Βέλγιο-Αγγλία στον τελικό της… παρηγοριάς

Στον τελικό της… παρηγοριάς θα αναμετρηθούν σήμερα στις 17.00 στην Αγία Πετρούπολη Βέλγιο και Αγγλία, με τη νικήτρια ομάδα να καταλαμβάνει την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Άδοξο τέλος στα όνειρα κατάκτησης του Μουντιάλ για τους «κόκκινους διαβόλους», που δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση στον αγωνιστικό κυνισμό των Γάλλων και έμειναν εκτός τελικού, χάνοντας με 1-0 από τους «τρικολόρ». Εύλογη η απογοήτευση στους Βέλγους, με τον αμυντικό Βερτόγκεν να σχολιάζει: «Ήμασταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά». Ο τεχνικός Μαρτίνεθ έδωσε το σύνθημα για την ιστορική υπέρβαση της 3ης θέσης: «Η αποστολή μας στη Ρωσία δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να κλείσουμε όμορφα ένα εξαιρετικό τουρνουά». Η ήττα από την Γαλλία ήταν η πρώτη, ύστερα από 24 αγώνες. Πρώτη ήττα και για τον Μαρτίνεθ στον πάγκο του Βελγίου, με τον Ισπανό τεχνικό να μην δείχνει διάθεση για αλλαγές, «φρεσκαρίσματος» ενόψει Αγγλίας. «Υπάρχει ακόμη αγωνιστική και πνευματική φρεσκάδα. Αισθάνομαι τους παίκτες μου έτοιμους για τον 7ο αγώνα της διοργάνωσης». Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στο βασικό σχήμα ο δεξιός μπακ Μενιέ.

Η διαφορά εμπειρίας τους με τους Κροάτες εξελίχθηκε σε καθοριστικό παράγοντα , καθώς η εξαιρετική – όσο ήταν μπροστά στο σκορ – Αγγλία, λύγισε από το βάρος μετά την ισοφάριση που δέχθηκε. Στο τελευταίο 20λεπτο και στην παράταση ήταν φανερά υποδεέστερη και το γκολ του Μάντζουκιτς στο 109’ ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη.

Η Αγγλία αναμένεται να παραταχθεί με τρεις σημαντικές ελλείψει στον σημερινό μικρό τελικό. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζουν από το ματς με την Κροατία οι Κάιλ Γουόκερ, Τζόρνταν Χέντερσον και Κίεραν Τρίπιερ. Παράλληλα, πρόθεση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι να παρατάξει μία 11αδα με αρκετές αλλαγές, επιλέγοντας παίκτες που έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής στη διοργάνωση.

Να θυμίσουμε, πως οι δύο σημερινοί αντίπαλοι είχαν αναμετρηθεί στην πρώτη φάση των ομίλων, με το Βέλγιο να επικρατεί με 1-0 με γκολ του Γιανουζάι, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιρεντ, Κομπανί,  Βερτόγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Φελαϊνί, Τσαντλί, Ντε Μπράουνε, Λουκάκου, Ε. Αζάρ.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Κέιχιλ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Αλεξάντερ-Άρνολτ, Ρόουζ, Ντάιερ, Λίνγκαρτ ή Λοφτους-Τσικ, Άλι, Κέιν, Στέρλινγκ ή Ράσφορντ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις