Ανώτερος σε όλα ο Ολυμπιακός, νίκησε τον ΑΟ Σελλάνων

Σε φιλική αναμέτρηση “προσομοίωση” των αγώνων πρωταθλήματος, ο ανώτερος σε όλα Ολυμπιακός Β. κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας με 2-1 του ΑΟ Σελλάνων, σε αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο των Καλογριανών.

Με 0-2 προηγήθηκαν οι “ερυθρόλευκοι” από το πρώτο ημίχρονο. Τα γκολ σημείωσαν στο 18’ ο Σερτζίνιο με σουτ έξω από την περιοχή και στο 21’ ο Σαχινίδης με κεφαλιά. Μείωσαν στο 85΄ οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Τζέκου.

Μόλις στο 2ο λεπτό “πάγωσαν” οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου,  όταν ο Κώστας Φλίγκος έγινε αναγκαστική αλλαγή, αποχωρώντας με χτύπημα στο δεξί πόδι.Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος του αντιπάλου του στο πρώτο ημίχρονο,  όπου έγινε δυνατό παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους” εκτός από τα δύο τέρματα που σημείωσαν,  να έχουν και άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ.
Οι ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη είχαν την κατοχή της μπάλας,  τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, παραθέτοντας την ποιότητά τους απέναντι στο δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων τους.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο  Περικλής Αμανατίδης, ξεκινώντας στη θέση του τερματοφύλακα τον Παλιούρα,  δεξί μπακ τον Σάββα και αριστερό τον Ρόκα Στο κέντρο της άμυνας ήταν τοποθετημένοι οι Νώνης και Λεάντρο, στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Ναζίμ και Σκοπελίτης,  ενώ στις πτέρυγες ξεκίνησαν η Ζγκούρη από την αριστερή πλευρά και Φλίγκος από δεξιά, με το Σερτζίνιο να κινείται πίσω από τον σέντερ φορ, Σαχινίδη.

Αλλαγές στη διάταξη,  σε ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα και όχι με το σχήμα,  προέκυψαν μετά τον τραυματισμό του Φλίγκου (2’), τη θέση του οποίου πήρε ο Λώττας,  ο οποίος τοποθετήθηκε πίσω από τον φορ, με τον Ζγκούρη να “μετακομίζει” δεξιά και το Σερτζίνιο αριστερά.

Ο τραυματισμός του Κώστα Φλίγκου προέκυψε μετά από χτύπημα με “σκαριά”, λίγο πάνω από τον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού, που είχε ως αποτέλεσμα ο έμπειρος επιθετικός των “ερυθρόλευκων” να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο με αφόρητους πόνους.
Στο ημίχρονο μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις,  με τις πρώτες εκτιμήσεις -ευτυχώς- να αναφέρουν πως δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό,  αφού δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο κάταγμα.

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 3ο λεπτό, όταν ο Σκοπελίτης έκανε σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ,  με τους γηπεδούχους, που ως τότε δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι σημαντικό, να απαντούν στο 14’ με εκτέλεση κόρνερ του Μπιντέλι και κεφαλιά του Μπουσδρα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παλιούρα.

Από εκεί και πέρα οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ένα δεκάλεπτο όπου σημείωσαν δύο γκολ, έχοντας αλλά και μία εξαιρετική διπλή ευκαιρία. Αρχικά στο 18′, σε ωραία επιθετική ενέργεια η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στο Σερτζίνιο, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία της εστίας του Παπαδόπουλου, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει,  σημειώνοντας το 0-1.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα (21΄),  οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ και ο Σαχινίδης,  με κεφαλιά, έκανε το 0-2.

Στο 25’, σ’ ενα καταιγιστικό διάστημα, νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου,  όταν ο Σερτζίνιο βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα που απέκρουσε,  ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σκοπελίτης σούταρε προ κενής εστίας, με τη μπάλα όμως να χτυπά σε πόδι παίκτη των Σελλάνων και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 28’ ο Μπιτέλης εκτέλεσε φάουλ, ο Αρχοντής έκανε την κεφαλιά,  όμως ο Παλιούρας μπλόκαρε την μπάλα εξουδετερώνοντας τον κίνδυνο, στη δεύτερη καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων.

Από τη συμπλήρωση του ημιώρου κι έπειτα, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων,  κρατώντας μακριά από την εστία του τον ΑΟ Σελλάνων, δημιουργώντας παράλληλα και τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη γκολ, σε δύο περιπτώσεις.

Στο 35’ όταν ο Σερτζίνιο έφυγε στην επίθεση εκμεταλλευόμενος την μεγάλη του ταχύτητα, γύρισε τη μπάλα στον Ζγκούρη, που προσπάθησε με το τακουνάκι να τη στείλει στα αντίπαλα δίχτυα,  χωρίς αποτέλεσμα.
Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, ο Λώττας δοκίμασε απευθείας εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Το δεύτερο 45πεντάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να εξακολουθεί να είναι καλύτερος των γηπεδούχων,  δημιουργώντας και πάλι ευκαιρίες για ακόμη ένα τέρμα, στις δύο καλύτερες από τις οποίες ο αντίπαλος τερματοφύλακας ενήργησε εξαιρετικά, εκμεταλλευόμενος και τις κακές επιλογές των “ερυθρολεύκων” στην τελική προσπάθεια.

Παρόλα αυτά, η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρος καταγράφεται για τους  γηπεδούχους, όταν στο 65’ ο Τζέκος σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ, για να έχουμε στο 68’ διπλή μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, αρχικά με το Ναζίμ που εξαπέλυσε σουτ “κεραυνό” στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” της εστίας του Παπαδόπουλου, που  απογειώθηκε αποκρούοντας την μπάλα, η οποία στη συνέχεια της φάσης έφτασε στον Κόλλα, που επίσης επιχείρησε σουτ, μην μπορώντας κι αυτός να κερδίσει τον Παπαδόπουλο, που απέκρουσε εκ νέου.

Στο 75’ ο Μπουτζίκος κινήθηκε από αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο υπό δοκιμή, Ταμπά,  με κεφαλιά από κοντά δεν κατάφερε να βρει στόχο, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Αφού οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν πέτυχαν τρίτο τέρμα για να “ καθαρίσουν”  το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι έκαναν τη δική τους προσπάθεια για κάτι περισσότερο.

Στο 80’ ο Τζέκος πλάσαρε τον Παλιούρα, που μπλόκαρε και στο 82’ ο Κούρκουλας, από θέση αριστερά, γύρισε την μπάλα στον Μπούσδρα, ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε άουτ.

Έτσι φτάσαμε στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης,  όταν ο Χαντζής κινούμενος αριστερά έκανε σέντρα,  ο Τζέκος επικράτησε στην περιοχή του Ολυμπιακού, πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων και  μειώνοντας σε 1-2.

Στην τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα, ο Ναζίμ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο αντί να τελειώσει τη φάση, προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας την μπάλα στον Λώτττα,  που αντί να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με τον απλό τρόπο -κάνοντας σουτ- δοκίμασε περίτεχνη ενέργεια επιλέγοντας να πλασάρει με τακουνάκι, με αποτέλεσμα να χάσει μοναδική ευκαιρία να σημειώσει το 1-3,  κάνοντας ταυτόχρονα  έξαλλο με την επιλογή του, τον Περικλή Αμανατίδη.

Η κακή επιλογή του Λώττα, που απέτυχε να κάνει το 1-3, θα  μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο εάν ήταν επίσημη αναμέτρηση,  αφού οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του αγώνα λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, όταν ο Τζέκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ,  στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του παιχνιδιού.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης (69’ Τσιρογιάννης), Αρχοντής (78’ Κούρκουλας), Μπούσδρας, Θεοδωρόπουλος (46’ Χαντζής), Μπακρατσιάς (73’ Παπαδημητρίου), Χάδιαρης (73’ Πατσαρούχας), Τζέκος, Μπιτέλης, Κόκκινος (46’ Κοντός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Παλιούρας, Σάββας (82’ Μαργαρίτης), Ρόκας (63’ Παπουτσογιαννόπουλος), Νόνης (72’ Παπαϊωάννου) Λεάντρο (83’ Πατσής), Ναζίμ, Σκοπελίτης (69’ Μπουτζίκος), Ζγκούρι, Φλίγκος (3’ λ.τρ. Λώττας, 89’ Καναβός), Σερτζίνιο (60’ Κόλα), Σαχινίδης (52’ Ταμπά)

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις