Σταθερά 14η η Ελλάδα, ελπίζει για άνοδο

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Μπέρνλι (0-0) χάρισε στην Ελλάδα 0.100 βαθμούς, αλλά το κυριότερο εξασφάλισε πως τρίτη ελληνική ομάδα θα έχει άλλα τουλάχιστον έξι ματς στην Ευρώπη, μετά από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η χώρα μας παραμένει στη 14η θέση φτάνοντας πλέον με 25.600 βαθμούς, ενώ η 13η Δανία ανέβηκε μεν στους 26.025, ωστόσο συνεχίζει μόνο με την Κοπεγχάγη στο Europa League. Σε σχετικά κοντινή απόσταση είναι και η 12η Αυστρία (26.650) που έχει δύο εκπροσώπους.

Πίσω από την Ελλάδα βρίσκονται η Ελβετία (24.900) που έχει δύο ομάδες στην Ευρώπη, η Κροατία (23.875) που συνεχίζει με μία, η Τσεχία (23.675) με τρεις και η Κύπρος (22.675) με δύο.

Υπενθυμίζεται ότι, αν η Ελλάδα τερματίσει τη σεζόν: 
-στην 11η ή 12η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στα play offs του Champions League, δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους του Europa League, τρίτο πρωταθλήματος στον τρίτο προκριματικό του Europa League και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

-στη 13η ή 14η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό.

-στη 15η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή επίσης στον δεύτερο προκριματικό, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

-στη 16η και 17η θέση θα έχει τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League , δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό και τρίτο του πρωταθλήματος στον πρώτο προκριματικό.