Στο Βόλο οι πανελλήνιοι αγώνες πυροβόλων όπλων

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β) θα υποδεχτεί από 13 έως 15 Απριλίου 2018, στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου (πρόποδες ΓΟΡΙΤΣΑΣ) τους Πανελληνίους Αγώνες Σκοποβολής Εφήβων- Νεανίδων Πυροβόλων Όπλων, κορυφαία διοργάνωση, που διεξάγει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε), στο Βόλο μετά από πολλά χρόνια.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής και θα συνεχιστούν έως την Κυριακή με πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα από τις 11 το πρωί έως τις 6μμ και θα περιλαμβάνει τη φάση των προκριματικών,  τον Τελικό και τις απονομές μεταλλίων του κάθε αγωνίσματος.

Στους  αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή όλα τα σωματεία της Ελλάδος που διεκδικούν βαθμολογική κατάταξη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και οι κορυφαίοι σκοπευτές τους, που αξιώνουν πρόκριση στην Εθνική Ομάδα για τα αγωνίσματα καραμπίνας 50 μέτρων και πυροβόλου πιστολίου  25 και 50 μέτρων.

Οι Τελικοί των Αγωνισμάτων θα διεξαχθούν κατά τα διεθνή πρότυπα, με διεθνείς κριτές, παρουσία θεατών και ΜΜΕ μετά την πρόκριση των 8 καλύτερων επιδόσεων που θα επιτευχθούν  στους προκριματικούς που θα έχουν προηγηθεί κάθε αγωνίσματος της ίδιας ημέρας. Προβλέπεται ότι θα προσελκύσουν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, ειδικά μετά την κατάκτηση των Ολυμπιακών μεταλλίων από την χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Το Δελτίο Τύπου του Σ.Σ.Βόλου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, ιστορικό σωματείο της πόλης, βρίσκεται για την ώρα βαθμολογικά στην κορυφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και φιλοδοξεί με την παραδοσιακά ισχυρή ομάδα του στους έφηβους και τις νεάνιδες δηλαδή σε ηλικίες από 13 μέχρι 21 ετών,  να επικρατήσει με διαφορά στην έδρα του, αν και ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρός.

Ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου,  προσφέρουν τα μέγιστα για την προετοιμασία των αγώνων και στους Αθλητικούς Ξενώνες  θα φιλοξενήσουν από την Πέμπτη 12/4 αθλητές από τα σωματεία που θα ταξιδέψουν από τα πιο μακρινά σημεία της χώρας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επίσης συνδιοργανωτής των Αγώνων προσφέρει γεύματα στους αθλητές των αγώνων, συμπαριστάμενη ενεργώς στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, με τις ομάδες εθελοντών μελών του, προετοιμάζει πυρετωδώς τις εγκαταστάσεις του για να υποδεχτεί τη διοργάνωση και τους θεατές.

Το Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου είναι από τα μοναδικά οργανωμένα σκοπευτήρια Σταθερού Στόχου στην Ελλάδα που περιέχει ΟΛΑ τα πεδία βολής.

Ο  Βόλος κεντρικό σημείο της Ελλάδας και πόλη με μοναδικές ομορφιές αποτελεί πόλο έλξης για αθλητικά γεγονότα.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες που γίνονται για πρώτη φορά στη πόλη μας μετά από πολλά χρόνια, συγκεντρώνουν το πανελλήνιο ενδιαφέρον αθλητών, θεατών και φίλων του αγωνίσματος.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου από το 1911, έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί  με την αρωγή των τοπικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων να «κερδίσει» το στοίχημα για τη πόλη του Βόλου.

Από τους συνδιοργανωτές προσκαλούνται όλοι οι Βολιώτες να επισκεφτούν το Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου, ώστε να απολαύουν το θέαμα που προσφέρουν τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα της Σκοποβολής και όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να υποστηρίξουν  ενεργά το Μέγα αθλητικό γεγονός”.