Φάτσης: «Ξεκινούν έργα 250.000€ στο “Π. Μαγουλάς”»

Την απόφαση της Περιφέρειας και του κ. Αγοραστού να βοηθήσει τη Νίκη Βόλου να αναπλάσει το “Π. Μαγουλάς”, μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, σε συνέντευξή του στον “Βόλος 98.6 FM” και στην εκπομπή “Clasico”. Η χρηματοδότηση ύψους 250.000€, είναι ικανή να αναμορφώσει πλήρως την ιστορική έδρα της Νίκης Βόλου και να δώσει νέα αισθητική και λειτουργικότητα στο “Π. Μαγουλάς”.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Φάτσης για το θέμα:

Ο κ. Φάτσης ανέφερε σχετικά με την απόφαση να χρηματοδοτηθεί το «Π. Μαγουλάς» με το ποσό των 250.000€, κατά προσέγγιση, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: «Είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε εδώ και έναν χρόνο, όταν έγιναν οι πρώτες επαφές, παρουσίας του κ. Αγοραστού, της κ. Κολυνδρίνη, στο γραφείο της κ. Κολυνδρίνη, όπου καταθέσαμε ένα αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε αν είναι εφικτό να βοηθήσει να γίνει μία ανακαίνιση στο “Π. Μαγουλάς”.  Εκείνη την περίοδο, υπήρχε ένα νομικό κόλλημα, όμως παρόλα αυτά εγώ και ο κ. Βενέτης δεν παρατήσαμε την προσπάθεια, παραμείναμε σ’ επαφή με τον κ. Αγοραστό, ώστε να βρεθεί ο τρόπος για να είμαστε νομικά καλυμμένοι και να προχωρήσουμε. Το τελευταίο διάστημα η επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη έγιναν πιο πυκνές και προς τιμήν του κ. Αγοραστού, τον οποίο ευχαριστούμε, έδειξε το ενδιαφέρον να βοηθήσει τον σύλλογό μας, στο κομμάτι της ανακαίνισης του “Π. Μαγουλάς”.

Οπότε τώρα που ήρθε να εγκαινιάσει το Κέντρο Κοινότητας Βόλου, ο ίδιος ήρθε κι έκανε αυτοψία στο “Π. Μαγουλάς”. Εκεί μας ανακοίνωσε πως θα διατεθεί το ποσό των 250.000€, στο οποίο περιλαμβάνεται ο χλοοτάπητας, αναστήλωση της κερκίδας στην οδό Μαιάνδρου που είχε περιορισμό λόγω στατικής ανεπάρκειας, επίσης θα αλλάξει όλη η όψη του γηπέδου από την πλευρά της Μαιάνδρου, πιθανώς θα τοποθετηθούν καρεκλάκια στη Σκεπαστή, κιγκλιδώματα και στις τρεις θύρες, θα φτιαχτούν τα αποδυτήρια και εξέφρασε την επιθυμία αν υπάρχει η δυνατότητα, να τοποθετηθούν και προβολείς.

Αυτή η συνάντηση έγινε την Παρασκευή (13/04) και άμεσα ξεκίνησαν οι μηχανικοί να δουλεύουν ώστε να συντάξουν την μελέτη και να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ερασιτέχνη και Περιφέρειας. Επιθυμία, επίσης, του Περιφερειάρχη είναι η Νίκη να κάνει πλήρως λειτουργικό το γήπεδο του “Π. Μαγουλάς” και να επιστρέψει στη φυσική της έδρα. Μάλιστα, με τα έργα, η αδειοδότηση του γηπέδου θα καλύπτει και τη Football League και τονίζω και πάλι πως όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία του κ. Αγοραστού να βοηθήσει τη Νίκη Βόλου».

Για τον χρονικό ορίζοντα των έργων: «Όλα θα γίνουν άμεσα. Ήδη οι μηχανικοί βρίσκονται στο “Π. Μαγουλάς” για να προχωρήσουν οι μελέτες. Ο κ. Βενέτης με μηχανικούς της Περιφέρειας ήδη έχουν ξεκινήσει δουλειά ώστε ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr