Αποστολίδης στο goalpost.gr: «Να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές»

Ο Μάνος Αποστολίδης είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας της Νίκης Βόλου, κατακτώντας την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ την περίοδο 2013-14. Η επιστροφή του στην ομάδα σκόρπισε χαρά κι αισιοδοξία στον κόσμο της ομάδας. Την ίδια χαρά εξέφρασε και ο έμπειρος πορτιέρε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του, στο goalpost.gr.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάνου Αποστολίδη στον Γιώργο Αποστολακόπουλο:

«Ευτυχώς ή δυστυχώς λειτουργώ με το συναίσθημα» έγραψε στο προσωπικό του προφίλ ο Μάνος Αποστολίδης για την επιλογή του να επιστρέψει στη Νίκη Βόλου μετά από τέσσερα χρόνια και σχολίασε γι’ αυτό: «Το συναίσθημα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου. Επιθυμούσα να επιστρέψω στην ομάδα κάποια στιγμή κι έκρινα πως αυτή ήταν η κατάλληλη, τόσο για μένα αλλά και για τους στόχους της ομάδας. Είδα την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση, ο πρόεδρος, ο Ερασιτέχνης, όλοι μαζί και θα ήθελα κι εγώ να βοηθήσω και να είμαι πάλι ένα μέρος της ιστορίας της Νίκης Βόλου. Σίγουρα τον σημαντικότερο ρόλο να επιλέξω τη Νίκη Βόλου έπαιξε η αγάπη του κόσμου. Αυτός ο κόσμος μου έχει δείξει τόση αγάπη κι αυτό ήταν καθοριστικό στην επιλογή μου. Το συναίσθημα ήταν αυτό που επικράτησε όλων των υπολοίπων. Μ’ αυτή την ομάδα έχουμε ζήσει πράγματα πρωτόγνωρα, αυτόν τον κόσμο τον έχω στην καρδιά μου και θα ήθελα πολύ να τους ξαναδώσω μία αντίστοιχη χαρά»

Ο Μάνος Αποστολίδης είχε δηλώσει μετά το διπλό στα Χανιά πως αν αυτό (η υποδοχή της ομάδας στον Περιφερειακό) έγινε για το αποτέλεσμα που πήραμε στα Χανιά, τι θα γινόταν αν κατακτούσαν την άνοδο, οπότε κλήθηκε να απαντήσει για το τι έγινε στην άνοδο: «Τα σκέφτομαι τώρα και ανατριχιάζω» αρχίζει να εξιστορεί, εμφανώς συγκινημένος ο Αποστολίδης και συνεχίζει «Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Πολλές φορές κάθομαι και βλέπω τα βίντεο και αναπολώ όσα ζήσαμε. Θυμάμαι πολύ έντονα ότι ακολούθησε μετά το τελευταίο ματς με τον Ηρακλή. Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από το παιχνίδι, θυμάμαι ότι έγινε μετά».

Για τις στιγμές που του έμειναν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό του από εκείνη την πορεία. «Η μία ήταν σίγουρα η υποδοχή της ομάδας μετά το διπλό στα Χανιά. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Η δεύτερη ήταν μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, όταν κατεβήκαμε από το λεωφορείο για να μπούμε στην εκκλησία, τα λέω και συγκινούμαι, μας πλησίαζαν ηλικιωμένοι άνθρωποι και μας έλεγαν «ευχαριστούμε». Αισθανόμουν πως εμείς έπρεπε να τους ευχαριστήσουμε που ήταν δίπλα μας και νιώσαμε την αγάπη τους γι’ αυτή την ομάδα. Τότε καταλάβαμε τι είναι γι’ αυτούς η Νίκη Βόλου. Εισπράξαμε τόση αγάπη! Ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε. Θυμάμαι πως έκλαιγα μέσα στο λεωφορείο όταν κατεβαίναμε προς το κέντρο της πόλης. Ήμουν τόσο συγκινημένος βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου, που τώρα μπορώ να πω πως δεν το χάρηκα όσο θα ήθελα. Καθόμουν κι έβλεπα αποσβολωμένος τον κόσμο μέσα από το λεωφορείο κι έλεγα από μέσα μου “τι γίνεται; τι είναι όλο αυτό”. Μπορώ να πω πως δεν το χάρηκα όσο θα ήθελα από τη μεγάλη μου συγκίνηση».

– Πιστεύεις ότι μπορεί να επαναληφθούν αυτές οι στιγμές; «Το εύχομαι και γι’ αυτό ήρθα. Μακάρι να μπορέσουμε, με βάση αυτή τη χρονιά να πετύχουμε το πρώτο βήμα και χωρίς να θέλω να προτρέχω, βλέπουμε τη συνέχεια.

Μακάρι να πάνε όλα καλά. Να έχουν υγεία όλα τα παιδιά, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια και να αποδώσουμε αυτό που μπορούμε ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για όσα είδε κατά την πρώτη του επαφή με την ομάδα και αν περίμενε την οργάνωση που υπάρχει στη Νίκη.

«Είναι αλήθεια πως δεν περίμενα να δω αυτά που είδα. Σε ομάδα Β’ Εθνικής αυτή την οργάνωση δεν τη βρίσκεις. Σε ομάδα Α’ Εθνικής μπορεί, γιατί εκεί τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα. Να έχει η ομάδα εστιατόριο για να τρώει δύο γεύματα την ημέρα, τα γραφεία της, χώρους ξεκούρασης κλπ. Γενικά αυτή την οργάνωση την έχω συναντήσει σε μία δύο ομάδες στην καριέρα μου και ήταν κάτι που με ξάφνιασε ευχάριστα. Είναι στοιχεία που δείχνουν πως γίνεται δουλειά όχι μόνο για έναν χρόνο αλλά και για το μέλλον αυτής της ομάδας».

Για την εικόνα που έχει για την ομάδα, τόσο από το πρώτο φιλικό με τον Σαρακηνό στο οποίο συμμετείχε αλλά και γενικότερα ως ρόστερ.

«Κάποιους παίκτες τους γνωρίζω γιατί είτε έχουμε παίξει ως συμπαίκτες, είτε ως αντίπαλοι. Ως ομάδα είναι πολύ νωρίς να κριθεί. Η ομάδα έχει να κάνει πολύ δουλειά ακόμη ώστε να βγουν συμπεράσματα. Ως ρόστερ θεωρώ πως διαθέτουμε έμπειρους παίκτες αλλά και νέους που θα δώσουν ενθουσιασμό στην ομάδα. Ταλέντο υπάρχει, εμπειρία υπάρχει, εφόσον όλο αυτό δέσει θα γίνει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Αυτό βέβαια για να επιτευχθεί χρειάζεται τον χρόνο του».

Το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας: «Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πόσο αγαπάω τον κόσμο αυτής της ομάδας, έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο για την επιστροφή μου. Σ’ αυτόν τον κόσμο δεν χρειάζεται να κάνεις εκκλήσεις για να στηρίξει την ομάδα. Έχει αποδείξει πως στα δύσκολα ήταν δίπλα στην ομάδα. Δεν χρειάζεται να πεις να αγαπάει την ομάδα, την αγαπάνε και την αγαπάνε με πάθος. Ο κόσμος είμαι σίγουρος πως θα είναι δίπλα μας σ’ αυτή την προσπάθεια κι ελπίζω να τους δώσουμε ακόμη μία χαρά έστω κι αν πρόκειται για μία άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Football League».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις