Χωρίς φόβο

Την Κυριακή καλούμαστε για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια να καθορίσουμε τη μοίρα μας, την μοίρα των παιδιών μας, την μοίρα της Πατρίδας μας. Είναι αλήθεια πως για τους περισσότερους η απόφαση δεν είναι εύκολη καθώς κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Και πώς μπορεί να είναι εύκολη όταν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, όχι μόνο δεν το επιτρέπουν αλλά συμβάλλουν με τον πιο ακραίο τρόπο ώστε να είναι υπό καθεστώς πανικού και τρομοκρατίας.

Του Γιώργου Αποστολακόπουλου

Δεν θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω τους τρόπους που διαμορφώνεται αυτό το κλίμα καθώς είμαι βέβαιος πως άπαντες το βλέπουν κρυστάλλινα καθημερινά. Το θέμα είναι γιατί το σύστημα «ξεγυμνώνεται» τόσο ξεδιάντροπα και με τόσο προφανή τρόπο;

Η απάντηση δεν είναι άλλη από το ότι φοβάται. Ναι, φοβάται!

Βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, έχοντας βγάλει στη μάχη όλο το οπλοστάσιό του γιατί γνωρίζει πως αυτή η μάχη πιθανόν να κρίνει τον πόλεμο. Αν δεν πέσει αυτή η κυβέρνηση το οικονομικό σύστημα που κυβερνά την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια θα έρθει αντιμέτωπο με τη δική του χρεωκοπία, θα έρθει αντιμέτωπο με το νόμο και θα κληθεί για πρώτη φορά να πληρώσει!

Η κατάληξη της μάχης είναι αμφίβολη: θα επικρατήσει ο φόβος ή η περηφάνια;

Όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχθούν αυτοί που θα ψηφίσουν ΝΑΙ, όσο και αν θέλουν να αλλοιώσουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος ώστε να τα έχουν καλά με τη συνείδησή τους, το ψηφοδέλτιο στην κάλπη θα το ρίξουν με σκυφτό το κεφάλι και με κρύα καρδιά. Αναφέρομαι στον απλό κόσμο που η καρδιά του λέει ΟΧΙ και ο φόβος ΝΑΙ και όχι σ’ αυτούς που κρύβουν συμφέροντα οικονομικά στο ΝΑΙ.

Βέβαια, κανείς δεν έχει αναφερθεί στο ποια μέτρα θα φέρει το ΝΑΙ καθώς είναι θα είναι τόσο επώδυνα που ίσως αλλάξουν τους συσχετισμούς:

– Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει οριζόντια μείωση συντάξεων και μισθών.

– Το ταμπού των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας δεν θα υπάρχει καθώς μόνος σου επέλεξες τα σκληρά μέτρα. Να θυμίσω πως για το συγκεκριμένο μέτρο υπήρξε έντονη πίεση της τρόικας πριν τις εκλογές και ήταν θέμα χρόνου το «yesmen».

– Επανέρχεται η ποινικοποίηση για όσους χρωστούν στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 5000€ άρα και οι αυτοκτονίες

– Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι απολύσεις στο δημόσιο και η ισοπέδωση των μισθών

– Και φυσικά θα επανέλθουν στην κυβέρνηση οι γνωστοί Σωτήρες που μας σώζουν εδώ και 40 χρόνια.

Το ΟΧΙ λένε πως μας βάζει σε αχαρτογράφητα ύδατα. Και όμως το ΟΧΙ είναι ο μόνος τρόπος για να μας βάλει σε χαρτογραφημένα ύδατα και μακριά από υφάλους και σκοπέλους. Ένα μεγάλο ΟΧΙ θα προσθέσει ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια αυτών που εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός να τον αντιπροσωπεύσει σε μία πραγματική και όχι εικονική διαπραγμάτευση.

ΔΕΝ θέλουν και ΔΕΝ μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ. Πολλοί λένε πως θα κάνουμε μόνοι μας γιατί θα ξεμείνουμε από ρευστότητα. Κανείς Ευρωπαίος τραπεζίτης, κανείς Ευρωπαίος πολιτικός δεν θέλει να χρεωθεί την χρεωκοπία ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μην πιστεύετε αυτά που λένε μπροστά στις κάμερες. Όλα είναι μέρος μίας σκληρής παρτίδας σκάκι, όπου είναι δεδομένο πως κάποια πιόνια θα θυσιαστούν.

Λένε επίσης πως τα χρηματιστήρια και οι αγορές δεν ταρακουνήθηκαν στο άκουσμα του δημοψηφίσματος και στην περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ψέμα! Οι πρώτες δύο μέρες (Δευτέρα – Τρίτη) έδειξαν πως οι αγορές είναι ευάλωτες. Η προοπτική συμφωνίας και η προοπτική του ΝΑΙ άλλαξαν ρώτα στις αγορές. Μία χρεωκοπία της Ελλάδας είναι δεδομένο πως θα συμπαρέσυρε σε περιπέτειες την Ιταλία και την Ισπανία. Οι επενδυτές και τα μεγάλα οικονομικά funds θα σκεφτούν πως αφού έγινε στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει και σε άλλη ευάλωτη οικονομία της Ευρωζώνης. Άλλωστε η οικονομική φούσκα των χρηματιστηρίων παγκόσμια αναζητά μία αφορμή για μία βίαιη διόρθωση.

Ελπίζω πως σ’ αυτό το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών ενός ελεύθερου έθνους ΔΕΝ θα επικρατήσει ο φόβος αλλά η καρδιά.

Θέλω να πιστεύω πως αυτός ο φόβος, ο εκβιασμός και η τρομοκρατία που ασκείται στον Έλληνα από τους εταίρους ( ο Θεός να τους κάνει), με την σύμπραξη ημετέρων δυνάμεων και συμφερόντων ΔΕΝ θα περάσει και ο Έλληνας θα δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο σ’ όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Υ.Γ. Περήφανος για τους Έλληνες συνταξιούχους που παρά τον ωμό εκβιασμό, ο οποίος τους στέλνει στις ουρές των τραπεζών για την πενιχρή τους σύνταξη, συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

*Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προσωπική άποψη και όχι όλων των συνεργατών του goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις