Βόμβες για Παϊρόζ: «Ρίσκο ο Παϊρόζ για Παναθηναϊκό»

Κίνηση ρίσκου για τον Παναθηναϊκό είναι να περάσει η ΠΑΕ στα χέρια του Παϊρόζ, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του ο Νίκος Μπέλτσος.

Δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το βελγικό ποδόσφαιρο, ο καλός συνάδελφος αναφέρθηκε στην παρουσία του Ταϊλανδού επιχειρηματία στη Μουσκρόν. Στην οποία δεν έδωσε χρήματα για μεταγραφές το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα η ομάδα είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό και, τώρα, να ετοιμάζεται να αποχωρήσει.

Ακόμα, χαρακτήρισε ως αρνητικό το δείγμα γραφής του στο Βέλγιο, ενώ και οι άνθρωποι της Μουσκρόν κάνουν λόγο για λάθος επιλογή όταν του έδωσαν το 90% των μετοχών του συλλόγου.

«Η είδηση ότι ο Παϊρόζ αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό, είχε γίνει γνωστή τον περασμένο Μάρτη. Παρουσιάστηκε επίσημα από την ομάδα τον Μάη, όταν και απέκτησε το 90% των μετοχών της. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, μάλιστα, είχε υποσχεθεί συνεργασία με την ασιατική αγορά, ότι δηλαδή θα έφερνε σπόνσορες και ποδοσφαιριστές από εκεί. Είχε κάνει λόγο για επένδυση στις ακαδημίες του συλλόγου και το προπονητικό κέντρο, αλλά και ότι το φετινό μπάτζετ της ομάδας θα ήταν στα 8 εκατ. ευρώ. Ένα πολύ καλό ποσό για το βελγικό πρωτάθλημα, δηλαδή, που θα βοηθούσε την ομάδα να μείνει εύκολα στην κατηγορία», σχολίασε αρχικά ο Νίκος Μπέλτσος στο sportdog.gr, συμπληρώνοντας στη συνέχεια:

«Όλα αυτά όμως έμειναν υποσχέσεις. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου είχε φέρει μόνο κάποιους παίκτες που ήταν και άσημοι. Έδειξε ότι δεν ασχολείται με την ομάδα, το ρόστερ της οποίας είναι αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρσι και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πρώτο φαβορί για να πέσει κατηγορία. Έχασε τους 4 καλύτερους παίκτες της, ενώ δεν έδωσε χρήματα για να γίνουν μεταγραφές. Πρόσφατα απομακρύνθηκε και ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος είχε παραπονεθεί για τη μεταγραφική πολιτική τη Μουσκρόν μέσα στο καλοκαίρι».

Πώς κρίνουν την παρουσία του Παϊρόζ ευρύτερα στο Βέλγιο;

«Συμβαίνει ο,τι και στον προηγούμενη κατάσταση, όταν η ομάδα ήταν υπό τις οδηγίες του Ζάχαβι: Λάμπει δια της απουσίας του. Στην τελευταία συνέλευση του συλλόγου, που είχε γίνει για να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφών, ο πρόεδρος της Μουσκρόν είχε αποκαλύψει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναζητήσουν νέο ιδιοκτήτη για το 90% του συλλόγου. Υπονόησε, δηλαδή, ότι ο Παϊρόζ θέλει να απεμπλακεί. Στα μέσα Αυγούστου είχε γραφτεί ότι κάποια εταιρεία από την Κολομβία είχε δείξει ενδιαφέρον για τη Μουσκρόν».

Πώς μπορεί να ενταχθεί μέσα σε αυτό ο Παναθηναϊκός;

«Στην παρουσίασή του από τη Μουσκρόν είχε πει ότι θα υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δύο ομάδες, κάτι που φαίνεται ότι δεν ισχύει καθώς ετοιμάζεται να φύγει. Η αίσθηση που υπάρχει στο Βέλγιο είναι ότι δεν ασχολείται σοβαρά με την ομάδα, τη βλέπει ως παιχνίδι και αυτό το λένε ανοιχτά οι άνθρωποι του συλλόγου. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ήταν λάθος που πήρε τη Μουσκρόν, ειδικά μετά από τη μεταγραφική πολιτική που υπήρξε μέσα στο καλοκαίρι».

Γνωρίζεις άριστα τόσο την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα όσο και τη βελγική. Θεωρείς ότι υπάρχει φόβος να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στον Παναθηναϊκό;

«Στη Μουσκρόν ήρθε ως πολλά υποσχόμενος, αλλά… Φοβάμαι ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να δείξει κι εδώ, στον Παναθηναϊκό, καθώς το δείγμα γραφής του είναι αρνητικό στο Βέλγιο. Υποσχέθηκε πολλά, αλλά δεν είδαμε τίποτα από αυτά. Ουσιαστικά είναι κίνηση ρίσκου για τον Παναθηναϊκό ο Παϊρόζ, καθώς η παρουσία του δεν εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον».

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις