Θ. Ζαμπάκας: «Αναγκαίος ο καταδυτικός εξοπλισμός και όχι τα χρήματα»

Ο Θανάσης Ζαμπάκας, γεννήθηκε στο Ελευθεροχώρι Μαγνησίας, στις 10 Απριλίου 1961. Είναι εξαίρετος οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών. Εκτός από την οικογένεια του, μεγάλη του αγάπη είναι η θάλασσα…

…και γι αυτό υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και τη Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών Σκαραμαγκά (Βατραχάνθρωπος, Σχολή 77). Ο Θανάσης Ζαμπάκας ως πρόεδρος της Λέσχης Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος μίλησε στο Goalpostgr για τη λέσχη, το διοικητικό συμβούλιο, τα γραφεία, το πρόγραμμα και τα μέλη της. Επίσης, ο Θανάσης Ζαμπάκας μέσω του Goalpost.gr θέλησε να απευθύνει τη δική του προσωπική παράκληση.

Γράφει ο Δημήτρης Μπιτολάς

Για τη Λέσχη: «Η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος ιδρύθηκε το 2010 και είναι μία ομάδα που παρέχει εθελοντικά τη βοήθεια της για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Η Λέσχη μας είναι ενταγμένη στην Πολιτική Προστασία του Κράτους και βοηθά με την ενεργή συμμετοχή της στο έργο που προσφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες ή τα σώματα ασφαλείας. Μάλιστα, αυτό πολλές φορές γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Για το ΔΣ της Λέσχης: «Τα ενεργά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης μας είναι 7. Από αυτά τα άτομα, ο καθένας έχει ένα ξεχωριστό ρόλο και κάποιες υποχρεώσεις, ώστε να λειτουργήσει η Λέσχη όσο το δυνατόν καλύτερα. Εγώ (σ.σ. Ζαμπάκας Θανάσης) είμαι ο Πρόεδρος της Λέσχης, ο κ. Μπίσδρας Ιωάννης είναι ο Γραμματέας, ενώ ο κ. Αδάμος Νικόλαος είναι ο Ταμίας μας. Τον ρόλο του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων έχει αναλάβει ο κ. Δημόπουλος Σωτήριος, ενώ Εκπαιδευτές – Μέλη της Λέσχης είναι οι κ.κ. Μπενετάτος Ιωάννης και Μιχαήλ Βασίλειος».

Για τα γραφεία της Λέσχης: «Τα γραφεία της Λέσχης βρίσκονται Τοπάλη με Αλεξάνδρας και είναι μία δωρεά του Γηροκομείου Βόλου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Γηροκομείου Βόλου, τον κ. Παύλο Πάνο, για την πολύτιμη βοήθεια του, διότι μας έλυσε κυριολεκτικά τα χέρια. Είναι πολύ σημαντικό για μία λέσχη να έχει δική της στέγη».

Για το πρόγραμμα της Λέσχης: «Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά κάθε Τετάρτη, από τις 8.30 μ.μ. μέχρι και τις 11 μ.μ. Κάθε δεύτερη εβδομάδα, συνήθως πηγαίνουμε για καταδύσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούμε, όπως είναι η κολύμβηση, οι αναρριχήσεις, οι καταρριχήσεις, κάποιες πολεμικές τέχνες, η πορεία και η διαβίωση στο βουνό, οι εξερευνήσεις στη φύση π.χ. σε σπηλιές), αλλά και η εκμάθηση πρώτων βοηθειών».

Για τα μέλη της Λέσχης: «Για να εγγραφεί κάποιος και να γίνει μέλος στη λέσχη μας, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Αν θέλει να γίνει μέλος μια γυναίκα, υποχρεωτικά πρέπει να είναι πάνω από 18 χρονών, ενώ για έναν άνδρα, εκτός από αυτό το όριο ηλικίας, θα ήταν καλύτερο να έχει και απολυτήριο στρατού. Για τα μέλη μας υπάρχει μια ετήσια συνδρομή των 30 ευρώ για την κάλυψη κάποιων εξόδων της λέσχης. Επίσης, σημαντικό θα ήταν να τονίσω ότι η λέσχη μας δεν παρέχει κάποιο δίπλωμα».

Για τη δική του προσωπική παράκληση: «Μπορεί να γίνω κουραστικός, αλλά θα ήθελα να το αναφέρω ακόμη μία φορά. Οι μόνοι που μας βοήθησαν μέχρι σήμερα, ήταν το Γηροκομείο Βόλου και ο κ. Παύλος Πάνος με τη δωρεά τους. Έχουμε τη δική μας στέγη και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εμείς ως λέσχη επιτελούμε κοινωνικό έργο. Έχουμε βοηθήσει για την έρευνα και τη διάσωση ανθρώπων, για τον καθαρισμό παραλιών, αλλά και σε έκτακτες καταστάσεις, όπως σε πυρκαγιές και σεισμούς. Επίσης, έχουμε βοηθήσει συνανθρώπους μας με την Τράπεζα αίματος που διατηρεί η λέσχη μας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ ως λέσχη, δίνουμε τη δυνατότητα στα μέλη μας να πραγματοποιήσουν αρκετές φορές και σε εβδομαδιαία βάση, διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τη φύση. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ζητήσω τη βοήθεια των αρμόδιων φορέων, της πολιτείας, αλλά και απλών συνανθρώπων μας. Για τις ανάγκες της, η λέσχης μας, δεν χρειάζεται οικονομική ενίσχυση, παρά μόνο καταδυτικό εξοπλισμό και θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να μας βοηθήσει κάποιος σε αυτό το κομμάτι. ».

Διεύθυνση γραφείων Λέσχης: Τοπάλη με Αλεξάνδρας
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978112670 (Ζαμπάκας θανάσης, Πρόεδρος Λέσχης), 6972860325 (Δημόπουλος Σωτήριος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσων Λέσχης)
Σελίδα στο Facebook: Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις