουτίδη και Κοφίδη

Την 5η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του Ομαδικού κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα της Συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Λονδίνο. Ανάμεσά τους και δύο Βολιώτισσες η Ευαγγελία Κουτίδη και η Βασιλική Κοφίδη, η οποία ήταν αναπληρωματική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…

…απαρτιζόταν από τις Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Ευαγγελία Κουτίδη, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, αναπληρωματικές Βασιλική Κοφίδη, Ευαγγελία Πλατανιώτη.
Η ελληνική ομάδα εκτέλεσε όμορφα το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκε με 83,2684 β. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσία, το ασημένιο η Ουκρανία και το χάλκινο η Ιταλία, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Γαλλία.
Επίσης την άνετη πρόκρισή της στον τελικό του Σόλο ελεύθερου προγράμματος εξασφάλισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού του αγωνισμάτος, με το οποίο άνοιξε χθες το πρωί ο «χορός» της δράσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο.
Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκτέλεσε όμορφα το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκε από τους κριτές με 88,0000, για να καταταγεί τελικά 5η σε σύνολο 20 αθλητριών. Πρώτη στον προκριματικό ήταν η Ρωσίδα Ναταλία Ιστσένκο, που συγκέντρωσε 95,9667 βαθμούς, δεύτερη η Ουκρανή Άννα Βολοσύνα με 92,8000 και τρίτη η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι με 90,1000. Ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για σήμερα στις 6.30 το απόγευμα.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής έχει ως εξής (με έντονα γράμματα οι Βολιώτισσες):
ΣΟΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ (τελικός 10/5): Ευαγγελία Πλατανιώτη.
ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ (προκριματικά 11/5, τελικός 13/5): Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Παρασκευή Κοφίδη, Βασιλική Κοφίδη.
ΚΟΜΠΟ (τελικός 12/5): Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Βασιλική Κοφίδη, Ευαγγελία Κουτίδη, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Κατερίνα Φουκαλά, Παρασκευή Κοφίδη.
ΣΟΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟ (τελικός12/5): Ευαγγελία Πλατανιώτη
Στην αποστολή μετέχουν επίσης οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα, Δέσποινα Θεοδωρίδου, οι διεθνείς Κριτές Ελένη Κουγιά, Αργυρώ Σαβράμη και ο Δημήτρης Φαραντούρης (αρχηγός αποστολής).