Σπανός: «Η Κέρκυρα είναι έτοιμη»

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην τεχνικός του Αρη και νυν της Κέρκυρας, Δημήτρης Σπανός και μίλησε για τις τρεις νίκες του Αρη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, το κλίμα που υπάρχει στους «κίτρινους», τον Δεληζήση, το φετινό πρωτάθλημα και την ευχάριστη έκπληξη, την κλήρωση του Κυπέλλου, το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης αλλά και την ετοιμότητα της δικής του ομάδας, της Κέρκυρας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το 3×3 του Αρη: «Όταν η ομάδα βγήκε κατηγορία, δεν το περίμενε κανείς. Αλλά μέρα με τη μέρα, όταν μπήκαμε στη μεταγραφική περίοδο, βλέπαμε τις κινήσεις του Αρη και όλοι έλεγαν ότι πάει για μεγάλα πράγματα. Είναι μια ακριβή ομάδα, είναι μια τεχνική ομάδα, με καλό προπονητή, είναι μια μεγάλη ομάδα. Οι μεγάλες ομάδες γίνονται από τα μπάτζετ γιατί όταν έχεις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, επαγγελματίες, βγάζεις αυτό το αποτέλεσμα. Και φυσικά να μην αδικήσουμε τον άνθρωπο που έχει στον πάγκο που έχει ένα τόσο καλό βιογραφικό».

Αν παίζει ρόλο το κλίμα που υπήρχε από πέρυσι η ομάδα: «Η ομάδα πέρυσι είχε καλά αποδυτήρια. Τα παιδιά που έμειναν, δεν είναι πολλά, ειδικά αυτά που παίζουν, αυτά τα παιδιά έχουν ηγετικές ικανότητες. Ο Δεληζήσης είναι αρχηγός, είχε λόγο στα αποδυτήρια, δημιουργείται μια οικογένεια και αν σκεφτείτε πως οι περισσότεροι ξένοι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τότε δεν θέλει και πολύ να δέσει μια ομάδα».

Τι κάνει τον Δεληζήση να ξεχωρίζει: «Ο Γιώργος είναι μια ηγετική φυσιογνωμία, αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει. Εχει όλα τα προσόντα να σταθεί σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ και σε μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν παίκτες στη Β Εθνική με μεγάλες δυνατότητες, όπως ο Γιώργος που έχει παίξει πολλά χρόνια στη δεύτερη κατηγορία».

Το φετινό πρωτάθλημα: «Νομίζω πως η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Παναθηναϊκός. Κανείς δεν το περίμενε να φτάσει το 3×3, όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά, τη σύνεση, την ομαδικότητα, τη σοβαρότητα. Βλέπουμε καλύτερο πρωτάθλημα από άλλες χρονιές και αυτό φαίνεται και στις ομάδες όπως ο Λεβαδειακός που είναι ανταγωνιστικές».

Τα χρήματα των τηλεοπτικών συμβολαίων και την επιστροφή του Αρη και του ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό στο πρωτάθλημα: «Το οικονομικό παίζει ρόλο για να φτιάξεις καλύτερη ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας πρόεδρος που να βγάζει χρήματα από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αν βάζουν λιγότερα και έχουν καλύτερα τηλεοπτικά θεωρώ πως θα ανέβει και το επίπεδο».

Την κλήρωση του Κυπέλλου και το ντέρμπι του ΠΑΟΚ-Αρης: «Είδα το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ και το ματς με τον Αρη είναι ανάμεσα σε σημαντικά παιχνίδια. Πάντα όμως το ΠΑΟΚ-Αρης είναι ντέρμπι, να ζήσουν όλοι να το χαρούν και μακριά από παράξενα πράγματα».

Αν είναι έτοιμη η Κέρκυρα: «Είμαστε έτοιμοι, αναμένουμε να το δείξουμε στο γήπεδο, περιμένουμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πλέον το συνηθίσαμε να ξεκινάει πιο αργά το πρωτάθλημα από ότι λένε άρα πάμε παρακάτω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις