Θρίλερ με Μολέντο

Σε θρίλερ, του οποίου αναμένεται άμεσα να μάθουμε το… φινάλε, εξελίσσεται η υπόθεση Μολέντο. Είναι δεδομένος ότι ο Βραζιλιάνος στόπερ θα αποτελέσει προσεχώς παρελθόν (πρόκειται για κάτι αναμενόμενο) για τον Παναθηναϊκό, αλλά όλα μοιάζουν να είναι ανοιχτά για το μέλλον του.

Ο 30χρονος αμυντικός ισχυρίζεται από χθες ότι είναι δεδομένη η απόφασή του να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το είπε στο περιβάλλον του, αλλά και στους συμπαίκτες του το απόγευμα της Παρασκευής. «Προτιμώ την Ιντερνασιονάλ, εκεί είναι η οικογένειά μου», έλεγε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν έχει εγκαταλείψει τη «μάχη» και από τα μεσάνυχτα έχει ξεκινήσει ασφυκτικό πρέσινγκ, ώστε να τον κάνει να αλλάξει άποψη, όπως αναφέρεται στην «Πράσινη». Ο Μολέντο έχει δώσει τα χέρια με την Ιντερνασιονάλ για τριετές συμβόλαιο με καλές απολαβές (ίσως να αγγίζουν και τις 600.000 ευρώ ετησίως). Ο Παναθηναϊκός θα πάρει αρκετά λιγότερα χρήματα (αν τελικά επιστρέψει στη Βραζιλία ο παίκτης) και συγκεκριμένα ένα ποσό περίπου 300-400.000 ευρώ, αλλά θα έχει λίγο πιο μεγάλο όφελος, διότι θα γλιτώσει κάποια χρήματα και από το ποσοστό μεταπώλησης που έχει η Ιντερνασιονάλ.
Ο Μολέντο δεν έχει υπογράψει και ο «δικέφαλος του Βορρά» συνεχίζει να ελπίζει και να… πιέζει για την ανατροπή. Η πρόταση του, μάλιστα, είναι ξεκάθαρα πιο συμφέρουσα για τον Παναθηναϊκό, που σε αυτό το σενάριο θα δώσει έναν πολύ καλό παίκτη σε μια ομάδα του ίδιου πρωταθλήματος και που υπό άλλες προϋποθέσεις θα είναι ανταγωνίστριά του. Το ποσό που δίνουν οι Θεσσαλονικείς είναι περίπου 700-800.000 ευρώ, συν τους Κάτσε-Κωνσταντινίδη. Το όνομα του πρώτου το έριξε από την αρχή στο τραπέζι ο ΠΑΟΚ και το «τριφύλλι» έριξε και αυτό του νεαρού δεξιού μπακ στη συνέχεια. Αυτό το στοιχείο μπορεί να «μαρτυράει» κάτι και για το μέλλον του Κουλιμπαλί.
Εκτιμάται ότι τα πάντα θα κριθούν μέχρι αύριο, αν και υπήρχε η εκτίμηση ότι θα υπάρξει κατάληξη σήμερα. Ωστόσο, η επιμονή του ΠΑΟΚ έχει τρενάρει την υπόθεση. Όλα είναι στο χέρι του Μολέντο και όχι των ομάδων. Αυτός θα πάρει την τελική απόφαση.