Μπούις: «100% έτοιμοι για το ματς με τη Δόξα»

Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Δόξα Δράμας αναφέρθηκε ως επί το πλείστον ο Φάντζιο Μπούις, σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νίκης Βόλου, στο Πανθεσσαλικό. Ο Βέλγος προπονητής τόνισε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στους «Δραμινούς».

Αναλυτικά:

«Το παιχνίδι της Κυριακής είναι μία πρόκληση για όλους μας και μία ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να αποδείξουν ότι αξίζουν να παίζουν σε μία υψηλότερη κατηγορία απ’ αυτή που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που προσφέρεται να έρθει ο κόσμος, γιατί τα τελευταία χρόνια λείπουν τέτοιου είδους ματς στον κόσμο της Νίκης».

Για τους παίκτες που θα απουσιάσουν από το παιχνίδι

«Εκτός του Ντινιωτάκη, που θα απουσιάσει λόγω καρτών, οι Τζιώρας και Τσεμπερίδης, επίσης, θα είναι εκτός. Ο Ρόβας είναι διαθέσιμος».

Για το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας

«Πιστεύω ότι και μόνο το κίνητρο που έχουν οι παίκτες γι’ αυτό το παιχνίδι θεωρούνται όλοι πάνω από 100% έτοιμοι, γιατί θέλουν όλοι πάρα πολύ να παίξουν».

Για το αν η Νίκη είναι το αουτσάιντερ

«Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες στη δεύτερη κατηγορία και τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχουν βάλει πολλά χρήματα σ’ αυτήν. Έχουνε ξεκάθαρα στόχο την άνοδο και σίγουρα είναι μία κατηγορία πάνω από μας, όμως δεν υπάρχει φόβος, πιστεύω στην ομάδα, πιστεύω στα παιδιά και θα παίξουμε, για να κερδίσουμε».

Αν μία ενδεχόμενη πρόκριση ή μία πειστική εμφάνιση της ομάδας στείλει το μήνυμα στους αντιπάλους της, για τις δυνατότητές της

«Σίγουρα μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάμε τους εαυτούς μας, να πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να προκριθούμε, και το μήνυμα θα το πάρουν έτσι κι αλλιώς μετά».

Για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και αν αισθάνονται πίεση για την πρόκριση

«Πιστεύω ότι σ’ αυτό το παιχνίδι το άγχος το έχει η αντίπαλη ομάδα, γιατί είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία και η πρόκριση είναι πιο πολύ ένα “πρέπει” γι’ αυτούς παρά για εμάς. Κι εμείς, όμως, είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να προκριθούμε».

Για το αν αποτελεί κίνητρο ότι το ματς θα είναι τηλεοπτικό

«Σίγουρα είναι ένα κίνητρο παραπάνω, και όλα αυτά λειτουργούν υπέρ μας».

Για τη Δόξα Δράμας και τυχόν αδυναμίες της

«Έχουμε δει μέχρι στιγμής τρία παιχνίδια της Δόξας. Ξέρουμε τις αδυναμίες της, ξέρουμε και τα δυνατά της σημεία, γνωρίζουμε πολύ καλά την ομάδα, αλλά μέχρις εκεί. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω γι’ αυτό το θέμα».

Για το αν θα προτιμούσε έναν πιο προσιτό αντίπαλο στην κλήρωση: «(χιουμοριστικά)Θα θέλαμε να προκριθούμε, όπως στον δεύτερο γύρο, χωρίς αγώνα».

Για το αν έχει κατασταλάξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει

«Γνωρίζω από την αρχή της εβδομάδας πώς θέλω να παίξω. Μέσα στη βδομάδα είναι δύο τρεις-θέσεις που “παίζουν” ανάλογα μ’ αυτά που βλέπουμε στην προπόνηση. Την τελική απόφαση για την εντεκάδα θα την πάρουμε το Σάββατο».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος

«Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, οπότε δε θεωρώ σημαντική τη σειρά των αγώνων που βγήκε στην κλήρωση»

Για την πρώτη αγωνιστική που η Νίκη υποδέχεται τον Θησέα: «Είναι σημαντικό ότι είναι στην έδρα μας το πρώτο παιχνίδι και οπωσδήποτε πρέπει να το κερδίσουμε και να ξεκινήσουμε με το δεξί».

Για το αν έχει γίνει μάθημα το περσινό πάθημα της πρώτης αγωνιστικής: « Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε σχέση με πέρσι. Φέτος δεν υπάρχει δεν υπάρχει περιθώριο να ξεκινήσουμε στραβά».

Για το αν αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία η Νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ή θα κατέβει για να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο

«Σε μία μεγάλη ομάδα ταιριάζει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Δε θέλουμε να κοροϊδεύουμε. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις