«Ικετεύουμε για την ποδηλατική μας επιβίωση»

Τα οικονομικά προβλήματα της ομοσπονδίας ποδηλασίας -που λόγω κακοδιαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης έχει δεσμευμένους λογαριασμούς- έχουν ρίξει στα βράχια τους Έλληνες ποδηλάτες. 

Ο κορυφαίος από αυτούς, ο Χρήστος Βολικάκης βλέπει τους κόπους του να κινδυνεύουν να και με ένα σπαρακτικό μήνυμα στο Facebook κάνει την ύστατη προσπάθεια να τα σώσει. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ξεκινήσει θεαματικά τους φετινούς του αγώνες, διατηρείται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, όμως σε περίπτωση που δεν δώσει το παρών στους επόμενους αγώνες- κάτι που με τα μέχρι τώρα δεδομένα μοιάζει αδύνατο- η προσπάθειά του θα χαθεί. 

Διαβάστε το μήνυμα που στέλνει μέσω Facebook: 
«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν την Ε.Ο.Π φτάσαμε στο έσχατο σημείο να ικετεύουμε για την ποδηλατική μας επιβίωση. 

Λιγόστεψαν οι πιθανότητες για τη συμμετοχή στα επόμενα παγκόσμια κύπελλα που οδηγούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση στην Ολυμπιάδα. 

Η μέχρι τώρα πρωτιά που αποκτήθηκε με θυσίες στους αγώνες που προηγήθηκαν μάλλον θα χαθεί. 

Το όνειρο ίσως να μείνει όνειρο και δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει και με ποιό τρόπο να συγκινήσουμε τους υπεύθυνους για να αλλάξουν την ρότα του καραβιού. 

Περιττό να πω ότι η νέα ποδηλατική φουρνιά αφανίζεται μπροστά στο αδιέξοδο που προκάλεσε η παγερή και αδιάφορη αντιμετώπιση των υπευθύνων. 

Όλες οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό πάρα τις συναντήσεις που είχαμε κατά καιρούς με τους αρμόδιους και τις υποσχέσεις που πήραμε αλλά δεν υλοποιήθηκαν. 

Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο από καταβολής ομοσπονδιών σαν αυτό που περνάμε τον τελευταίο χρόνο στην Ε.Ο.Π . 

Δεν μπορεί να το χωνέψει ο νους μου ότι πρέπει να στερηθούμε τα πάντα για να πετύχουμε στόχους που αυτή την στιγμή με αυτές τις συνθήκες φαντάζουν άπιαστοι. 

Προσεύχομαι μόνο να έχει ο Θεός γερούς τους ανθρώπους που με στηρίζουν #euroinsgr – #stoiximan γιατί διαφορετικά η καριέρα θα λήξει πρόωρα. 

Αναγκάζομαι για μια ακόμα και ίσως να είναι η τελευταία να εκφραστώ με απελπισία και εύχομαι να μην γίνουν και τα λόγια μου, λόγια που θα τα πάρει ο άνεμος. 

Οι αθλητές δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν άλλο βάρος φτάνει πια σταματήστε επιτέλους αυτή την τιμωρία».