Γκαγκάτσης: «Η δίωξη αφορά το μπόνους Ρεχάγκελ»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, έχει πάει η υπόθεση του Βασίλη Γκαγκάτση, στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρήματα από κονδύλι της UEFA που φέρονται να κατέληξαν στον λογαριασμό του Ότο Ρεχάγκελ και όχι για την κατασκευή γηπέδου στην Ηλεία, μετά τις πυρκαγιές του 2007.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, έδωσε διευκρινίσεις και τόνισε ότι του έχει ασκηθεί δίωξη για το αν υπήρχε όρος για μπόνους στο συμβόλαιο του Ότο Ρεχάγκελ.
Μάλιστα, για ακόμα μία φορά, επεσήμανε ότι όχι μόνο το συγκεκριμένο γήπεδο έγινε κανονικά, στα εγκαίνια του οποίου είχαν βρεθεί μάλιστα και εκπρόσωποι της UEFA, αλλά δόθηκαν από την ΕΠΟ επιπλέον χρήματα για την ολοκλήρωση των εργασιών.
Αναλυτικά οι διευκρινίσεις του Βασίλη Γκαγκάτση στον ΣΠΟΡ FM
«Το ποσό είναι 1 εκατ. ελβετικά φράγκα το ποσό που λέγεται. Δηλαδή 600.000 ευρώ. Το γήπεδο κατασκευάστηκε και στα εγκαίνια έστειλε και η UEFA τον εκπρόσωπο της. Η Ομοσπονδία δεν έδωσε μόνο τα 600.000 ευρώ σε εκείνο το γήπεδο, αλλά έδωσε και επιπλέον χρήματα για τις εξέδρες, τον ηλεκτροφωτισμό και άλλες κατασκευές. Η δίωξη έγινε γιατί εκείνο το ποσό, για ένα μήνα, μετά την πρόκριση μας τον Οκτώβριο στο Euro 2008, όταν είχαμε τερματίσει πρώτοι το είχαμε δώσει για λίγο για το μπόνους στον Ρεχάγκελ.
Ήταν στην αρχική μας σύμβαση για τις προκρίσεις και το 2001 και το 2006 και το 2008 και δεν είναι δυνατό να μην προβλέπεται, μπόνους πρόκρισης σε μια εθνική ομάδα στον προπονητή της. Για να το ξεκαθαρίσουμε… η προκαταρκτική έχει καταλήξει ότι το έργο έγινε και έχει κατανοήσει ότι τα χρήματα δόθηκαν για να γίνει μια διευκόλυνση για ένα χρονικό διάστημα.
Αυτό που ψάχνουν πλέον είναι το αν υπήρχε όρος για μπόνους πρόκρισης στο συμβόλαιο του Ρεχάγκελ. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει σε κάθε συμβόλαιο ένα τέτοιο μπόνους. Και τώρα στο συμβόλαιο του κυρίου Σκίμπε είναι δεδομένο ότι υπάρχει ο συγκεκριμένος όρος. Το θέμα είναι ότι τότε στην προκαταρκτική δεν με είχαν ρωτήσει για το θέμα. Τώρα θα πάω στον κύριο Ανδρεάδη και θα τα καταθέσω όλα».
Θέση για την ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, πήρε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας Άρης Κουλούρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου.
«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η διαδικασία της εκταμίευσης των χρημάτων καθυστέρησε και τα χρήματα χορηγήθηκαν προσωρινά για τον Ρεχάγκελ και κατόπιν για την Ένωση. Εμείς πάντως γήπεδο έχουμε», είπε ο κ. Κουλούρης, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες έγιναν από την τότε διοίκηση της ΕΠΣ Ηλείας με πρόεδρο τον αείμνηστο Γιώργο Παπαγεωργίου.
«Θεωρώ ότι η ΕΠΣ Ηλείας θα μπορούσε τότε να διεκδικήσει αυτό που γινόταν στις άλλες Ενώσεις. Να πάρει το 1.200 εκ. ευρώ που έδινε η ΕΠΟ και έφτιαχναν γήπεδα οι άλλες ΕΠΣ συν τις 600 χιλ. ευρώ της ΟΥΕΦΑ.
Αν τελικά όμως βγει απόφαση ότι τα χρήματα δεν έχουν δοθεί στην ΕΠΣ Ηλείας είμαι υποχρεωμένος να τα διεκδικήσω από την ΕΠΟ ακόμα και δικαστικά », κατέληξε ο κ. Κουλούρης.
Για το ίδιο θέμα μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου και ο πρώην Γ.Γ. της ΕΠΣ Ηλείας Κώστας Φωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με αυτά που είχε πει και ο Πλατινί, τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ επρόκειτο να δοθούν στην ΕΠΟ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας θα αποφάσιζε την επιλογή της περιοχής που θα τα έδινε. Υπενθύμισε ότι τότε αρκετά μέλη από την αντιπολίτευση στην ΕΠΣΗ είχαν διαφωνήσει με την διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Γκαγκάτσης, αντιπροτείνοντας να δοθούν μεν τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ για τους πυρόπληκτους, αλλά να μην χαθούν και τα χρήματα της ΕΠΟ για την κατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις