Παπαδόπουλος: «Με 15 παίκτες δεν βγαίνει πρωτάθλημα»

Για την αβεβαιότητα που υπάρχει στον ΟΦΗ μίλησε ο Νίκος Παπαδόπουλος, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Πανιώνιο.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του μίλησε ο Έλληνας τεχνικός, που τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του τα δίνουν όλα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΟΦΗ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (0-1) στο Γεντί Κουλέ:

«Στο θεσμό του Κυπέλλου, υπάρχουν δυο ματς σε αυτή τη φάση. Θεωρώ ότι η πρόκριση για μας σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Στο οποίο ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον Πανιώνιο και θα έπρεπε να έχουμε σκοράρει σε αυτό το ματς. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, ενώ δεχθήκαμε δυο γκολ σε δυο λεπτά και αυτό το 2-0 ήταν νεταβαντάζ για μας, για τον επαναλληπτικό.

Σε ένα επαναληπτικό, που δεν ήταν για μας με τις καλύτερες συνθήκες. Είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα αυτή τη στιγμή να αγωνιστεί και στους δυο θεσμούς, πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τόσο λίγο αριθμό παικτών. Θα έλεγα ότι μπήκαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι. Παρά την αλλαγή σχηματισμού που είχαμε από την αρχή, δυστυχώς ήρθε αυτό το γκολ, που έκρινε το παιχνίδι και την πρόκριση.

Αυτό που είχα στο μυαλό μου για αυτό το παιχνίδι ήταν περισσότερο να το τελειώσουμε, χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματισμό. Ευτυχώς αυτό έγινε. Για μας το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιείς οι υπάρχοντες παίκτες. Σημαντικό είναι ακόμη ότι πήραν παραπάνω χρόνο οι δυο μικροί στην ομάδα μας, οι οποίοι έχουν λαμπρό μέλλον.

Το τρίτο είναι ότι ο Μονιάκης επέστρεψε και είναι καλύτερα και θα επιστρέψει. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να δούμε το παιχνίδι του Σαββάτου στο Αίγιο, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει τις επόμενες μέρες στην ομάδα μας. Είναι λίγο βασανιστικό αυτό που γίνεται στην ομάδα μας.

Πρέπει να έχουμε θετική σκέψη, ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν μπορώ να σας πώ κάτι άλλο. Τον τελευταίο καιρό δεν ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, που είναι το αντικείμενο μας. Να μιλήσουμε για τακτική, να μιλήσουμε για οτιδήποτε έχει να κάνει με ποδόσφαιρο, αλλά με όλα τα άλλα.

Νομίζω ότι φύγαμε με ψηλά το κεφάλι, από το Κύπελλο, προσπαθήσαμε, αλλά τώρα βλέπουμε το αύριο, γιατί πρέπει να κοιτάμε μέρα με τη μέρα τι γίνεται. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την πρόκριση».

-Μας είπατε την προηγούμενη εβδομάδα ότι περιμένετε να γίνει κάτι καλύτερο. Επίσης δεν χάθηκε κάποιος άλλος παίκτης. Είναι αυτό κάτι ελπιδοφόρο;

«Μόνο εγώ ξέρω, πως δεν χάθηκε κάποιος παίκτης από την ομάδα. Δεν θα το πω προς τα έξω. Η ομάδα έπαιξε το Σάββατο και δεν χάθηκαν και αυτή την εβδομάδα παίκτες. Μόνο εγώ ξέρω. Όπως σας είπα, θέλω να έχω θετική σκέψη, ότι όλα θα πάνε καλά.

Δεν εξαρτάται από μας. Τα παιδιά θέλουν να ακούσουν κάτι καλό. Δεν είναι μόνο, το οικονομικό για αυτούς. Πρέπει να δούμε και την προοπτική της ομάδας. Όπως και εγώ. Ηρθα με στόχο η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και την άνοδο.

Αλλά πλέον κάποια στιγμή ο στόχος της ομάδας είναι η ύπαρξη της. Ο καθ’ενας με την υπομονή που δείχνει σε αυτήν την ομάδα, θα πρέπει να δεί και το μέλλον του. Οι παίκτες ανησυχουν για το τι γίνεται στην ομάδα.

Πρέπει να τελειώνει γρήγορα αυτό το βασανιστήριο. Πρέπει να δούμε όλοι ότι υπάρχει προοπτική στον ΟΦΗ. Το ίδιο και εγώ. Δεν μπορούμε ακόμη να πάρουμε παίκτες. Πότε θα παρθούν παίκτες.

Για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά που είναι 14 και ο Θεός να μας βοηθήσει να γίνουμε 15 μαζί με τον Λεάλ, που φαίνεται ότι πάει και αυτός καλύτερα και μάλλον θα τον έχουμε το Σάββατο».

-Μήπως το βασανιστήριο είναι και έλλειψη προοπτικής;

«Σας είπα μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα για την ομάδα, να παρθεί η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, να έρθουν παίκτες και να βοηθηθεί η ομάδα. Αν το δουν αυτό οι παίκτες ότι κάτι γίνεται και εμείς, θα είναι καλύτερα. Χάσαμε 8 παίκτες. Πρέπει να δούμε την προοπτική της ομάδας. Είμαστε ευτυχώς ακόμη κοντά. Ελπίζω και μετά το Σάββατο που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι να συμβεί το ίδιο. Τα παιδιά δίνουν και την ψυχή τους για αυτό.

Δεν μπορεί όμως να βγεί ένα πρωτάθλημα με 15 παίκτες».