«Αυτά θα περάσουν στο συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου»

Τι ανέφερε για την προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, ο Παναγιώτης Διακοφώτης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, μιλώντας στο «Metropolis 95.5» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», ξεκαθάρισε το… ομιχλώδες τοπίο που επικρατούσε στην κατηγορία, αναφέροντας ότι οι ομάδες που θα καταταγούν έως την 8η θέση θα παραμένουν στην κατηγορία, ενώ οι ένατοι θα παίζουν μπαράζ, Βορρά και Νότου.

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του κ. Διακοφώτη:

«Περιμένουμε μέχρι τώρα την απάντηση από τη Super League για την πρόταση που ήδη είχε εισάγει στην Ομοσπονδία σχετικά με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

Όταν το συζητήσαμε μας είπανε ότι πρέπει να το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Αποφασίσαμε να κάνουμε την προκήρυξη ώστε να γνωρίζουν τα σωματεία ότι οι οχτώ πρώτοι θα ανέβουν στη νέα Football League και στη συνέχεια οι οχτώ δεύτεροι θα μοιραστούν σε δύο ομίλους θα γίνει ένα πρωτάθλημα Βορρά Νότου και από εκεί θα ανεβούν δύο ομάδες. Έτσι θα έχουμε 12 ομάδες από τη Γ Εθνική στη νέα Football League.

Επιπλέον, προβλέπεται η Γ’ Εθνική να απαρτίζεται από 112 ομάδες και εάν βάλουμε όλα τα νούμερα θα δούμε ότι δε μας βγαίνει. Θα πρέπει να παραμείνουνε οι ομάδες μέχρι και τον όγδοο στην κατηγορία και από εκεί και πέρα οι οχτώ ένατοι να χωριστούν σε Βορρά και Νότο, να γίνουν αγώνες μπαράζ. Θα μείνουν δύο από Βορρά και δύο από Νότο έτσι ώστε του χρόνου να μπορέσουμε να έχουμε 112 ομάδες. Αυτά θα περάσουν στο συμβούλιο στις 25 του μηνός».