Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 18ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Σε μια συγκλονιστική αγωνιστική με στραβοπατήματα των δυο πρωτοπόρων, νίκη με ευρύ σκορ για την Αγ Παρασκευή στο ντέρμπι των ουραγών, αλλά κι επεισόδια που είχαμε χρόνια να δούμε στο τοπικό ποδόσφαιρο, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ξεκινώντας από τα πιο σοβαρά, Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η αναμέτρηση μεταξύ του Πυράσου και του Σαρακηνού στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου καθώς στο 44’ υπήρξε είσοδος ενός φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο κι όταν ο διαιτητής αποφάσισε την προσωρινή διακοπή, ακολούθησε είσοδος  φιλάθλων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου κι επίθεση στο διαιτητή Καλαντζή,  ο οποίος διέκοψε οριστικά το παιχνίδι.
Την προηγούμενη ημέρα σε αντίστοιχο κρούσμα η άνετη νίκη της Ακρόπολης με 3-0 επί του Ανθ. Γαζή σημαδεύτηκε από επεισόδια στο ημίχρονο, όταν φίλαθλοι των γηπεδούχων εισήλθαν στο γήπεδο και στο χώρο των αποδυτηρίων, επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους, παρά την προσπάθεια των διοικούντων της Ακρόπολης να προσφέρουν προστασία στους ανθρώπους του Άνθιμου Γαζή.
Στα καθαρά αγωνιστικά, χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση Πρωτεσιλάου- Θησέα, που έγινε στο γήπεδο Πτελεού το μεσημέρι της Κυριακής. Έτσι η ομάδα της Αγριάς δεν μπόρεσε να “χαρεί” το δώρο που έλαβε λίγο νωρίτερα από τη Σκιάθο, όπου ο δεύτερος της βαθμολογίας Διαγόρας, ήρθε επίσης ισόπαλος (1-1)
Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, ο αγωνιστικός χώρος δεν ευνοούσε το καλό ποδόσφαιρο,  με τις δυο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη, ως το τελευταίο λεπτό. Επίσης δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι ήταν αντιμέτωποι ο πρωτοπόρος Θησέας με τον τρίτο του βαθμολογικού πίνακα Πρωτεσίλαο, που παρουσιάζεται πολύ ισχυρός στην έδρα του.
Μετά το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έκαναν λόγο για “εχθρικό λίμα”, την ώρα που οι γηπεδούχοι μιλούσαν για αδικαιολόγητη ένταση που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους του Θησέα.
Η απώλεια βαθμών για την ομάδα του Διαγόρα ήρθε στο νησί, με την ομάδα της Σκιάθου (1-1).  Πολύ καλή εμφάνιση για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν, πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους στο β’ μέρος της αναμέτρησης.
Με γκολ στα τελευταία λεπτά κρίθηκε η αναμέτρηση στη Σούρπη μεταξύ Αίαντα και Ηρακλή B., που έληξε υπέρ των γηπεδούχων με 1-0, σε μια αναμέτρηση που έγινε σε κακό αγωνιστικό χώρο και δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.
Αναμέτρηση με αγγλικό σκορ έγινε σήμερα το πρωί στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, όπου ο γηπεδούχος Παγασητικός γνώρισε την ήττα από τον Μαγνησιακό με 5-3. Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η προσπάθεια παραμονής για την ομάδα των Αλυκών, επιστροφή στις νίκες για Μαγνησιακό, μετά από τρεις αγωνιστικές.
Σπουδαία νίκη για την Αγ. Παρασκευή που έκανε μεγάλο βήμα στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία, επικρατώντας στην έδρα της  επί του Πηλέα με 3-0. Κλίμα θριάμβου επικρατούσε στους γηπεδούχους μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.
Τα αποτελέσματα
Αίας- Ηρακλής Β. 1-0
Ακρόπολις- Ανθ. Γαζής 3-0
Σκιάθος- Διαγόρας 1-1
Πρωτεσίλαος- Θησέας 0-0
Παγασητικός- Μαγνησιακός 3-5
Αγ. Παρασκευή- Πηλέας 3-0
Πύρασος- Σαρακηνός ΔΙΑΚΟΠΗ

Η Βαθμολογία
*Σαρακηνός και Ηρακλής Β. ξεκίνησαν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωριών που έχουν από το προηγούμενο πρωτάθλημα
** Παιχνίδι λιγότερο για Σκιάθο και Αία Σούρπης
*** Δεν προσμετράται στη βαθμολογία ο αγώνας Πύρασος-Σαρακηνός

Η επόμενη 19η Αγωνιστική (10-11/3/2018)
Ηρακλής Β.- Ανθ. Γαζής
Διαγόρας- Αίας
Θησέας- Ακρόπολις
Μαγνησιακός- Σκιάθος
Πηλέας- Πρωτεσίλαος
Σαρακηνός- Παγασητικός
Πύρασος- Αγ. Παρασκευή

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις